سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا ضربان قلب افزایش می‌یابد؟

ضربان قلب یکی از معیار‌های مهم سلامت قلب است و نشان می‌دهد که قلب چه میزان خون غنی از اکسیژن را به دیگر اندام‌های بدن می‌رساند.

پایگاه اینترنتی verywellhealth در گزارشی با بررسی میزان ضربان قلب در حالت استراحت و تغییرات سبک زندگی، نوشت: ضربان قلب طبیعی در حالت استراحت برای بزرگسالان بین ۶۰ تا ۱۰۰ بار در دقیقه است.

ضربان قلب پایین در حالت استراحت (زمانی که بدن فعالیت ندارد، اندازه گیری می‌شود) به این معنی است که قلب سالم‌تر و کارآمد‌تر است.

برای ورزشکاران، ضربان قلب در حالت استراحت می‌تواند بسیار کمتر از حد متوسط باشد و۴۰ یا ۵۰ بار در دقیقه باشد.

همچنین مصرف برخی از دارو‌ها نیز می‌تواند بر ضربان قلب در حالت استراحت تاثیر بگذارد که از آن جمله می‌توان به مسدود کننده‌های کانال کلسیم و مسدود کننده‌های بتا اشاره کرد؛ این دارو‌ها ضربان قلب را کاهش می‌دهند و برای درمان بیماری‌هایی مانند درد قفسه سینه، ریتم غیر طبیعی قلب و فشار خون بالا تجویز می‌شوند.

افزایش مداوم ضربان قلب در حالت استراحت می‌تواند نشانه مهمی از وجود بیماری‌های زمینه‌ای از جمله موارد زیر باشد:
- بیماری‌های قلبی، ریوی و عصبی
- عفونت‌ها
- التهاب
- کم خونی
- بیماری‌های عروقی از جمله بیماری شریان محیطی، بیماری عروق کرونر و موارد دیگر
- بیماری‌های غدد درون ریز و خود ایمنی، مانند کم کاری و پرکاری تیروئید، هاشیموتو، سرطان تیروئید و موارد دیگر

همچنین ضربان قلب بالا می‌تواند نشانه‌ای از حمله قلبی باشد؛ علائم دیگر حمله قلبی نیز عبارتند از درد قفسه سینه، احساس فشار در قفسه سینه، ضعف، سرگیجه، احساس درد در فک، گردن یا بازو و تنگی نفس است.

ایجاد برخی تغییرات در عادات سبک زندگی می‌تواند ضربان قلب را آرام کند، مرتب ورزش کردن، کاهش سطح استرس (با روش‌های آرام‌سازی)، تغییر رژیم غذایی، خودداری از استعمال سیگار، خودداری از مصرف کافئین، مصرف میزان کافی آب و خواب کافی توصیه‌هایی برای پایین آوردن ضربان قلب است.

برچسب ها: ضربان قلب ، استراحت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.