سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۴ گودال منبع تامین آب شرب ۵ شهرستان و ۹۴۰ روستا

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: ۴ گودال طبیعی (چاه نیمه) است که با احداث سازه‌های جانبی و عملیات خاکی گسترده تبدیل به سد‌های طبیعی شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان چاه‌نیمه‌ها که در ابتدای نظام مقدس جمهوری اسلامی عملیات احداث آن شروع شد، ۴ گودال طبیعی (چاه نیمه) است که با احداث سازه‌های جانبی و عملیات خاکی گسترده تبدیل به سد‌های طبیعی شده و منبع تامین آب شرب برای ۵ شهرستان و ۹۴۰ روستا و آبادی سیستان محسوب می‌شود.

قاسمی با بیان اینکه این استان دارای۵۶ شهر با جمعیت ۱.۶ میلیون نفر و ۵۶۰۰ روستا با جمعیت ۱.۵ میلیون نفر است، افزود: شاخص بهره‌مندی از آب شرب در سطح شهر‌ها ۹۷.۲ درصد و در روستا‌ها ۷۲ درصد است.

وی ادامه داد: شهر زاهدان نیز آب شرب خود را از سیستان و چاه‌های سطح شهر تأمین می‌کند، می‌توان گفت از ابتدای دهه ۸۰ که خط انتقال آب از چاه نیمه به زاهدان تکمیل و وارد مدار بهره‌برداری شد زاهدان برای اولین بار رنگ آب شیرین پایدار را به خود دید و دوران جدید آبی برای این شهر اتفاق افتاد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به کاهش مصرف آب در زمستان ۸۰۰ لیتر بر ثانیه از چاه‌نیمه‌ها و چاه‌های حرمک و ۹۰۰ لیتر در ثانیه از چاه‌های سطح شهر و شیرین‌سازی برای زاهدان تامین آب صورت می‌گیرد. هرچند که در حال حاضر این میزان با نیاز آبی ساکنان شهر فاصله زیادی دارد، ولی تابستان سال جاری با وارد وارد مدار شدن ۱۰ حلقه چاه جدید در دشت حرمک، کمترین قطعی آب در شهر زاهدان رقم خورد.

قاسمی عنوان کرد: نگرانی ما برای تامین آب شرب زاهدان و سیستان ناشی از عدم آورد رودخانه هیرمند طی چند سال اخیر وجود دارد، برای رفع بخشی از کمبود آب قابل تصور، طرح‌های اضطراری تهیه و تصویب و شرکت آب و فاضلاب در حوزه کاری خودش عملیات اجرایی آن را آغاز کرده است.

وی خاطرنشان کرد: طرح‌های متنوع آبرسانی از جمله شیرین‌سازی آب در سطح شهر زاهدان که هم‌اکنون ۴۱ هزار مترمکعب صورت می‌گیرد، انتقال آب از نقاط دور دست به شهر‌ها و روستاها، انتقال آب با اختلاف ارتفاع بیش از ۱۶۰۰ متر و طول ۲۰۰ کیلومتر برای زاهدان، انتقال آب از سفره‌های زیرزمینی و دشت‌های مستعد آبی برای شهر و روستا‌ها در استان انجام شده است.

وی با اشاره به شرایط تأمین آب شرب در این استان، از خشکسالی و فقر منابع آبی به عنوان دو چالش جدی در این حوزه نام برد و گفت: طبیعت و جغرافیای متفاوت استان باعث شده به منظور تأمین آب، حدود ۴۶ درصد برداشت از منابع آب زیرزمینی و ۵۴ درصد از آب‌های سطحی و شور و لب‌شور صورت بگیرد، این در حالی است که این منابع در سیستان و بلوچستان ناپایدار و وابستگی مستقیمی به نزولات آسمانی دارد.

برچسب ها: میزخدمت ، آب و فاضلاب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.