سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیانیه جامعه الزهرا (س) درباره منع تحصیل بانوان در افغانستان

مدیر جامعه الزهرا (س) در بیانیه‌ای با انتقاد از محروم کردن بانوان افغانستانی از حق تحصیل توسط طالبان، نگاه اسلام به مساله علم آموزی را فراجنسیتی عنوان کرد.

 مدیر حوزه علمیه خواهران جامعه الزهرا (س) در بیانیه‌ای با انتقاد از محروم کردن بانوان افغانستانی از حق تحصیل توسط طالبان، نگاه اسلام به مساله علم آموزی را فراجنسیتی عنوان کرد.

متن بیانیه به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

قال رسولُ اللّه (ص): طَلَبُ العِلمِ فَریضَةٌ عَلى کُلِّ مُسلِمٍ و مُسلِمَةٍ. (تنبیه الخواطر: ۲/۱۷۶)

کرامت انسانی در اسلام بر اساس جنسیت توزیع نشده است در همین راستا نگاه مترقی این دین الهی بر اساس آموزه‌های قرآنی، نبی مکرم اسلام و ائمه اطهار علیهم السلام در بسیاری از موضوعات از جمله «علم آموزی» فرقی میان زن و مرد قائل نیست و همه زنان و مردان را به تحصیل علم تشویق می‌کند و چه بسا این مساله برای زنان که وظیفه سنگین تربیت انسان را بر عهده دارند واجب‌تر و ضروری‌تر بنماید. امروزه تحصیل به عنوان یک حق در همه جوامع برای همه انسان‌ها به رسمیت شمرده شده و دولت‌ها می‌کوشند تا با تسهیل مقدمات و لوازم آن، شرایط را برای تحصیل دختران و پسران فراهم کنند چرا که پیشرفت، بسط عقلانیت و پرورش نسلی کارآمد در گرو رشد سواد و گسترده شدن دامنه دانش و دانش اندوزی در جامعه است. در این میان جوامع دینی باید بکوشند تا در کنار بسط علم، به بال دیگر سعادت بشری یعنی ایمان به مبدأ هستی نیز توجه داشته باشند تا علم دستاویزی برای فرصت طلبی مادی، راهی برای ظلم و استثمار و استعمار نشود و این مسیر نیز تفاوتی بین زن و مرد نیست.

اخیرا دولت طالبان در افغانستان با منع تحصیل دختران، نگاه مترقی اسلام به مساله علم آموزی را با یکجانبه گرایی خدشه دار کرده و در عمل حقوق نیمی از جامعه افغانستان را نادیده گرفته است. هر چند ممکن است برای این ممنوعیت دلایلی ذکر کنند، ولی به نظر می‌رسد با پاک کردن صورت مساله مشکلات موجود حل نخواهد شد.

جامعه الزهرا علیهاالسلام، بزرگترین حوزه علمیه خواهران در جهان تشیع که با الهام از اندیشه نورانی حضرت امام خمینی (ره) منبعث از آموزه‌های اسلامی در سال‌های نخستین انقلاب اسلامی شکل گرفت مفتخر است با تربیت هزاران بانوی فرهیخته و فاضله، گام‌هایی در راستای اهداف اسلام عزیز در بسط سبک زندگی دینی، تربیت نسل مومن و متعهد و شکل گیری خانواده‌های ایمان مدار بردارد.

این مجموعه گرانسنگ تاکنون پذیرای بانوان بسیاری از کشور‌های مختلف جهان از جمله افغانستان بوده و در این مسیر مصمم‌تر از قبل پذیرای بانوان علاقه‌مند به تحصیل علوم دینی است و این مدل را قابل ارائه در تمام دنیا می‌داند تا بانوان بتوانند در محیطی امن و آرام به تحصیلات خود ادامه دهند. باشد که این تلاش مرضی حضرت بقیه الله الاعظم قرار گیرد.

سیده زهره برقعی 

مدیر جامعه الزهرا(س)

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.