سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فرونشست‌ها و ضرورت مدیریت بر آبخوان‌ها در استان سمنان

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان گفت: تنها راه مقابله با فرونشست مدیریت بر سفره‌های زیرزمینی آبخوان‌های جنوبی استان و محدودیت در برداشت از منابع آبی زیرزمینی است.

کمال طاهریان  اظهار کرد: متاسفانه بیش از ۷۰ درصد آبی مصرفی در این استان از منابع زیرزمینی تامین می‌شود و همین سبب بروز این پدیده در بخش‌های زیادی از جنوب این استان شده است.

وی با بیان اینکه فرونشست پدیده‌ای است که بخش وسیعی از کشور را تهدید می‌کند و محدود به استان سمنان نیست افزود: بروز خشکسالی‌های متوالی چند ساله در کنار برداشت بی‌رویه از سفره‌ها به مرور به شکل‌گیری این فرونشست‌ها در استان و کشور شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان با اشاره به تهدید بیشتر فرونشست‌ها در نوار جنوبی این استان ادامه داد: فرونشست‌ها بخش‌هایی از شهرستان‌های گرمسار، سمنان، دامغان و شاهرود را تهدید می‌کند.

وی با اشاره به قرارگیری خطوط ریلی استان در نوار جنوبی استان، بروز فرونشست در مناطق نزدیک به خطوط ریلی سراسری را از نگرانی‌های استان برشمرد و تصریح کرد: خطر این فرونشست‌ها خطوط ریلی راه‌آهن را تهدید می‌کند. البته خوشبختانه راه‌آهن شمال‌شرق با توجه به اهمیت موضوع طرح مطالعاتی در این خصوص را اجرایی کرده است که داده‌های آن می‌تواند به مقابله با این پدیده کمک کند.

طاهریان اصلی‌ترین عامل بروز این پدیده را برداشت‌های بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی حوضه‌های آبریز برشمرد و گفت: در همین ارتباط دشت‌های جنوبی استان که با این پدیده دست و پنجه نرم می‌کنند دشت ممنوعه اعلام شده و آب منطقه‌ای اجازه حفر چاه جدید را در این مناطق نمی‌دهد ضمن اینکه همزمان مدیریت بر برداشت‌ها صورت گرفته و چاه‌های این مناطق و دیگر مناطق استان نیز عمدتا مجهز به کنتور هوشمند شدند و برداشت از آن‌ها مدیریت می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.