سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان:

آموزش و پرورش نقش عمده‌ای در پیشرفت جامعه دارد

حجت الاسلام محامی گفت: آموزش و پرورش نقش عمده و ویژه‌ای در پیشرفت جامعه دارد و یکی از ابعاد اهمیت آن این است که عمده شخصیت فکری، اخلاقی، علمی و اعتقادی دانش آموزان در همین سن و سال و به دست شما معلمان شکل می‌گیرد. 

 حجت الاسلام  مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان در نشست هم‌اندیشی فرهنگیان و نخبگان دانش‌آموزی ایرانشهراظهارداشت: جهت دیگر اهمیت کار فراگیری آموزش و پرورش است زیرا چتر تعلیم و تربیت گسترده‌ای دارد و افراد مختلفی در این مجموعه تحصیل می‌کنند.

وی بیان کرد: حساسیت، اهمیت و ارزشمندی کار آموزش و پرورش زیاد است و به همان نسبت نیز مسوولیت شما معلمان سنگین می‌شود به گونه‌ای که اگر مطلوب عمل کنید کار شما ضریب مثبت بیشتر دریافت خواهد کرد و در مقابل نیز اگر عملکرد خوبی نداشته باشید ضریب منفی بیشتری دریافت خواهید کرد.

وی ادامه داد: در بحث تعلیم و تربیت، آموزش و پرورش باید پا به پای هم پیش برویم زیرا آموزش و تربیت با هم عجین و مکمل یکدیگر هستند.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان گفت: یک بحث مهم در تربیت، جامع و متوازن بودن آن است و تربیت جامع یعنی ما مسوول تربیت همه ابعاد وجودی یک دانش آموز از جمله اخلاق، فکر و اعتقاد هستیم و اگر تنها در یک بُعد کار کنیم رشد دانش آموز متوازن نخواهد بود و تناسبی ندارد.

 محامی اظهارداشت: معلمان نباید تنها خود را مسوول آموزش یک کتاب بدانند از این جهت که تدریس کتاب یک بهانه برای برقراری ارتباط عمیق و تربیت همه ابعاد وجودی دانش آموز است و باید با نگاه بلند به روند کاری خود توجه کنیم زیرا دانش آموزان به عنوان یک گنج در اختیار ما هستند و باید خدا را به صورت قولی و عملی شکرگذار باشید که توفیق خدمت و گذر عمر در این راه نصیب شما شده است.

وی عنوان کرد: شکر عملی این است که نعمت خداوندی را به درستی و در جایی که خداوند می‌خواهد هزینه کنید و چنین چیزی اقتضا می‌کند تا ما همه توانمندی خود را برای تربیت فرزندان این مرز و بوم صرف کنیم.

امام جمعه زاهدان افزود: ما انسان‌های فداکاری در معلمان و اساتید دانشگاه و حوزه داریم که زندگی و فعالیت آن‌ها می‌تواند برای ما حجت باشد و دیگران بتوانند از آن‌ها الگو بگیرند.

وی ادامه داد: معلم نمونه و فداکار کسی است که به دانش آموز به عنوان فرزند خود نگاه کند و کار و وظیفه‌ای که در خصوص فرزند خود دارد را برای این دانش آموز هم در نطر داشته باشد.

 محامی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مباحث تربیت عقلانی است که در عملکرد ما تاثیرگذار است و اگر عقل و درک ما عمیق باشد همه افکار، اخلاق و اعمال ما درست خواهد بود.

وی اذعان داشت: طرح تحول بنیادین در آموزش و پرورش از جمله اقدامات خوب و موثری است که صورت گرفته اما کیفیت اجرای آن نیز مهم است.

این استاد درس خارج حوزه علمیه اظهارداشت: معلمان باید در کنار آموزش دروس تخصصی دغدغه پرورش دانش آموزان را دارا باشند و به همان میزان نیز برای پرورش دانش آموزان وقت بگذارند.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان در پاسخگویی به مطالبات معلمان و دانش آموزان اظهارداشت: گلایه از کمبودهای آموزش پرورش حرف درستی است و باید تلاش خود را برای جذب امکانات بیشتر به کار گرفته و از امکانات موجود نیز حداکثر بهره‌وری را داشته باشیم.

وی ادامه داد: در شاخص‌های توسعه ذیل جدول و در حوزه آموزش و پرورش نیز از سایر نقاط کشور عقب هستیم که باید با حرکتی پر شتاب برای پیشرفت تلاش کنیم.

 محامی بیان کرد: ما رشد خوبی نسبت به سال‌های اول انقلاب داشتیم و شرایط کنونی با آن زمان قابل مقایسه نیست و باید نقاط قوت و ضعف را در کنار هم ببینیم از این جهت که وقتی شاخص‌های پایین کنونی را با دوران قبل از انقلاب مقایسه می‌کنیم تفاوت بسیار زیاد است و همچنان باید به این رشد و توسعه ادامه دهیم‌.

