سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طلسم نوسازی بافت‌های فرسوده شکسته خواهد شد

با وجود مقاومت بسیاری از ساکنان واحدهای فرسوده نسبت به اجرای طرح، امامعاون وزیر اعلام کرده که بسته های تشویقی منجر به تسریع اجرای طرح خواهد شد.

 این روزها بحث نوسازی بافت های فرسوده بسیار داغ شده و همواره یکی از راه های اساسی برای تسریع در روند رونق بازار مسکن نوسازی بافت های فرسوده است؛بنابراین اجرای این طرح خود کمک بسیار موثری در اجرای طرح رونق بازار مسکن دارد.

۲۰ درصد از شهرها در بافت های فرسوده قرار دارند

طبق آمار های ارائه شده هم اکنون در ۱۶۷ هزار هکتار بافت ناکارآمد کشور حدود ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر ساکن هستند و حدود ۲۰ درصد شهرها و ۳۰ درصد جمعیت شهری کشور ساکن همین بافت های ناکارآمد هستند. همچنین در این محدوده‌ها نزدیک به ۲ میلیون و ۶۸۲ هزار واحد ناپایدار شناسایی شده است که این واحدها به شدت در برابرحوادث غیرمترقبه خطرپذیر هستند و همواره بر اساس شرایط ریزدانگی و نفوذناپذیری مستعد بحران شناسایی شده‌اند.

 بسیاری از ساکنان مناطق بافت های فرسوده اعلام کردند که مدت زمان صدور پروانه و نرخ های بالای اجاره از مهم ترین دلایلی است که باعث شده آنها علاقه ای به نوسازی واحدهای خود نداشته باشند.

در همین رابطه حسینی یکی از ساکنان مناطق بافت  فرسوده در جنوب تهران به باشگاه خبرنگاران اعلام کرد: به  نوسازی بافت فرسوده خود علاقه داریم، اما متاسفانه با هر سازنده ای که صحبت می کنیم از افزایش قیمت مصالح ساختمانی و همچنین به صرفه نبودن نوسازی خبر می دهد.

او می گوید: این روزها متاسفانه با توجه به افزایش چشمگیر نرخ های اجاره دیگر با تسهیلات ۵۰ یا ۶۰ میلیون تومانی جایی برای اجاره کردن یا رهن پیدا نمی شود؛ بنابراین ترجیح می دهیم که در همین واحدهای فرسوده خود  بمانیم.

راضی کردن مالکان بافت های فرسوده معضل اصلی در اجرای طرح نوسازی 

از سوی دیگر قیاسی یکی از سازندگان در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با گلایه از سخت گیری ها در حوزه نوسازی بافت های فرسوده  گفت: راضی کردن ساکنان و مالکان بافت های فرسوده خود از مهم ترین معضلات در این بخش است، اما یکی از عواملی که باعث می شود به سمت نوسازی بافت های فرسوده نرویم، بوروکراسی های اداری و عدم پرداخت تسهیلات تصویب شده به سازندگان است.

 با توجه به افزایش چشمگیر قیمت واحدهای مسکونی و از سوی دیگر مشکلاتی که در حوزه  تجمیع واحدهای مسکونی با متراژ پایین وجود دارد، صرفه چندانی برای نوسازی این واحدهای مسکونی وجود ندارد.

براساس این گزارش، با توجه به تمهیداتی که در حوزه نوسازی بافت های فرسوده توسط وزارت راه وشهرسازی صورت گرفته است، به نظر می رسد که طلسم نوسازی بافت های فرسوده شکسته شده و نوسازی بافت های فرسوده جان دوباره ای خواهد گرفت.

بسته های تشویقی که سازندگان را به پای کار می برد

در همین رابطه محمد آیینی معاون وزیر راه وشهرسازی به باشگاه خبرنگاران اعلام کرده است، بسته های تشویقی برای نوسازی بافت های فرسوده در نظر گرفته شده است که زمینه ساز تسریع در روند و اجرای طرح نوسازی بافت های فرسوده می شود.

او می گوید:کاهش هزینه‌های غیرساختمانی در بافت‌های فرسوده از جمله این راهکارها و محور نخست بسته های تشویقی است.هم اکنون شهرداری‌ها برای صدور پروانه ساختمانی مکلف هستندکه تا ۵۰ درصد تخفیف بدهند که در برخی موارد این تخفیف ها به ۱۰۰ درصد هم می‌رسد.در مقابل دولت متعهد است تا این تخفیف‌ها را در صدور پروانه ساختمانی برای شهردارهای جبران کند. هم‌اکنون به طور میانگین ۸۵ درصد تخفیف‌ها اعمال می‌شوند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: صدور پروانه ساخت در تهران هشت ماه طول می‌کشد که انگیزه را از سازندگان گرفته است، با شهرداری به توافق رسیدیم که صدور پروانه ساخت در محله های فرسوده به ۲ ماه برسد. موضوع بعدی انشعابات آب و برق وگاز است که سازندگان تا سه ماه برای نصب انشعابات دوندگی دارند.

