سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی مشهد خبر داد

پایان برداشت طلای سرخ در قطب صادرات زعفران دنیا

برداشت زعفران از سطح ۳ هزارو ۶۸۲ هکتار اراضی کشاورزی به پایان رسید.

محمد میری دیسفانی معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی مشهد گفت : کشاورزان در حالی پاییز را پشت سر گذاشتند که محصول گران بهای زعفران را که متکی بر نیروی انسانی بسیار و صرف هزینه فراوان است از مزارع خود برداشت کردند .

او افزود : توسعه علم، دانش و فناوری در حوزه کشاورزی موجب افزایش بهره وری، بالا رفتن راندمان تولید و سود بیشتر تولید کنندگان می‌شود

 معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از بخش کشاورزی بر پایه دانش‌بنیان فعالیت دارد، ادامه داد: توسعه دانش و علم در حوزه کشاورزی در اولویت برنامه های جهاد کشاورزی شهرستان مشهد قرار دارد و انجام عملیات کاشت، داشت و برداشت ، استخراج کروسین زعفران، فرآوری داروهای گیاهی به روش مکانیزه از مهمترین موارد استفاده از ظرفیت دانش بنیانها در مشهد است.

محمد میری دیسفانی بیان کرد : بخش کشاورزی به‌عنوان منبع تأمین غذا در سبد خانوار دارای جایگاه ویژه‌ای است و تأمین امنیت غذایی و محصولات کشاورزی از اهداف جهاد کشاورزی است و از اهمیت ویژه ای برخوردار است و روی آوردن به روش‌های جدید تولید و فرآوری محصولات کشاورزی یکی از مهم‌ترین الزامات برای افزایش بهره وری به عنوان محوراساسی توسعه و پیشرفت بخش کشاورزی است.

او تصریح کرد : ارتقای قیمت این محصول به جایگاهی مطابق شأن و ارزش آن در بازارهای جهانی با حذف دلال و اطمینان از با طرح خرید حمایتی زعفران انجام گرفت .

 معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: در میان محصولات مختلف تولیدي در بخـش کشـاورزي ایـران زعفران جزء محصولات خاص و سنتی کشور ما به شمار مـی رود و بـا توجه به قیمت بالاي آن در صادرات غیر نفتی جایگـاه ویـژه اي را بـه خود اختصاص می دهد و زعفران از مزیت نسبی و اهمیت بالایی از نظر تولید، سطح زیر کشت، اشتغالزایـی و نیـز قابلیـت توسـعه برخوردار است زعفران به دلیل موقعیت ویژه از لحاظ اشتغالزایی در کشاورزی و ایجاد درآمد ارزی قابل توجه برای کشور، به عنوان محصول ارز آور و مهم در اقتصاد ملی تلقی می شود.

میری دیسفانی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت زعفران، در مشهد ۳۶۸۲ هکتار است  و کاشت تا برداشت زعفران، این محصول در مشهد برای ۵۵۰هزار نفر بطور مستقیم، غیر مستقیم و فصلی شغل ایجاد کرده است و حدود ۵هزار نفر هم در بخش فروش زعفران مشغول به کار شدند اظهار کرد: تعداد واحد‌های بسته بندی و فرآوری زعفران ۲۹ واحد است  که ظرفیت فراوری ۷۳ تن را دارد  و ایجاد  اشتغال برای ۲۸۱ نفر را باعث شده است.

او افزود: رموز موفقیت با تکیه‌بر دانش روز برای فرآوری و بسته‌بندی زعفران، توجه به سلیقه و نیاز مشتریان و تمرکز بر بازارهای جهانی به دست می آید ، دستیابی به این مهم نیاز به سرمایه گذاري زیربنـایی و اصـولی در سه زمینه علم، فنـاوري و تولیـد (سـه محـور اساسـی و زیربنـایی توسعه) مـ یباشـد بـدین منظـور جهـت ارتقـا بهره وري محصول زعفران از مدیریت دانـش و انتقـال تکنولـوژي بـه کشاورزان باید بهره برد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.