عباس رضائیان زاده در نشست هم اندیشی با دکتر فرشید رضایی مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تاکید بر این موضوع که استقرار پزشک خانواده، راهکار برون رفت حوزه سلامت از چالشهای پیش رو است، گفت: نظام ارجاع، روح پزشک خانواده است و بدون وجود نظام ارجاع نظام مند، دستیابی به اهداف تعریف شده بسیار دشوار خواهد بود.
او گفت: این فرهنگ باید در جامعه نهادینه شود که مردم بیش از ۸۰ درصد نیازهای سلامتی خود را میتواند با مراجعه به پزشک خانواده برطرف کنند و دستیابی به این مهم نیاز به بسترسازی و فرهنگ سازی گسترده دارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: اجرای برنامه پزشک خانواده با داشتن نظام ارجاع صحیح میتواند ارتباطی عاطفی و عمیق بین پزشک خانواده و جمعیت زیر پوشش ایجاد کند و در نتیجه بسیاری از مخاطرات سلامت محور پیش از ایجاد مشکل در جامعه نمایان میشود.
رضائیان زاده با تاکید بر این موضوع که نظام ارجاع در بستر پزشک خانواده باید منجر به عدالت در ارائه خدمات در تمام سطوح شود، هزینه کرد بهینه اعتبارات حوزه سلامت را از دیگر اهداف عالی نظام ارجاع دانست.
مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست با اشاره به اقدامات و تجارب ارزشمند دانشگاه علوم پزشکی شیراز در برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع، خانواده محوری را از ارکان اصلی این طرح دانست.
فرشید رضایی گفت: ارتباط طولانی مدت پزشک و مراقب سلامت با یک جمعیت، ضمن ایجاد بستر استخراج چالشهای حوزه سلامت، اعتمادی عمیق به وجود میآورد و باعث دلگرمی خانواده میشود.
او ضمن تاکید بر نقش کلیدی مراقب سلامت، ابراز امیدواری کرد با پیگیریهای انجام شده شاهد اصلاح نظام پرداخت به مراقبان سلامت باشیم.
بازدید از چند پایگاه پزشک خانواده و درمانگاه بخش خصوصی و مرکز خدمات جامع سلامت «قلعه نو» از دیگر برنامههای مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر دو روزه به شیراز بود.