امام جمعه زاهدان در پاسخ به سوال یکی از معلمان مبنی بر تدابیر صورت گرفته برای ایجاد تحول در آموزش و پرورش گفت: یکی از اولویت‌های کاری ما در حوزه آموزش و پرورش است زیرا بنده به اهمیت آن اعتقاد دارم و مباحث مختلفی را دنبال کرده‌ام و به مسوولان امر بیان کردم که میزان زادوولد مردم از میزان ساخت و ساز مدراس جلوتر است البته با این وجود باز هم آمار ساخت و ساز کلاس و مدرسه زیاد و قابل توجه است اما به علت نیاز قبلی و فرزندآوری بالا به حد مطلوب نمی‌رسد.

یکی از چالش‌ها در سیستان و بلوچستان پراکندگی جمعیت است و باید هسته های مرکزی با فواصل کمتر ایجاد و مردم در این مناطق زندگی و امکانات و خدمات به آن‌ ها زیرا در غیر این صورت کار خدمت رسانی به مردم سخت خواهد شد

محامی گفت: یکی از چالش‌ها در سیستان و بلوچستان پراکندگی جمعیت است و باید هسته های مرکزی با فواصل کمتر ایجاد و مردم در این مناطق زندگی و امکانات و خدمات به آن‌ ها زیرا در غیر این صورت کار خدمت رسانی به مردم سخت خواهد شد.

وی در پاسخ به گلایه یکی از معلمین مبنی بر کم توجهی به شهرستان ایرانشهر تصریح کرد: بودجه استان متناسب با وسعت آن نیست هر چند که افزایش بودجه خوبی داشتیم اما باید دقت کنیم که توزیع بودجه در شهرستان‌ها عادلانه‌ باشد و اگر کم توجهی به شهرستان ایرانشهر به طور مصداقی بیان شود قابل پیگری خواهد بود.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان در پاسخ به مطالبه جمعی از فرهنگیان مبنی بر راه اندازی اداره کل آموزش و پرورش جنوب استان در نظر گرفتن کد مستقل دانشگاه فرهنگیان اظهارداشت: چنین درخواست‌هایی باید از ابعاد مختلف بررسی و مورد ارزیابی قرار گیرد هر چند که بنده مسوول اجرایی نیستم اما در حد توان پیگیری این مطالبات خواهم بود.

  محامی در تایید پیشنهاد معلمان مبنی بر شکل گیری شبکه معلمان متعهد و مطالبه گر خاطرنشان ساخت: مطالبه‌گری باید به صورت تخصصی و کارشناسی شده انجام گیرد به گونه‌ای که اولویت‌ها دسته‌بندی و به تدریج به دنبال حل مشکلات باشیم و در چنین شرایطی بنده نیز پشتیبانی لازم را خواهم داشت.

امام جمعه زاهدان ادامه داد: یکی از موانع توسعه نگاه امنیتی به استان است و ما در طول در این چند سال سعی کردیم تا نگاه مسوولان امنیتی را به حوزه فرهنگ جلب کنیم و تاکید داشتیم که رشد و توسعه فرهنگ و اقتصاد عامل ایجاد امنیت پایدار در منطقه خواهد بود و در ادامه نیز همین مسیر را در مرکز کشور دنبال کردیم اما متاسفانه گاهی اتفاقاتی در استان رخ می‌دهد که ما را به عقب برمی‌گرداند.

وی عنوان کرد: در سال‌های قبل و در دیدار معتمدان و سران طوایف تاکید کردم که استان به یک کارگاه عمرانی تبدیل شده و باید مراقب باشید زیرا که هر گونه ناامنی منجر به تعطیلی و کند شدن پروژه‌ها می شود و دود آن در چشم مردم‌ می‌رود.

 محامی افزود: متاسفانه در شرایط کنونی اتفاقاتی افتاد که تصویر ناامنی از استان را مخابره می‌کند و طبق گزارش مدیران دستگاه‌های مختلف در چنین شرایطی سرمایه گذارانی که قرار بوده به استان بیایند؛ نیامدند و حتی برخی که قرارداد بسته بودند هم فسخ قرارداد کرده و جریمه چندصد میلونی آن را نیز پرداخت می‌کنند.

وی افزود: نکته مهم این است که آموزش و پرورش باید در جذب و گزینش‌ها دقت کند زیرا پذیرش انسان های ضعیف تا پایان عمر کاری چرخه آموزش را مختل می‌کند.

امام جمعه زاهدان ادامه داد: تقویت کمیته همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش از برنامه‌هایی بود که در دستورکار داشتیم تا این دو مجموعه بتوانند از ظرفیت یکدیگر به شیوه مطلوب استفاده کنند.

 محامی با تایید سخنان یکی از معلمان مبنی بر برگزاری دوره‌های بصیرتی و آشنایی بیشتر فرهنگیان با معارف اسلامی و جنبه های مهارتی تاکید کرد: اهمیت این‌کار بر کسی پوشیده نیست زیرا خود معلم باید پیشرفت داشته باشد تا بتواند دست دانش آموز خود بگیرد اما متاسفانه امسال از فرصت تابستان برای برگزاری دوره‌ها به درستی استفاده نشد.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان گفت: ما کمبودهای زیادی داریم اما وقتی شرایط کنونی را با دوران قبل از انقلاب هم مقایسه می‌کنیم رشد و پیشرفت‌های زیادی داریم و نباید نسبت به انقلاب دلسرد شویم بلکه باید نگاه متعادل به نقاط قوت و ضعف داشته باشیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.