سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیشترین و کمترین بازنشستگان کشوری در کدام استان‌ها قرار دارند؟

صندوق بازنشستگی کشوری یکی از سازمان‌های دولتی است که وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده و به بازنشستگان و موظفی بگیران ارائه خدمت می‌کند.

صندوق بازنشستگی کشوری یکی از سازمان‌های دولتی است که وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده و از باسابقه‌ترین سازمان‌هایی است که به بازنشستگان و موظفی بگیران ارائه خدمت می‌کند.

این صندوق بیش از یکصد سال پیش تشکیل شده و تصویب «قانون وظایف» در مجلس اول مشروطه نقش مهمی در شکل گیری صندوق بازنشستکی کشوری داشته است، براساس این قانون کارمندان دولت موظف به پرداخت حقوق بازنشستگی و وظیفه شدند. پس از آن بود که در ماه های اول سال ۱۳۵۴، صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان موسسه ای مستقل وابسته به سازمان امور اداری و استخدامی کشور شکل گرفت و بعدها با ادغام سازمان امور اداری و استخدامی کشور و برنامه و بودجه و تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان یکی از موسسات تابعه این سازمان به شمار آمد.

پس از ادغام وزارت خانه های تعاون و کار و امور اجتماعی و رفاه و تأمین اجتماعی در سال ۱۳۹۰ و به وجود آمدن وزارتخانه تعاون،کار و رفاه اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان یک نهاد تابع این وزارتخانه تعریف شد.

حقوق بگیران صندوق بازنشستگی کشوری چقدر هستند؟

صندوق بازنشستگی کشوری در حال حاضر در تمامی استان‌های کشور دفاتر استانی فعال دارد و به صورت ماهانه به یک میلیون و ۵۸۵ هزار و ۳۴۳ نفر حقوق پرداخت می‌کند که تهران با حدود ۳۱۸ هزار بازنشسته حقوق بگیر درصدر و سپس استان‌های خراسان رضوی و اصفهان نیز به ترتیب با ۱۲۳ هزار و ۱۰۸ هزار بازنشسته بیشتر بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری را دارا هستند.

استان‌های ایلام و خراسان شمالی نیز با دارا بودن ۱۳ هزار و ۱۸۲ و ۱۳هزار و ۴۲۰ بازنشسته کمترین سهم بازنشستگان را از صندوق بازنشستگی کشوری برخوردار هستند.

حقوق بگیران به تفکیک استان و جنسیت به تفکیک استان و جنسیت در پایان شهریور ماه سال جاری را در این نمودار می توانید ببینید:

جدول شماره۳ نشان می دهد که تعداد کل حقوق بگیران صندوق تا پایان فصل تابستان سال جاری۶۰۱۶ نسبت به زمان مشابه سال قبل به میزان ۵/۱ درصد افزایش داشته است.

تا پایان شهریورماه سال ۱۴۰۰، صندوق یک میلیون و ۲۱۶ هزار و ۴۴۷ بازنشسته داشته است که این رقم در پایان شهریورماه سال جاری به رقم یک میلیون و ۲۸۱ هزار و ۵۹۵ نفر رسیده است.

در مجموع تا پایان شهریورماه ۱۴۰۱ صندوق بازنشستگی کشوری، ۱۳ هزار و ۲۷۱ بازنشسته از کار افتاده، ۶۱ هزار و ۹۷۴ شاغل متوفی و۲۲۸ هزار و ۵۰۳ بازنشسته متوفی داشته است.

جدول شماره ۴ نیز نشان میدهد که بازنشسته قبل متوفی در طول دوره فصل تابستان منظور بازنشستگان و ازکارافتادگانی است که قبال بازنشسته و در فصل تابستان فوت شده اند. به عبارت دیگر در فصل تابستان ۱۱۸،۰ نفر از حقوق بگیران فوت شده اند که همه آنها قبل از این فصل بازنشسته شده اند.

