سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محبی‌پور:

بودجه اجتماعی باید با مدیریت وزارت کشور تخصیص یابد

معاون استاندار فارس گفت: اگر می‌خواهیم مدیریت واحد استانی تحت تاثیر قرار بگیرد باید بودجه‌ها به صورت مستقیم به دستگاه‌ها تخصیص یابد، در حقیقت بودجه‌های فرهنگی بایستی در مسیر فرهنگی استفاده شود.

اسماعیل محبی‌پور گفت: نسل جوان در معرض عملیات روانی و بمباران شدید رسانه‌ای است که بی‌تفاوتی نسبت به این مسئله موجب به وجود آمدن خساراتی در سه ماه گذشته شد.

او گفت: یکی از دلایل اتفاقات اخیر را می‌توان به بی‌اطلاعی و ناآگاهی نسبت داد، این اطلاعات نادرست منجر به رفتار‌هایی می‌شود که مردم را به کف خیابان می‌کشاند؛ اگر به این مسائل توجه نشود ما در کشورمان دچار مشکلات بسیاری خواهیم شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس گفت: برخی معتقدند بسیاری از این مسائل ناشی از مشکلات اقتصادی است؛ هرچند مشکلات اقتصادی پیش زمینه این اتفاقات است، اما آنچه باعث انفجار رفتاری در جامعه ما شد عملیات روانی ناشی از کار رسانه‌ای در طول سال‌های گذشته بوده که این عملیات روانی در فوت خانم مهسا امینی شدت گرفت و در نهایت، اثرات آن را در وقایع کف خیابان دیدیم.

او گفت: البته مواد اولیه این انفجار توسط دشمن آماده شد، اما ما هم باید این اتاق را بهینه‌سازی و محتویات آن را پُر می‌کردیم. در بخش عملیات روانی اتفاقی که رقم خورد ناشی از خلأ حضور و عدم تبیین ما بود.

محبی پور یادآور شد: با جهاد تبیین و ارتباط گرفتن که بخشی از آن انجام اقدام ایجابی از جمله معرفی سیره شهید حاج قاسم سلیمانی به جوانان است می‌توانیم گام‌های بزرگی در مسیر کاهش آسیب‌های اجتماعی برداریم؛ اگر به موضوعات فرهنگی و اجتماعی توجه نکنیم هر لحظه با آسیبی در کشور مواجه می‌شویم؛ آسیب‌هایی که هزینه‌های هنگفتی را به بار خواهند آورد.

معاون استاندار فارس با بیان اینکه موضوعات فرهنگی و اجتماعی با موضوعات تبلیغی متفاوت است گفت: موضوعات فرهنگی و اجتماعی به برگزاری رویداد‌ها محدود نمی‌شود بلکه تأکید بر اهمیت جنبه‌های فرهنگی و تأثیرگذاری کار ما است.

محبی‌پور بر ضرورت تخصیص عادلانه بودجه‌های فرهنگی در کشور تاکید کرد و گفت: بودجه‌ها معمولا به سمت اقدامات زیرساختی می‌رود؛ در زمینه تخصیص بودجه‌های فرهنگی باید تمهیدات بهتری اندیشیده شود چراکه هدایت و مدیریت کردن مجموعه فعالیت دستگاه‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار است.

او گفت: در یکی از دستگاه‌های فرهنگی استان فارس، چند میلیارد تومان فقط در یک فعالیت فرهنگی خاص هزینه شده است که این موضوع نیاز به نظارت بیشتری دارد.

محبی‌پور با اعتقاد به اینکه بودجه‌های فرهنگی استان باید شفاف سازی شود و این بودجه‌ها در پازل فعالیت‌های فرهنگی استان تعریف شوند، گفت: در بخش‌های اجتماعی با نگاه جدید رهبر معظم انقلاب و پیگیری‌های دولت به نتایج مطلوبی رسیده‌ایم. در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که بودجه اجتماعی در سبد وزارت کشور بنشبند و وزارت کشور کار توزیع و هدایت را انجام دهد؛ متاسفانه این امر محقق نشد و این بودجه در اختیار وزارت کشور قرار نگرفت.

معاون استاندار فارس با اشاره به دیدگاه معاون وزیر کشور در این جلسه مبنی بر اینکه نتیجه اقدامات استان فارس منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای است؛ گفت: به همین دلیل باید به استان فارس نگاه بزرگتری داشته باشیم چراکه تأثیرگذاری تصمیمات اخذ شده در این استان در سطح ملی است.

معاون استاندار فارس گفت: در جمع بندی جلساتی که با معاون وزیر کشور داشتیم به این نتیجه رسیدیم که سه نوع رویکرد در استان فارس نیاز به تغییر دارد.

او گفت: در فعالیت‌های اجتماعی به دلیل عدم مدیریت واحد شاهد فعالیت‌های موازی و تکراری و در بخشی هم همراه با تاریکی مواجه هستیم که این رویکرد نیاز به تغییر دارد. به عنوان مثال به دلیل محرمانگی در گزارش برخی آمار‌ها که بین دستگاه‌ها وجود دارد با مشکلاتی مواجه هستیم که می‌توان با مشخص کردن کد شناسایی برای مددجویان این مشکل را برطرف کرد.

محبی‌پور گفت: اگر می‌خواهیم مدیریت واحد استانی تحت تاثیر قرار بگیرد باید بودجه‌ها به صورت مستقیم به دستگاه‌ها تخصیص یابد. در حقیقت بودجه‌های فرهنگی بایستی در مسیر فرهنگی استفاده شود.

او بر ضرورت ارتقا و ترمیم ساختار اداره کل اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس تأکید کرد و گفت: جریان اجتماعی و فرهنگی یک جریان زنده است و امیدواریم با ادامه این حرکت به نتایج مطلوبی در این حوزه برسیم.

معاون استاندار فارس گفت: باید از ظرفیت استان فارس و دستگاه‌های فعال در حوزه اجتماعی و فرهنگی استان که بازوان توانمند استان هستند در زمینه حل مسائل اجتماعی و کاهش آسیب‌ها در این حوزه بهره ببریم؛ همچنین وضعیت آسیب‌ها و مسائل اجتماعی بایستی نسبت به دوره‌های گذشته بررسی شود و تعیین تکالیف و بررسی عملکرد دستگاه‌های متولی در اولویت قرار بگیرد.

تلاش برای راه‌اندازی رصدخانه اجتماعی

مصطفی مشفقیان مدیرکل دفتر فرهنگی اجتماعی استانداری فارس هم بر راه‌اندازی رصدخانه اجتماعی در این استان تأکید کرد و گفت: درصدد هستیم رصدخانه اجتماعی را در استان فارس راه‌اندازی کنیم، اما متاسفانه برخی مسئولان در شهرستان‌ها، آگاهی زیادی نسبت به مسایل اجتماعی و فرهنگی شهرستان‌ها ندارند.

او گفت: فرمانداران باید بتوانند با زبان آمار در این حوزه فعال باشند. البته برخی فرمانداران در این زمینه اهتمام ویژه دارند، ولی بعضی مدیران برخی شهرستان‌ها باید تلاش بیشتری کنند تا بتوانیم هر چه بهتر در مسیر راه اندازی رصدخانه گام برداریم.

همچنین، محمد عباسی معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در سفر یکروزه به استان فارس از بافت تاریخی و برخی مناطق محروم شیراز بازدید کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.