سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ترکیه: هیچ فشار زمانی بر سوئد و فنلاند برای پیوستن به ناتو وجود ندارد

وزیر امور خارجه ترکیه موافقت آنکارا با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو را منوط به انجام تعهداتشان دانست.

مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه امروز سه شنبه به خبرنگاران گفت که هیچ "فشار زمانی" برای پیوستن سوئد و فنلاند به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) وجود ندارد.

چاووش اوغلو بار دیگر تاکید کرد که آنکارا در صورت برداشتن گام‌های مناسب و انجام "تعهدات"، تحقق روند عضویت این دو را می‌پذیرد.

این مقام ترکیه‌ای تاکید کرد که آنکارا قبلاً اجازه داده است که روند مذاکرات عضویت پس از امضای این توافقنامه سه جانبه آغاز شود و اکنون نوبت سوئد و فنلاند است که با درخواست‌ها موافقت کنند.

وزیر امور خارجه ترکیه پیشتر در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با توبیاس بیلستروم، وزیر امور خارجه سوئد، گفته بود «هیچ پیشرفت مشخصی» در استرداد «تروریست‌ها» صورت نگرفته است و ترکیه «انتظار» اقدامات بیشتر از سوی سوئد و فنلاند را دارد.

سوئد و فنلاند در ماه مه رسماً برای پیوستن به ناتو درخواست دادند و دهه‌ها سیاست عدم تعهد نظامی را کنار گذاشتند، با این حال، پس از حمله روسیه به اوکراین و افزایش نگرانی‌ها در خصوص تنش‌های ایجاد شده، این دو کشور درخواست کردند به ائتلاف ناتو بپیوندند. اما ترکیه که بیش از ۷۰ سال از اعضای ناتو بوده است نسبت به درخواست سوئد و فنلاند اعتراض کرده و دو کشور را به «پناه‌دادن» و حتی «حمایت» از گروه‌های تروریستی متهم کرد.

اندکی بعد، با امضای قراردادی، دو کشور سوئد و فنلاند متعهد شدند نگرانی‌های امنیتی ترکیه را رفع کنند. بر اساس این قرارداد، سوئد و فنلاند حمایت کامل خود را از ترکیه در مقابله با تهدیدات علیه امنیت ملی این کشور ابراز می‌کنند. به همین منظور، حمایت هلسینکی و استکهلم از حزب کارگران کردستان و گروه‌های مشابه آن قطع شد.

مقامات ترکیه از جمله رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه هشدار داده‌اند تا زمانی که این تفاهم نامه اجرایی نشود، ترکیه با عضویت سوئد و فنلاند در ائتلاف نظامی ناتو موافقت نخواهد کرد.

گفتنی است، برای پیوستن یک کشور به ناتو، رضایت یکپارچه همه ۳۰ عضو آن لازم است. عضویت سوئد و فنلاند تا کنون در ۲۸ کشور تصویب شده است. مجارستان تصویب عضویت دو کشور در ائتلاف را تا اوایل سال ۲۰۲۳ به تعویق انداخته و در مورد ترکیه همچنان نگرانی‌هایی وجود دارد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.