این صندوق در تابستان ۱۴۰۰، ۳هزار و ۵۶۹ نفر بازنشسته داشته که این رقم در تابستان ۱۴۰۱ به ۳ هزار و ۱۵ نفر رسیده است، در عین حال تعداد بازنششستگان از کار افتاده در تابستان سال گذشته ۵۴ نفر بوده که این رقم در سال جار به ۶۰ نفر رسیده و نشان می دهد که در این حوزه رشد داشته است.

توزیع دستگاهی حقوق بگیران به تفکیک جنسیت در پایان شهریور ماه ۱۴۰۱

وزارت آموزش و پرورش با ۹۷۶ هزار حقوق بگیر که ۵۵۶ هزار نفر از آن ها مرد هستند بالاترین سهم بازنشستگان را در صندوق بازنشستگی کشوری داراست،پس از آن وزارت بهداشت و درمان نیز با ۲۱۱ هزار بازنشسته، دومین دستگاه حقوق بگیر صندوق بازنشستگی کشوری به شمار می آید.

کمترین میزان حقوق بگیران نیز به حقوق بگیران مجلس شورای اسلامی با ۶۶ نفر و خویش فرما ۴۲ نفر اختصاص دارد.

مقاطع تحصیلی حقوق بگیران صندوق بازنشستگی کشوری

به طور کلی حقوق بگیران صندوق بازنشستگی کشوری، دارای مقاطع تحصیلی ابتدایی، سیکل، دیپلم، فوق دیپلم، لیسانس، فوق لیسانس و دکتری هستند. در مقاطع تا پنجم ابتدایی ۲۳۸ هزار نفر، ۱۰۵ هزار نفر در سیکل، ۴۱۱هزار نفر در مقطع دیپلم، ۲۹۱ هزار فوق دیپلم، ۴۴۳ هزار نفر در مقطع لیسانس، ۷۲ هزار در کارشناسی ارشد و ۲۲ هزار نفر دیگر نیز در مقطع دکتری در صندوق بازنشستگی کشوری حقوق دریافت می‌کنند.

در مجموع در صندوق بازنشستگی کشوری، ۵۲۷ هزار و ۸۰۹ زن و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۵۳۴ مرد حقوق دریافت می کنند که مجموع این دو به یک میلیون و ۵۸۵ هزار و ۳۴۳ نفر حقوق بگیر می رسد.

طبقه بندی حقوق بگیران به تفکیک سنوات خدمت

۶۴/۲۳درصد از حقوق بگیران با سنوات خدمتی ۳۰ تا ۳۴ ساله،۲۲ درصد از حقوق بگیران صندوق بازنشستگی کشوری نیز بین ۲۵ تا ۲۹ ساله بازنشسته شده اند. کمتر از یک درصد نیز بین ۰ تا ۴ سال بازنشسته شده اند. بالاترین سهم حقوق بگیران و شاغلان صندوق بازنشستگی متعلق به گروه سنی بین ۳۰ تا ۳۴ سال است و پس از آن نیز گروه سنی بین ۲۵ تا ۲۹ سال بیشترین سهم حقوق بگیران صندوق را به خود اختصاص داده اند.

میانگین سن بازنشستگی در صندوق بازنشستگی کشوری، ۵۱.۸۲ سال است، میانگین سن فعلی بازنشستگی در صندوق نیز ۶۴.۴۹ است. میانگین مدت پرداخت حقوق نیز ۲۹ سال است و میانگین مدت خدمت نیز ۲۸ سال است.

وراث وظیفه بگیر به تفکیک ۲۲۵ هزار و ۷۳۲ نفر با نسبت همسر، ۱۵۵هزار فرزند، ۳هزار و ۶۸۶نفر با نسبت مادر، هزار و ۱۶۱ پدر، ۲۶۵ نواده و ۶ نفر با نسبت خواهر هستند که در مجموع ۳۸۶ هزار و ۲۰۶ ورثه وظیفه بگیر در صندوق بازنشستگی کشوری حقوق دریافت می کنند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.