سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی:

تردد تجاری در مرز دوغارون به ۱۲۰۰ کامیون می رسد

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی گفت طبق توافق صورت گرفته بین جمهوری اسلامی ایران و افغانستان ظرفیت تردد ناوگان تجاری روزانه به هزار و ۲۰۰ دستگاه کامیون می رسد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی گفت: اکنون ۹ کانکس در سه مسیر(لاین) جدید ورود کامیون از افغانستان به ایران در پایانه مرزی دوغارون نصب شده است که کارکنان اداره گذرنامه هنوز در این محل ها مستقر نشده اند.

جعفر شهامت گفت: در راستای اجرای طرح جامع پایانه مرزی دوغارون و با هدف تسهیل و تسریع تردد ناوگان بین المللی در این مرز زمینی، موضوع تجمیع و استقرار دستگاههای ارائه دهنده خدمات مرزی در موقعیت درهای ورود و خروج از چندی پیش در دستور کار این اداره کل قرار گرفت.

وی ادامه داد: در مرحله نخست این طرح، این اداره کل به استناد مصوبات شانزدهمین کمیته هماهنگی مرز دوغارون در تاریخ ۲۵ آبان امسال ۹ دستگاه کانکس در سه مسیر اختصاصی ورود به کشور برای کارکنان اداره کل گمرک، گذرنامه و پایانه مرزی مستقر کرده است.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی گفت: هم اکنون نمایندگان اداره کل گمرک و پایانه مرزی دوغارون در محل های در نظر گرفته شده مستقر شده اند و انتظار می رود با تکمیل استقرار دستگاههای حاکمیتی، شرایط روان تری برای تردد ناوگان ایجاد شود.

شهامت افزود: همچنین در اجرای مراحل نهایی این طرح جامع که در حال برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار است پیش بینی می شود بیش از ۲۰۰۲ هزار میلیارد ریال برای تکمیل زیر ساختهای پایانه مرزی دوغارون هزینه و تفکیک فضای مسافری و حمل و نقل کالا به طور کامل عملیاتی شود.

وی اضافه کرد: طبق توافق صورت گرفته برای گسترش مبادلات تجاری و ترانزیتی بین ۲ کشور جمهوری اسلامی ایران و افغانستان در پنجمین اجلاس کمیته مشترک اقتصادی ولایت هرات و استان خراسان رضوی در اول آذر ماه سال جاری، ظرفیت تردد ناوگان تجاری ورودی و خروجی روزانه به هزار و ۲۰۰ دستگاه کامیون می رسد.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی گفت: برای آماده سازی کامل مسیرهای تردد در مرحله دوم طرح با هدف استفاده از ظرفیت کامل پذیرش ناوگان در این مرز زمینی، برنامه ریزی و پیش بینی های لازم برای استقرار ۹ دستگاه کانکس دیگر در موقعیت مسیر خروجی (به سمت افغانستان)، مشابه ساختار کنونی در مسیر ورودی به ایران، صورت گرفته است.

شهامت یکی از الزامات عملیاتی شدن و تحقق طرح یاد شده را تسریع در پایش های حمل و نقلی، گمرکی و امنیتی - انتظامی و روان سازی جریان عبوری عنوان و تاکید کرد: همکاری همه نهادهای مسوول در مرز و به ویژه استقرار نمایندگان تمامی دستگاههای ذیربط در گیت های ایجاد شده ضروری و تاثیرگذار است.

وی ادامه داد: به استناد آمار ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ پایانه مرزی دوغارون، به طور متوسط روزانه حدود ۲۳۰ ناوگان ورودی و ۲۴۰ ناوگان خروجی در این پایانه پذیرش می شود و پیش بینی می شود با بهره برداری کامل از ظرفیت موجود در مسیرهای ورود و خروج از کشور، مجموع ظرفیت پذیرش روزانه به بیش از هزار دستگاه در روز افزایش یابد.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی توضیحی در خصوص علت عدم استقرار کارکنان اداره گذرنامه در مکان های اختصاص یافته به خبرنگار ایرنا ارائه نداد اما برخی مسئولان محلی عدم تامین نیرو در چارت سازمانی این نهاد و عدم تمایل فردی این افراد را علت عدم حضور در اتاقک های یاد شده عنوان کرده است.

تا پیش از شیوع کرونا سالانه ۱.۵ میلیارد دلار صادرات، سه میلیارد دلار ترانزیت خروجی و ۲۰ میلیون دلار واردات از طریق مرز دوغارون بین ایران و افغانستان انجام می‌شد.

گذرگاه مرزی دوغارون در مرز ایران و افغانستان در فاصله ۱۸ کیلومتری تایباد قرار دارد و مرکز این شهرستان مرزی ۱۲۰ هزار نفری در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

برچسب ها: دوغارون ، تایباد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.