آئینی محور دوم بسته های مشوق نوسازی در بافت های فرسوده را برای سازندگان و سرمایه‌گذاران تامین مالی اعلام کرد و گفت: سیستم بانکی به کمک سرمایه گذاران و سازندگان نوسازی در بافت‌های فرسوده آمده و تسهیلات ارزان قیمت را در اختیار آنها قرار می‌دهد. در بافت فرسوده بانک ها موظف هستند همانند نهضت ملی مسکن در واحدهای معرفی شده تسهیلات را بدون شرایط چهارگانه نهضت ملی در اختیار سازندگان قرار بدهند. در حال حاضر شرایط پرداخت تسهیلات به این صورت است که در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، در سایر کلانشهرها ۴۰۰ میلیون تومان و در سایر شهرها ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات نوسازی پرداخت می‌شود که ۱۵۰ میلیون تومان از این تسهیلات با نرخ صفر درصد محاسبه می‌شود.

سنگ اندازی های برای نوسازی بافت های فرسوده باید شکسته شود

براساس این گزارش فرشید پورحاجت دبیر انجمن انبوه سازان مسکن کشور به باشگاه خبرنگاران اعلام کرده است:  بوروکوراسی های اداری خود یکی از اصلی ترین عوامل در زمینه اجرای طرح نوسازی بافت های فرسوده است و با توجه به‌ آنکه  در اجرای طرح نوسازی بافت های فرسوده شهرداری ها سنگ اندازی می کنند؛ بنابراین سازندگان تمایلی برای ورود به این بخش ندارند.

 قنبری یکی از ساکنان بافت های فرسوده از نرخ پایین تسهیلات در حوزه گلایه کرد و گفت: نرخ پایین تسهیلات برای مدت زمان اجاره چندان پاسخ گو نیست، بنابراین در این بخش باید برنامه ریزی لازم صورت گیرد.

گفتنی است، دولت در بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده برای ودیعه مسکن ۶۰ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه با سود ۴ درصد در تهران و برای کلانشهرها و سایر شهرها نیز ودیعه ۴۵ میلیون تومانی در نظر گرفته است.

براساس این گزارش، هم اکنون ۱۱۱ هزار و ۵۰۰ واحد در بافت های فرسوده در دست نوسازی قرار دارند که ۶۹ هزار واحد آن تحت حمایت دولت، تسهیلات بانکی و دولتی نوسازی می‌شوند که در صورت اجرای طرح نوسازی بافت های فرسوده با روند و پیگیری بسته های تشویقی شاهد رونق در اجرای این طرح خواهیم بود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۵:۵۹ ۱۴ دی ۱۴۰۱
شهرداری اینهمه عوارض نوسازی میگیره چیکار میکنه ؟
م
۲۳:۵۴ ۰۸ دی ۱۴۰۱
خانه خای قدیمی و فرسوده ،،اما گران قیمت مراکز شهر بیشتر دست مهاجران افغان هست و هر اناق دست یک خانواده ،و اجاره و رهن گران میدهند به مستاجران دربعضی از آنها انبار کالا هست و معمولا در انها که باز میشود شما میبینند مغازه دارن بزرگ لز ان به عنوان انبار استفاده میکنند که کسی متوجه انبار انها نشود
و بهانه هم دارند که هزینه نوسازی نداریم

