سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پاکسازی آلاینده‌های آب با استفاده از مو

دانشمندان می‌گویند اکنون می‌توان از موهای دور ریز انسان برای پاکسازی آلاینده‌ها استفاده کرد.

موی انسان توسط یک سازمان غیردولتی بلژیکی به نام دانگ دانگ (Dung Dung) برای جذب آلاینده‌های محیطی در ابتکاری تحت عنوان "پروژه بازیافت مو" استفاده می‌شود.

بریده‌های مو از آرایشگاه‌های سراسر این کشور جمع‌آوری می‌شوند و به دستگاهی وارد می‌شوند که آن‌ها را به مربع‌ها یا اصطلاحا تشک‌های مویی تبدیل می‌کند که می‌توان از آن‌ها برای جذب روغن و سایر هیدروکربن‌های آلوده کننده محیط استفاده کرد.

این تشک‌های مویی سپس در لوله‌کشی‌ها قرار می‌گیرند تا آلودگی آب را قبل از رسیدن به رودخانه جذب کنند یا با مشکلات آلودگی ناشی از جاری شدن سیلاب مقابله کنند.

کاربرد‌های فراوان

این مو‌ها همچنین می‌توانند به کیسه‌های بیوکامپوزیت تبدیل شوند یا برای تمیز کردن لکه‌های روغن استفاده شوند.تخمین زده می‌شود که تنها یک کیلوگرم مو می‌تواند هفت تا هشت لیتر روغن و هیدروکربن جذب کند.

طبق یافته پروژه بازیافت مو، یک تار مو می‌تواند تا ۱۰ میلیون برابر وزن خود را تحمل کند. همچنین به دلیل داشتن الیاف کراتین، قابل حل شدن در آب است و خاصیت ارتجاعی بالایی دارد.

از مو‌ها با توجه به طول آن‌ها استفاده می‌شود. رشته‌های بلند مو به کلاه‌گیس تبدیل می‌شوند، در حالی که رشته‌های کوتاه‌تر کاربرد‌های دیگری از جمله استفاده در کود‌های باغبانی دارند.

یک دلیل بسیار خوب

ایزابل وولکیدیس، مدیر یک سالن آرایشی در بروکسل بلژیک، در این پروژه مشارکت دارد تا مو‌های دورریز را برای چیزی که فکر می‌کند دلیل خوبی است، جمع آوری و اهدا کند.

وی می‌گوید: آنچه که شخصاً من را تشویق می‌کند این است که می‌بینم مایه شرمساری است که مو‌ها فقط در سطل زباله ریخته می‌شوند، در حالی که می‌دانم کار‌های زیادی می‌توان با آن‌ها انجام داد.

در ژوئن ۲۰۲۰، پژوهشگران استرالیایی یک روش جدید و چشمگیر ارائه کردند که ضایعات موی انسان را به نمایشگر‌های انعطاف‌پذیر بازیافت می‌کرد که می‌تواند در دستگاه‌های هوشمند استفاده شود. دانشمندان موفق شدند تار‌های کوچک مو را به نانو نقطه‌های کربنی تبدیل کنند که نقاط یکنواختی به اندازه یک میلیونم میلی‌متر هستند.

در آوریل ۲۰۲۱ نیز همین پژوهشگران از نانو نقطه‌های مشتق شده از موی انسان برای ایجاد یک «زره» استفاده کردند که عملکرد فناوری خورشیدی را بهبود می‌بخشد. این ویژگی‌ها برای افزایش عملکرد سلول‌های خورشیدی پروسکایت - نسل جدیدی از فناوری خورشیدی که ارزان‌تر است و تولید انبوه آن آسان‌تر است - استفاده شد.

منبع : یورو نیوز

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.