سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نصیری:

جمعیت تهران ۲۰ برابر میانگین تراکم کشور است

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه جمعیت تهران ۲۰ برابر میانگین تراکم کشور است، گفت: به تنهایی قادر نیستیم بحران‌ها را مدیریت کنیم.

نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه جمعیت تهران ۲۰ برابر میانگین تراکم کشور است، از زلزله، سیل، طوفان، فروریزش زمین، تجمعات انبوه، تهدیدات بیولوژیک، تغییرات آب و هوایی، فروریزش ساختمان، آتش‌سوزی و مواد خطرناک به عنوان بخشی از مخاطرات احتمالی در شهر تهران یاد کرد که باید برای پیشگیری از وقوع آن‌ها و نیز کاهش آسیب‌ها در صورت وقوع چنین مخاطراتی برنامه‌ریزی کرد.

وی در ادامه به تشریح بخشی از اقدامات انجام گرفته در مدیریت بحران شهر تهران پرداخت و ضمن اشاره به فعالیت‌های پویش جهادی واکسیناسیون، دیگر فعالیت‌های ستاد مدیریت بحران شهر تهران را در قالب ۱۵ کارگروه تخصصی توضیح داد و یادآور شد که در قالب ساختار ستاد مدیریت بحران با نزدیک به ۱۰۰ سازمان کار می‌کنیم.

نصیری ضمن توضیح برنامه‌های ملی آمادگی و پاسخ، بازسازی و بازتوانی و برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح به تشریح کارکرد‌های این برنامه‌ها در زمینه فرماندهی و کنترل حوادث پرداخت.

در ادامه حمیدرضا خانکه رئیس گروه مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا به بررسی اصول مدیریت خطر حوادث و بلایا پرداخت و با بیان این که بحران، نظم اجتماعی را بر هم می‌زند و منجر به ایجاد آسیب می‌شود، گفت: در ۲۰ سال گذشته ۸۰ درصد بحران‌های ناشی از حوادث در کشور ما محلی بوده که به صورت ملی مدیریت شده‌اند. با این حال هر چقدر ما بتوانیم ظرفیت و توان مدیران محلی را افزایش دهیم با بحران‌های کمتری مواجه می‌شویم.

وی به تشریح بحران‌های ناشی از وقوع حوادث طبیعی و انسان ساز پرداخت و با بیان این که کشور ما یکی از پرمخاطره‌ترین کشور‌های دنیاست از افزایش مشارکت اجتماعی به عنوان یکی از مهمترین موضوعات در مدیریت کاهش خطر نام برد که باعث افزایش ادراک خطر در بین شهروندان و در نتیجه افزایش هماهنگی می‌شود.

خانکه خاطرنشان کرد: ما به تنهایی قادر نیستیم بحران‌ها را مدیریت کنیم و لازمه این مدیریت حضور مردم و حضور مردم نیازمند اعتماد اجتماعی است.

در ادامه امیرحسین گرکانی رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی به بررسی ضرورت کاهش ریسک در مدیریت شهری با تاکید بر قانون مدیریت بحران کشور پرداخت و ایمن شدن اماکن و مراکز شهری به عنوان بخشی از توسعه نام برد و گفت: سرعت توسعه ما، از سرعت ریسک‌ها کمتر شده است که این می‌تواند منجر به وقوع بحران‌هایی در آینده بشود، در نتیجه شناسایی انواع ریسک و کاهش آن‌ها از اهمیت فراوانی برخوردار است.

به گفته وی آگاهی نسبت به نقش‌ها و تکالیف و توجه به نقش شهرداری‌ها در مدیریت شرایط اضطراری و نیز توجه به فرایند مدیریت بحران یعنی آمادگی، پاسخ، ارزیابی اولیه و بازیابی بلند مدت نیز بخش دیگری از موضوعات مهمی است که باید در نظر گرفته شود.

در ادامه این همایش سیاوش صلواتیان عضو هیأت علمی دانشگاه صدا و سیما به بررسی مدیریت اطلاعات در بحران پرداخت و بر ضرورت توجه به ادراک بحران برای پیشگیری از اثرات آن بر جامعه تاکید کرد.

به گفته وی مدیران بحران باید هنگام وقوع بحران اطلاعات را به موقع شهروندان برسانند و نبض اطلاعات را در دست بگیرند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.