سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون میراث فرهنگی اصفهان:

حذف قانون پیمان سپاری ارزی، صادرات صنایع دستی را تسهیل می‌کند

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان گفت: اجرای قانون پیمان سپاری ارزی هیچ توجیهی برای صادرات صنایع دستی ندارد.

نورالله عبدللهی، گفت: ملاحظات حذف قانون پیمان سپاری ارزی در حوزه صنایع با وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی پیگیری و در لایحه احکام دائمی دولت تصویب شده است و در صورت تصویب در مجلس و عملیاتی شدن آن، قانونی که صادرکننده‌های صنایع دستی را معطل می‌کرد، حذف خواهد شد.

او خاطرنشان کرد: مهر گذشته، میز ملی صادرات توسط اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و اداره کل صنعت، معدن و تجارت با حضور معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی برگزار شد و یکی از مصوبات آن، پیگیری رفع پیمان سپاری ارزی بود که توسط معاون صنایع دستی و وزیر میراث فرهنگی پیگیری شد.

به گفته عبداللهی، میز صادرات یکی از میز‌های کشوری است که در وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار می‌شود و هر کدام از میز‌ها مربوط به یکی از استان‌ها بوده و استان اصفهان مدیر میز صادرات صنایع دستی است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان یادآور شد: زمانی که قرار است کالای صنایع دستی از ایران خارج شود، صادرکننده باید پیمان سپاری ارزی کند تا ارز به کشور بازگردد، اما این مساله یکی از عواملی است که در صادرات صنایع دستی مانع ایجاد کرده است.

او با تاکید بر اینکه پیمان سپاری ارزی صادرکننده‌های صنایع دستی را معطل می‌کند، افزود: ضرورت حذف این قانون در حوزه صنایع دستی به این دلیل است که بعضی از کالا‌ها ارز نیمایی دریافت می‌کنند، ولی صنایع دستی ارز دریافت نمی‌کند بنابراین توجیهی هم برای پیمان سپاری ارزی فعالان این عرصه وجود ندارد.

به گفته وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار است در لایحه احکام دائمی که توسط دولت تصویب شده است و مجلس رسیدگی آن را آغاز خواهد کرد، حوزه صنایع دستی از پرداخت هرگونه عوارض، دریافت‌های مختلف قانونی و پیمان‌سپاری ارزی (یکی از ابزار‌های سیاست کنترل ارز) مُعاف شود.

سیدعزت‌الله ضرغامی با تاکید بر اینکه دولت را قانع کرده‌ایم تا صنایع دستی را از پرداخت هرگونه عوارض و پیمان‌سپاری مُستثنا کند، اظهار اطمینان کرد که که تصویب این لایحه در مجلس در رونق صادرات و تولید صنایع دستی اثرگذار خواهد بود.

اصفهان بعد از جیپور هند، عنوان دومین شهر جهانی صنایع دستی را در دنیا دارد.

از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در دنیا ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۱۹۸ رشته مربوط به استان اصفهان است.

منبع:ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.