سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تنوع آثار تاریخی شهرستان خوسف؛ نیازمند نگاه ویژه

فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی گفت: شهرستان خوسف یکی از مناطق دارای تعدد، تنوع و پراکندگی زیاد ابنیه تاریخی و میراث فرهنگی بوده که نیازمند نگاه ویژه است.

حسینی، در بازدید از بافت‌های تاریخی خوسف، خور و آثار ثبت ملی شده این شهرستان گفت: حفاظت و حراست از این آثار تاریخی نیاز مبرم به بازدید‌های نوبتی و مستمر دارد که باید نگاه ویژه‌ای به آن شود.

او  با تأکید بر تشکیل انجمن‌های میراث‌فرهنگی در روستا‌ها و شناسایی همیاران میراث فرهنگی افزود: با تحقق این موضوع، می‌توان از این افراد و ظرفیت‌ها برای حفظ، نگهداری و شناسایی میراث فرهنگی بهره برد.

شناسایی ۳۰۲ اثر تاریخی در شهرستان خوسف

 صالحی، مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوسف نیز با اشاره به شناسایی ۳۰۲ اثر تاریخی در سطح شهرستان گفت: از این تعداد، ۱۰۳ اثر در بخش‌های تاریخی، معنوی و طبیعی ثبت ملی شده است.

او افزود: همچنین مساحت ۵۰۰ هکتاری شهر خوسف با عنوان منظر فرهنگی بافت تاریخی واقع در کنار دریاچه تاریخی طبیعی گواب در سال جاری به ثبت ملی رسیده که یکی از ارزشمندترین بافت‌های تاریخی خراسان جنوبی در مسیر جهانی‌شدن لقب گرفته و حفظ این ظرفیت، وظیفه یگان شهرستان را با توجه به کمبود نیروی انسانی موجود، بسیار سخت کرده است.

مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوسف با اشاره به ثبت بافت تاریخی شهر ماژان به مساحت ۷ هکتار، روستای دستکند گارجگان با لون‌های قدیمی و سه دوره تاریخی به مساحت ۵ هکتار در فهرست ملی، ابراز امیدواری کرد: مساحت ۱۶ هکتاری روستای تاریخی خور و ۹ هکتاری روستای نوغاب نیز به‌زودی ثبت ملی شود.

صالحی، آثار تاریخی ثبتی را یکی از ظرفیت‌های مهم برای ورود گردشگران به شهرستان اعلام کرد و یادآور شد: امیدواریم در تخصیص اعتبارات برای مطالعات، مرمت، بازسازی، حفظ و حراست از این آثار ارزشمند و شاخص، شهرستان خوسف در اولویت اعتباری قرار گیرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.