سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونگی کشف نبوغ درونی و ذاتی خود

علت این که می‌بینید برخی افراد ردر زمینه‌های خاص استعداد ذاتی دارند به این دلیل است که آن‌ها عاشق آن موضوع هستند.

به تعداد انسان‌های دنیا نبوغ و استعداد وجود دارد، ولی برای کشف این استعداد باید در مسیر درستی گام بردارید، اگر میخواهید بدانید چگونه نبوغ خود را کشف کنید در این مطلب با ما همراه شوید.

یکی از تصورات اشتباه رایج بین مردم این است که فکر میکنند افراد با نبوغ ذاتی در یک زمینه خاص متولد می‌شوند، ولی باید بدانید اگر یک فرد اشتیاقی سیری ناپذیر درباره موضوع مشخصی داشته باشد میتواند استعدادش را در آن زمینه پرورش بدهد.

علت این که می‌بینید برخی افراد ردر زمینه‌های خاص استعداد ذاتی دارند به این دلیل است که آن‌ها عاشق آن موضوع هستند. زمانی که عاشق کاری باشید بدون خستگی و به صورت مداوم تلاش می‌کنید و مهارتهایتان را در آن زمینه افزایش میدهید حتی اگر شکست زیادی در مسیر تجربه کنید دست از ادامه راه برنمیدارید.

هر فردی که عاشقانه و خستگی ناپذیر به دنبال چیزی برود ساختار ذهنش به گونه‌ای تغییر میکند که در آن زمینه قوی‌تر شود و ارتباط‌های عصبی مغزش در آن زمینه افزایش پیدا میکنید و کم کم به نبوغ درونی در آن زمینه می‌رسد.

ارتباط هوش و نبوغ

یکی از گسترده‌ترین موضوعات علمی، شناخت ماهیت هوش است. اغلب افراد تصور میکنند که میزان هوش را میتوان با تست هوش مشخص کرد، ولی مشکل اینجاست که هوش یک ساختار نیست که بتوانید آن را بسنجید.

از همین رو روان شناس آمریکایی هوارد گاردنر نظریه هوش چند گانه را ارائه کرد و بیان داشت که هر فردی هشت نوع هوش دارد، به عقیده او همه مردم میتواند در یک یا همه زمینه‌ها نابغه شوند.

دانش آموزی که با مقایسه نمرات کم خود با دانش آموزان دیگر احساس بی عرضگی میکند در واقع به اشتباه تصور میکند که عملکرد تحصیلی تنها ویژگی یک نابغه است. ولی این طرز تفکر درست نیست و نمره درسی نمیتواند ملاک هوش باشد. افراد در زمینه‌های مختلف میتوانند دارای استعداد باشند و به تخصصی برسند که قوی‌ترین دانش آموز کلاس از نظر نمره گرفتن توان آن را نداشته باشد.

در ادامه مقاله به شما می‌گوییم که چگونه میتوانید نابغه درونی خود را کشف کنید و چطور میتوانید نبوغ ذاتی تان را شکوفا نمایید.

چارچوب ذهنی برای نابغه شدن

یکی از جالب‌ترین نظریات در مورد موفقیت در زندگی نظریه چارچوب‌های ذهنی کارول دوک، استاد دانشگاه استنفورد است. به نظر کارول، موفقیت نتیجه‌ای از چارچوب ذهنی مناسب است.

به عقیده او از نظر چارچوب ذهنی، مردم در دو دسته جای می‌گیرند، یک گروه چارچوب ذهنی بسته و ثابت دارند و گروه دیگر چارچوب ذهنی رشد یابنده.

تعصبات بی دلیل را میتوان در گروه چارچوب ذهنی بسته قرار داد مثلا فردی که برخی کار‌ها را زنانه و برخی کار‌ها را مردانه می‌داند چارچوب ذهنی بسته‌ای دارد.

فردی که توانایی همگامی با تغییرات محیط، زمان و مکان را نداشته باشد چارچوب ذهنی بسته‌ای دارد.

با توجه به نظریه دوک دانش آموزی که دارای چارچوب ذهنی بسته است همیشه فکر میکند توانایی تحصیلی ثابتی دارد و برای بهبود عملکردش کاری نمی‌کند و نمراتش همیشه ضعیف می‌ماند. این دانش آموزان تصور میکنند که موفقیت مستقیما از هوش و استعداد نشات می‌گیرد و نیازی به تلاش نیست، همین طرز فکر باعث بروز مشکلاتی می‌شود که دانش اموز را به این نتیجه می‌رساند که توانایی ذهنی اش از پیش تعیین شده است.

از طرف دیگر افرادی که ذهن رشد یابنده دارند، ذهنیتشان به صورتی است که باور دارند هر کاری را میتوانند انجام دهند. این افراد برای کسب تجریبات جدید و یادگیری تلاش میکنند و باور دارند که میتوان هوش و استعداد را افزایش داد در نتیجه هم در دورن تحصیل و هم در آینده پیشرفت بیشتری خواهند داشت.

