در راستای سنجش میزان آمادگی تیمهای امدادرسان، رزمایش تمرینی آموزشی وزارت نیرو منطقه مرکزی، شمال کشور با سناریوی حادثه زلزله و با رمز یا فاطمه الزهرا در استان مرکزی آغاز شد.
حشمت اله عباسی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی در حاشیه مراسم آغازین این رزمایش گفت: این اولین رزمایش آمادگی و واکنش در شرایط اضطراری در مقابله با بلایای طبیعی با رویکرد زلزله در منطقه مرکزی در سطح استان مرکزی است که امروز به صورت رزمایش یکروزه برگزار میشود.
عباسی افزود: این رزمایش ۴ گانه است و هدف از برگزاری رزمایش مذکور سنجش میزان آمادگی و مهارت تیمها در زمان وقوع حوادث است که در این سناریو شبکه دچار شکستگی میشود و قرار است در ۴ نقطه اراک گروههای آب و فاضلاب شکستگی را رفع کنند که وقوع ناگهانی خرابی در شیرآلات است و در تصفیه خانه و آب اراک از دیگر اتفاقاتی است که در این رزمایش رخ خواهد داد.
او اضافه کرد: هدف از اجرای این رزمایش تحلیل کمی و کیفی تجهیزات و امکانات استانهای امدادرسان در این عملیات است که با شناسایی نقاط قوت و ضعف این امکانات و تجهیزات و مهارت و توانمندیها بتوان برنامه ریزی مناسبی در این خصوص داشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی بیان کرد: تیمهای مختلفی از استان مرکزی در این مهم درگیر هستند بطوریکه ۴ تیم در شرکت آب و فاضلاب استان، ۲ تیم در شرکت آب منطقهای استان و یک تیم در نیروگاه و اکیپهای در توزیع برق استان برای این رزمایش آمادگی دارند.
او ادامه داد: استانهای معین در سطح وزارت نیرو برای استان مرکزی استانهای البرز و همدان هستند که در مواقع اضطراری با تجهیزات خود باید متناسب با موضوع وارد عمل شوند وپس از برگزاری رزمایش گزارشی از نقاط قوت و ضعف و آسیب شناسی برای تقویت توان نیروهای عملیاتی تهیه خواهد شد تا آمادگی لازم برای شرایط اضطرار در صنعت آب و برق استان وجود داشته باشد.
عباسی تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی در دو بخش توزیع آب ۹۹ و ۹۹ صدم درصد مشترک شهری و ۸۵ و ۳۲ دصدم درصد مشترک روستایی دارد، ضمن اینکه در استان ۷۲۸ حلقه چاه و دو باب تصفیه خانه وجود دارد.
او اضافه کرد: در بخش فاضلاب حدود ۷۱ و ۳ دهم درصد مشترکین تحت پوشش فاضلاب هستند و تعداد انشعاب فاضلاب نیز حدود ۱۹۵ هزار انشعاب است.
فرزاد مخلص الائمه استاندار مرکزی در جلسه آغازین این رزمایش گفت: تداوم جریان آب و برق پایدار در مواقع بحران اساسیترین نیاز مردم آسیب دیده است و همکاران سخت کوش صنعت آب و برق در تمام مواقع و سخترین شرایط پای کار بوده اند تا امید را در دل مردم زنده نگه دارند.
مخلص الائمه برگزاری مانورهای تمرینی آموزشی را بسیار مهم قلمداد کرد و افزود: در شرایط پیچیده و در وزارت نیرو، مدیریت بحران باید مدنظر باشد
نظری معاون سیاسی امنیتی استانداری مرکزی هم در این جلسه گفت: در وزارت نیرو، مدیریت بحران باید مدنظر باشد.
نظری افزود: کشور ما به عنوان ۱۰ کشور پرمخاطره دنیا شناخته شده که از ۱۸ تا ۳۰ مخاطره در کشورمان پیش بینی شده که زلزله، سیل، ریزگرد و طوفان بخش عمدهای از این مخاطرات است؛ لذا جریان تاب آوری در شبکه آب و برق یکی از مولفههایی است که میتواند به ما در پاسخگویی و جلوگیری از ایجاد بحران در بحران کمک کند.
او ادامه داد: این تعداد مخاطره نشان میدهد که صنعت وزارت نیرو در حاشیه امنی قرار ندارد لذا یکی از مولفههای جهتمند که باید در وزارت نیرو و مدیریت بحران مدنظر باشد موضوع تاب آوری است؛ لذا باید مانورها از حالت دورمیزی خارج شود چرا که در بحران مدیری حادثه محور نیاز است.
وی یادآور شد: توجه به بحث آموزش در حوزه تاب آوری صنعت آب و برق و توجه به تاب آوری مردم نیز مهم است.