به نقل از هلث دی نیوز، به گفته محققان مرکز جهانی بهداشت زنان آسیا در دانشگاه ملی سنگاپور، در مقایسه با جمعیت عمومی زنها، ممکن است ۱۰ برابر بیشتر با خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ روبهرو باشند.
«کولین ژانگ»، سرپرست تیم تحقیق، گفت: یافتههای کلی نشان میدهد که قهوه کافئین دار، هنگامی که به درستی مصرف شود یعنی ۲ تا ۵ فنجان در روز، بدون شکر و لبنیات چرب / پرچرب، میتواند یک سبک زندگی نسبتاً سالم تلقی شود.
محققان بیش از ۴۵۰۰ زن را که بیش از ۲۵ سال سابقه دیابت بارداری داشتند، دنبال کردند و مصرف طولانی مدت قهوه و خطر را در آنها بررسی کردند.
در مقایسه با کسانی که قهوه نمینوشیدند، کسانی که روز بعد از بارداری ۴ فنجان یا بیشتر قهوه نوشیده بودند، ۵۳ درصد کمتر با خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ روبرو بودند. این مطالعه نشان میدهد کسانی که ۲ تا ۳ فنجان قهوه مینوشیدند، خطر ابتلای شأن ۱۷ درصد کاهش یافته بود و کسانی که ۱ فنجان یا کمتر مینوشیدند با ۱۰ درصد خطر کمتر روبهرو بودند.
محققان همچنین دریافتند که جایگزین کردن نوشیدنیهای شیرین شده با قهوه کافئین دار، خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را برای یک فنجان نوشیدنی شیرین شده با شیرین کنندههای مصنوعی ۱۰ درصد و برای نوشیدنی شیرین شده با قند ۱۷ درصد کاهش میدهد.
محققان گفتند که قهوه به دلیل اجزای فعال زیستی آن، مانند پلی فنول ها، میتواند مفید باشد. پلی فنولها به مقدار کمی در گیاهان و مواد غذایی خاص مانند میوه، سبزیجات، آجیل، روغن و غلات کامل یافت میشوند.
محققان تاکید میکنند برای بررسی نقش مصرف قهوه و پیامدهای سلامت آن، مطالعات بیشتری لازم است.