سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جهاد آبرسانی در دروازه ورودی استان فارس به خلیج فارس

طرح آبرسانی (جهاد آبرسانی) جهادگران استان فارس به منظور رفع مشکلات آب مناطق روستایی انجام می‌شود، از شهرستان مهر آغاز می‌شود که مأموریت آبرسانی به شهرهای حاشیه خلیج فارس را دارد.

جهادگران استان فارس که همت ویژه‌ای گماشته اند تا در تمام نقاط استان فارس مهمترین مشکلات آبرسانی مناطق روستایی را رفع نمایند. حتی در دورترین نقطه استان نیز مشغول خدمت رسانی و انجام پروژه‌های مختلف هستند. شهرستان مهر به عنوان دروازه ورودی استان فارس به خلیج فارس یکی از مناطق هدف جهادگران و گروه‌های جهادی است جوانانی که پا در عرصه‌ای سخت و طاقت فرسا گذاشته اند تا مشکل آب ۲۵ روستا را حل کنند.

مهر که شهرستان مرزی و همجوار فارس با استان بوشهر است و دارای بخش‌های مهم گله دار، اسیر، مهر و وراوی می‌باشد و بالغ بر ۶۵ هزار نفر جمعیت دارد را میتوان یکی از مناطق خاص جغرافیایی استان به حساب آورد. نزدیکی به خلیج فارس باعث رطوبت بالا در منطقه و شرایط خاص آب و هوایی شده است از طرفی از لحاظ زمین‌شناسی و توپوگرافی این شهرستان بر روی یک دشت ساختمانی واقع شده که شمال و جنوب آن را دو رشته کوه موازی احاطه کرده‌است. ارتفاع این کوه‌ها نسبتاً بریده و فرسایش یافته زیاد نیست و از نوع آهکی گچی، نمکی و ماسه ایی با شیب ۵۰ تا ۷۰ در صد تشکیل شده‌است.

در واقع به صورت واضح میتوان گفت که آب و هوای شهرستان مهر شبیه به مناطق بیابانی و گرم و خشک است، اما با این وجود این شهرستان با هزاران هکتار اراضی وسیع کشاورزی که بیش‌ترین آن در بخش‌های اسیر و گله دار است یکی از قطب‌های کشاورزی در جنوب استان فارس به‌شمار می‌رود.

این شرایط مناطق باعث شده تا مساله تامین آب و بویژه آب قابل شرب برای تمامی شهر‌ها و روستا از اهمیت خاصی برخوردار باشد و طرح خط محرم یکی از طرح‌های مهمی است که به دنبال رفع کمبود آب شرب در مناطق جنوبی فارس می‌باشد که شهرستان‌های لامرد و مهر و ... را پوشش می‌دهد.

این طرح که ماموریت آبرسانی به شهر‌های حاشیه خلیج فارس را دارد از سد کوثر حدفاصل کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان آغاز می‌شود و یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های آبرسانی کشور است. این طرح به طول ۷۶۳ کیلومتر آب شرب و بهداشتی جمعیتی بالغ بر ۲ میلیون نفر در پنج استان جنوبی کشور را تامین می‌کند.

پروژه‌های طولانی با صرف هزینه‌های بالا، تلاش ستودنی است که در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در حال انجام است و خط محرم نیز یکی از این نمونه هاست که تلاش شده تا مشکلات آب منطقه رفع شود. حال گروه‌های جهادی و بسیجی با توجه به اهمیت موضوع نیز برای کمک رسانی به اهالی این منطقه وارد عمل شده اند.

این جهادگران با اقدامات مختلف در تلاش هستند تا با بهره گیری از خط محرم آبرسانی ۸ روستای منطقه از جمله خوزی، حاجی آباد، نورآباد، صادره، بردکوهیه، میرملکی، خالده و چاه شرف را بهبود بخشند لذا در این زمینه اقدام به ۱۸ کیلومتر اصلاح و توسعه خط انتقال و شبکه توزیع را در حال انجام هستند و ۴ مخزن ۲۰۰ تا ۵۰۰ متر مکعبی نیز احداث خواهند کرد که تا کنون ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

پروژه دیگر شهرستان مهر مربوط به منطقه اسیر است که با همت جهادگران در سال ۱۴۰۱ امیدوار به رفع مشکل ۱۷ روستای این بخش هستند و با اقدامات مهندسی و اجرایی مانند کف شکنی، تجهیز چاه و خط انتقال ۱۵ کیلومتری و ایجاد ۳ مخزن در مناطق سرگاه، اسیر و بهرستان به دنبال تحقق این مسئله هستند که این مجتمع آبرسانی نیز ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و امید است تا پایان سال به اتمام برسد.

مطمئنا مهیا کردن نه تنها آب بلکه تمامی زیرساخت‌ها در این منطقه میتواند رویا و آرزوی فارس مبنی بر اینکه مهر باید به نگین اقتصادی و گردشگری استان تبدیل شود دور از دسترس نخواهد بود و شهرستان ورودی فارس از آب‌های نیلگون خلیج فارس میتواند به عنوان قطب اقتصادی استان معرفی شود و مطمئنا آب مهم‌ترین مسئله توسعه‌ای هر منطقه‌ای بویژه روستا‌ها است که در اسناد مختلف بالادستی و توسعه استانی نیز به آن پرداخته شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.