برای کشف نبوغ باید خودتان را از عرف جامعه جدا کنید و متفاوت فکر کنید و به یاد داشته باشید که همین الان هم یک نابغه هستید و تنها کاری که لازم است انجام دهید کشف نبوغ در وجودتان است.

برای کشف نبوغ باید این نکته را در نظر داشته باشید که استعداد و هوش ثابت نیست بلکه انعطاف پذیر و قابل تغییر و پرورش هستند.

چگونه نبوغ خود را کشف کنیم؟

برای نابغه شن باید تغییرات را از درون شروع کنید و الگوی درست فکری داشته باشید به عبارتی دیگر چارچوب‌های ذهنی خود را بر اساس فرایند رشد یابنده بنا بگذارید.

برای این که بتوانید نبوغ و استعداد ویژه‌ای در خود بیابید باید کار‌های زیر را انجام دهید:

از کار‌های تکراری دور بمانید: اگر دچار روزمرگی هستید و مدام در حال تکرار یک کار مشخص باشید احتمالا تا آخر عمر هیچ استعدادی درون خود کشف نخواهید کرد. ولی اگر شروع به انجام کار‌های جدید کنید، به سرعت متوجه خواهید شد که استعداد‌های متعددی دارید که به آن‌ها توجهی نمی‌کردید.

آموزش‌های جدید ببینید: اگر از صبح تا شب در خانه می‌مانید و منتظرید نبوغتان کشف شود کاملا در اشتباهید، تا زمانی که آموزش‌های جدید نبینید و فعالیت‌های جدید را تجربه نکنید متوجه استعداد خود در آن زمینه نخواهید شد.

ریسک پذیر باشد: بسیار از افراد از آنجا که ریسک پذیر نیستند و به جای امتحان کردن چیز‌های جدید ترجیح میدهند در محدوده راحتی خود بمانند هرکز نیمتوانند نبوغ خود را کشف کنند.

پذیرای افکار و عقاید جدید باشید: اگر میخواهید تبدیل به یک نابغه شوید باید ذهن بازی داشته باشید، پیشنهادات و انتقادات را قبول کنید. از ایده‌های افراد مختلف استقبال کنید هر چند اگر آن‌ها را دوست ندارید، ولی ذهنتان را برای دریافت اطلاعات جدید باز نگه دارید و توانایی ذهنی تان را با دریافت انتقادات واقعی به جای انتقادات شخصی افزایش دهید.

انگیزه داشته باشید: مهم‌ترین عامل موفقیت داشتن انگیزه است. خواندن داستان زندگی افراد موفق به پیشرفت شما کمک زیادی میکند و درس‌های زیادی از اشتباهات و موفقیت هایشان به شما می‌آموزد.

انگیزه تنها عاملی است که به شما کمک میکند مسیر موفقیت را ادامه دهید. برای تبدیل شدن به یک نابغه نیاز به انگیزه برای سوخت در طول راه دارید. به گفته توماس ادیسون، بزرگترین ضعف انسان این است که اهدافش را رها می‌کند. بهترین راه برای رسیدن به موفقیت این است که همیشه یک بار دیگر تلاش کنید.

هوشیار باشید: افراد نابغه به همه اتفاقاتی که اطرافشان رخ میدهد توجه می‌کنند. در نتیجه متوجه فرصت‌هایی می‌شوند که اغلب افراد آن‌ها را نمی‌بینند.

انعطاف پذیر باشید: انجام تعهدات زندگی کار سختی است، تبدیل شدن به یک نابغه از هر کاری سخت‌تر است بنابراین نیاز دارید منعطف باشید و کار‌ها و اهدافتان را حتی زمانی که به نظر میرسد برنده شدن، غیر ممکن است ادامه دهید. نابغه شدن نیاز به زمان و فداکاری دارد. به عقیده توماس ادیسون نابغه شدن یک درصد الهام گرفتن و ۹۹ درصد عرق ریختن است.

چیزی که عاشقش هستید را پیدا کنید: برای نابغه شدن باید چیزی که عاشق انجام دادنش هستید را پیدا کنید، چیزی که در انجام آن خوب عمل میکنید و نقش مهمی در شخصیت شما دارد. اگر به سمت علاقه تان گام بردارید میتوانید در انجام آن نابغه شوید.

ببینید مشتاق انجام چه کاری هستید، وقتی به کاری علاقه داشته باشید تمام تلاشتان را به کار می‌گیرید تا آن کار را به نحو احسن انجام دهید حتی اگر وقتی برایش نداشته باشید کار‌های دیگرتان را کنسل میکنید تا به علایقتان برسید.

استعداد‌های افراد معمولا در جهت علایقشان است. ببینید به چه کار‌هایی علاقه دارید و آن‌ها را با لیست استعدادهایتان تطبیق دهید. به این شکل راحت‌تر میتوانید نبوغ خود را کشف کنید.

منبع : عصر ایران

برچسب ها: نبوغ ، خود شناسی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.