سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آمریکا از ناآرامی‌های برزیل نفع می‌برد

کارشناسان تایید کردند رئیس‌جمهور برزیل به آمریکا برای دخالت در امور این کشور اجازه نخواهد داد به همین علت واشنگتن به دنبال سرنگونی اوست.

پلیس در برزیل راهی مراکز استقرار حامیان ژائیر بولسونارو، رئیس جمهور راست افراطی پیشین در این کشور در برابر یک مرکز نظامی شد. طرفداران بولسونارو از روز گذشته به چند ساختمان اداری در برازیلیا حمله کرده اند. صد‌ها مامور پلیس در این عملیات شرکت کردند.

دادگاه عالی برزیل اعلام کرده است چادر‌هایی که در برابر یک پایگاه نظامی در برازیلیا از طرف طرفداران بولسونارو ایجاد شده است باید ظرف ۲۴ ساعت جمع آوری شود. صد‌ها نفر از تظاهرکنندگان به دنبال این حمله بازداشت شدند. لولا داسیلوا، رئیس‌جمهور قانونی برزیل قول داده است عوامل این خشونت‌ها را به دست عدالت بسپارد. دادگاه عالی برزیل همچنین دستور تعلیق فرماندار برازیلیا را به مدت ۹۰ روز به خاطر ناتوانی در تامین امنیت صادر کرده است.

کاملیا اسکالانته، یک خبرنگار مستقر در برزیل در خصوص تحولات این کشور گفت: امروز صبح نیرو‌های امنیتی ۴۰۰ نفر را در برازیلیا در ارتباط با اغتشاشگری و جرایم بازداشت کردند. افراد بیشتری مورد بازجویی قرار گرفته اند. آن‌ها اعلام کردند با اتوبوس از جنوب برزیل به برازیلیا آورده شده‌اند تا در حملات به ساختمان‌های دولتی شرکت کنند. بسیاری از مردم برزیل این اقدامات را تروریستی میدانند. تحقیقات در جریان است. رئیس دادگاه عالی برزیل همچنین دستور داده است هتل‌ها در برازیلیا مورد بررسی قرار گیرند. او دستور داده که اقامت افراد در هتل‌های برازیلیا از ۵ ژانویه بررسی شود. بازرسان به دنبال آن هستند که بدانند چه افرادی از این حملات حمایت مالی کرده اند. وزیر دادگستری برزیل این وظایف را برعهده دارد، او تنها هشت روز است که به قدرت رسیده است. وی همچنین به دنبال بررسی هرگونه اهمال از طرف نیرو‌های پلیس برای مقابله با این ناآرامی‌ها است.

آرنولد اوگست، روزنامه نگار نیز در ادامه  به حمایت آمریکا از بولسونارو پرداخت و گفت: من همانند بسیاری از ناظران معتقدم بولسونارو و آمریکا در پس این حملات بوده‌اند. به نظرم آمریکا در این تحولات منافعی را دنبال و تلاش می‌کند دولت لولا داسیلوا را دچار مشکل کند. بایدن در اقدامی ریاکارانه تیم امنیتی خود را راهی برزیل کرد تا حمایت ظاهری خود را از دولت لولا نشان دهد. قرار است نشستی به زودی و در ۲۴ ژانویه در آرژانتین برگزار شود. در این نشست از بایدن و رئیس جمهور چین هم دعوت شده است. حضور لولا داسیلوا در قدرت که تمامی آمریکای لاتین از وی حمایت می‌کنند به نفع آمریکا نیست. آمریکا از حضور دولت‌های چپ گرا در قدرت در آمریکای لاتین راضی نیست. لولا برخلاف منافع آمریکا کار می‌کند.

او در ادامه افزود: به نظرم مواضع لولا درباره مسائل بین المللی و جنجالی و از جمله موضوع هائیتی برخلاف منافع و نظرات آمریکا بوده است. لولا نه تنها از حاکمیت و منافع برزیل بلکه از منافع تمامی کشور‌های آمریکای لاتین در برابر خواسته‌های آمریکا حمایت می‌کند. ما شاهد آن بودیم که آمریکا یک کودتای نرم را ضد دیلما روسف، رئیس جمهور اسبق برزیل انجام داد. او یکی از حامیان لولا است. لولا مواضعی برخلاف منافع آمریکا و سلطه طلبی‌های آن در منطقه آمریکای لاتین دارد. او خواهان دخالت‌های آمریکا در آمریکای لاتین نیست.

کاملیا اسکالانته هم در پایان تایید کرد مردم برزیل خواهان عفو عوامل این ناآرامی‌ها نیستند. آن‌ها تروریست‌ها و عوامل فاشیستی هستند که این اقدامات را انجام می‌دهند. مردم شاهد آن هستند که افراد در تمامی مناطق برزیل اقدامات این افراد را محکوم کرده‌اند. برزیلی‌ها دیدند که دانشجویان دانشکده حقوق در سائوپائولو چه کردند. این شهر یکی از شهر‌های مهم برزیل است. جنبش‌های اجتماعی در کنار هم جمع شده اند تا ضد این ناآرامی‌های و اقدامات تروریستی تظاهرات کنند. مردم می‌گویند که این یک کودتا ضد لولا داسیلوا نیست. آن‌ها می‌گویند که این یک کودتا ضد مردم برزیل است. برزیل در سال ۲۰۱۶ هم شاهد کودتا ضد دیلما روسف هم بود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۰۳ ۲۳ دی ۱۴۰۱
کلا آمریکا از مردم سالاری تو همه کشورا وحشت داره