در وافع این خانه های فرسوده گاهی ده برابر یک اپارنمان لاکچری درامد ماهانه دارند
بعضی ازرخانه های فرسوده هم در کوچه های باریک قرارردارند کسی نمبخواهد اینهنه به خودش اسباب زحمت خراب کردن بدهد
لطفا پیگیر زمین هایی که شهرداری و اجراییات مجوز ساخت نمیدهند باشید خیلی ها در محدوده شهر زمین دارند اما اجازه ساخت ندارند
ناشناس
۰۹:۴۵ ۰۸ دی ۱۴۰۱
مگر مملکت زمین کم داره؟! خوب اول در زمینهای بایر خانه بسازید. تازه هزینه تخریب و خاک برداری هم نداره.....
ناشناس
۰۹:۲۶ ۰۸ دی ۱۴۰۱
100متر مربع را بگیرید چند بلند مرتبه بسازید با امکانات و خدمات شهری در پیرامونش این میشود تامین رفاه و آسایش در زندگی شهری برای عموم مردم جامعه نه اینکه داخل کوچه 10 سانت بری عقب یک واحد بشه 4 واحد و تهش هم مردم از ازدهام و شلوغی پیش آمده سرسام بگیرن و شما هم فقط با وام و خانه نو مردم رو گرفتار کنید و بگذارید برید!!!
ناشناس
۲۲:۲۶ ۰۷ دی ۱۴۰۱
دولت باید تو هر کوچه یه خونه بحره و برا همه اهالی واحد درست کنه و مابقی زمینها رو بفروشه برا شهرسازی مدرن و پول واقعی صاحبانش رو بده و درامد خودش رو هم برداره
ناشناس
۲۲:۱۸ ۰۷ دی ۱۴۰۱
زیرساخت تمام امور مهارت شخصی افراد است اگر بخواهیم شهرهای مدرن و زیبا داشته باشیم بایستی ابتدا افرادی متناسب با اهدافمان تربیت کنیم و دوم به آنها آزادی عمل داده و حمایتشان کنیم
ولی دولتمردان ما همیشه میخواهند از آب رد شوند بدون آنکه پایشان تر شود
ناشناس
۱۸:۳۸ ۰۷ دی ۱۴۰۱
باید تو بافتای متراکم ایستگاه مترو بزنن
ناشناس
۱۵:۲۳ ۰۷ دی ۱۴۰۱
چقدر بی شعورید و نفهم که نظرات را پخش نمیکنید
اندیکایی
۱۲:۵۹ ۰۷ دی ۱۴۰۱
بجای این خانه خای فرسوده دولت خانه های نو‌ و مستحکم و شیک در جایی بهتر و یا در شهرهای جدید بده و پایتخت را طولی رشد بده نه عمودی
ناشناس
۱۲:۵۸ ۰۷ دی ۱۴۰۱
بجای این خانه خای فرسوده دولت خانه های نو‌ و مستحکم و شیک در جایی بهتر و یا در شهرهای جدید بده و پایتخت را طولی رشد بده نه عمودی
ناشناس
۱۲:۴۰ ۰۷ دی ۱۴۰۱
ارز اواری دولت برای دولت از سرمایه دار داخلی خارج رونده وخروج کننده ارز مالیات عوارض سنیگی وازراههای خارحی ارزاوری ارز اوری ازداخل وخارج برای دولت راه حل کل مشکل اقتصادی است
ناشناس
۱۱:۴۸ ۰۷ دی ۱۴۰۱
آره با این گرونیا شکسته خواهد شد
هر روز که بیدار میشیم همچین سوپرایز میشیم که نگفتنی
ناشناس
۱۱:۴۱ ۰۷ دی ۱۴۰۱
خدا کارتون رو راست نیاره
همه جوانان رو بی خانمان کردید و زن وبچه ها رو آواره ؛ فقط به فکر آخر ماه هستید که چقدر از بیت المال میاد حسابتون یا چقدر وام می تونید بگیرید یا....
ساده دل
۱۱:۴۰ ۰۷ دی ۱۴۰۱
آره حتما طلسم رو میشکنید شما وقتی طلسم گرونی و بیکاری رو شکوندید اینم میشکونید مملکت ما غول چراغ جادو نیاز داره تا طلسم این همه مصیبت و بشکونه
ناشناس
۱۱:۳۲ ۰۷ دی ۱۴۰۱
خانه حیاط دار بهتر است
..
۱۱:۲۱ ۰۷ دی ۱۴۰۱
شناسنامه یک محل به خانه های قدیمی هست .

اصالت یک منطقه به درخت های تنومند و خانه های سنتی است .
ناشناس
۰۹:۵۴ ۰۷ دی ۱۴۰۱
چندین سال محله تهرانسر و شهرک استقلال تو منطقه ۲۱ مشکل سند دارن و املاک قولنامه ای هستن، اگر به این املاک سند داده بشه بدون هیچ مشکلی مالکان شروع به ساختن خونه میکنن
ابولفصل حجی پور
۱۲:۵۰ ۰۷ دی ۱۴۰۱
من از مشهدم.الان دوساله دنبال مجوزیم نزدیک به ۱۵۰۰ نفر تازه با حمایت شورای شهر مشهد رسیدیم به مسکن شهرسازی .هنوز نتونستیم مجوز بگیریم.....
ناشناس
۰۹:۳۷ ۰۷ دی ۱۴۰۱
دروغه تبریز ازاین خبرها نیست ازهمه پول تغییر کاربری میخاند اونم برای مسکونی
ناشناس
۰۹:۲۴ ۰۷ دی ۱۴۰۱
خانه حیاطدار بسازید
ناشناس
۲۳:۵۷ ۰۸ دی ۱۴۰۱
امری ،فرمایشی
ناشناس
۰۸:۴۱ ۰۷ دی ۱۴۰۱
به اسم بافت فرسوده کل هویت یک شهر رو ازبین میبرین بعد میرین ایتالیا که بافت قدیمی و تاریخی شهرهاش ن رو ببینید
آخه چقدر ما باید چیزی از دست بدیم تا بفهمیم
نمونه اش مشهد الرضا و بافت تاریخی اطرافش کهه همه شدن پاساژ و هتل
ناشناس
۱۲:۵۶ ۰۷ دی ۱۴۰۱
آخه احمق بافت فرسوده پر جایی زلزله خیز همچون پایتخت که قدمت بیشتر ساخت و سازها به دویست سیصدسال نمیرسه چه ارزشی داره باید حتما هموطنان ما زیر آوار جان بدهند که متوجه بشید
ناشناس
۲۳:۵۶ ۰۸ دی ۱۴۰۱
کدام تاریخ
خانه بدون ایمن هفتاد هشتاد سال پیش که هویت نیست
بسیار غیر بهداشتی و پر پشهای سالک هستند