حجت الاسلام مصطفی محامی، در دیدار طلاب حوزه علمیه امام علی (ع) و جمعی از روحانیون و مبلغان شهرستان ایرانشهر گفت: دوران بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) دورانی سخت و فتنهها سنگین بود در حالی که بسیاری از مردم در آن دوران سخنان ایشان در خصوص حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) را شنیده بودند و حتی در واقعه غدیر خم نیز یک مراسم رسمی برای انتصاب امام علی (ع) به جایگاه ولایت و امامت برنامهریزی و این مراسم چندین روز طول کشید و افراد مختلفی برای بیعت نزد ایشان رفتند.
امام جمعه زاهدان افزود: پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) یکباره اوضاع تغییر کرد به گونهای که نه تنها حضرت علی (ع) را نپذیرفتند و برخوردهای بدی با ایشان شد و حضرت علی (ع) نیز بر اساس حکمت الهی و میثاقی که با پیامبر اکرم (ص) داشت باید این موارد را تحمل میکرد.
وی ادامه داد: حضرت فاطمه (س) از همه توان و ابزارها برای روشنگری و جهاد تبیین استفاده کرد تا از انحراف جامعه اسلامی جلوگیری کند و حتی از فرصت عیادت از مریض هم استفاده و در جمع زنان مدینه به سخنرانی پرداخت و تمام توان خود را برای روشنگری به کار برد و در این راه جان خود را هم تقدیم کرد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان تصریح کرد: ما باید خود را برای فهم و عمل به دین آماده کنیم و با تمام توان برای تبلیغ و دفاع از دین، پاسخگویی به شبهات و مرزداری عقیدتی و جلوگیری از وسوسههای شیطانی تلاش کنیم.
وی عنوان کرد: زمانی میتوانیم به درستی ایفای نقش کنیم که خود را مسلح و ابزار لازم برای تبلیغ و دفاع از دین را داشته باشیم ابتدا فهم درست از دین زیرا بسیاری از فرقههای انحرافی در اثر بد فهمی و کج فهمی برخی عالم نماهایی است که برداشتهای اشتباه داشته و انحراف ایجاد کردهاند.
امام جمعه زاهدان افزود: قدم دوم این است که آنچه را آموختهایم به خوبی در وجود خود پیاده کنیم زیرا گاهی برخی آسیبها و حضور برخی جوانترها در اغتشاشات اخیر نشان میدهد که دستاندر کاران حوزه فرهنگی خوب عمل نکردهاند که خروجی کار این گونه شده است.
محامی اظهارداشت: فهم عمیق دین و تقویت بینش گام سوم کار است برای اینکه مسائل مختلف را به خوبی متوجه و تحلیل کنیم.
وی پایداری و روحیه مقاومت را گام چهارم دانست و گفت: آیات قرآن نیز به افرادی که گفتند خدا و پای آن ایستادند به بهشت بشارت میدهد.
محامی گفت: گاهی برخی افراد که اهل علم هستند مواضعی میگیرند که برای ما تعجب آور است به گونهای که از یک آشوبگر که محکوم میشود دفاع میکنند.
محامی اظهار داشت: در مقابل برخی افراد از آن طرف بام افتاده و خواستار برخورد هستند اما موضع نظام و مقام معظم رهبری چنین چیزی نیست و ایشان معتقدند باید با صبر و تحمل به روشنگری و جهاد تبیین بپردازیم تا مردمی که به خیابان آمدهاند پالایش شوند زیرا اینها چند دستهاند و عدهای که فریب خوردهاند بتوانند بازگردند.
وی با اشاره به حوادث اخیر در چابهار و زاهدان گفت: در حادثه چابهار تخلف فردی محرز اما حد آن مشخص نبود اما باید در همان حد مشخص برخوردها صورت میگرفت که این کار عملی نشد و این بهانهای برای اتفاقات زاهدان شد.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در نمونه دیگر عنوان کردند که ماجرای دختر کردستانی بهانه بود و اگر چنین چیزی وجود نداشت دشمن باز به دنبال بهانههای دیگر بود و نکته مهم این است که ما دست دشمن بهانه ندهیم.
وی گفت: آشوبها ادامه پیدا و به زاهدان رسید و در ادامه حمله به کلانتری، آتش کشیدن اموال، سرقت و حمله به مردم که همه تخلف بود و در کنار اینها تخلفات دیگری از جمله تیراندازی به نمازگزاران نیز صورت گرفت.
نماینده رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: ما در اوج درگیریها بر حسب فهمی که از مبانی دینی و مبانی امامین انقلاب داشتیم به بررسی جامع، منصفانه، برخورد با متخلف و احقاق حق همه اطراف قضایا تاکید کردیم.
محامی ادامه داد: به برخی آقایان در استان گفتیم که همه تخلفات از جمله حمله به پاسگاه، تیراندازی نابجا، اغتشاش و سخنرانی، توئیت و بیانیههای التهاب آفرین را با هم محکوم کنید.
وی بیان کرد: گزارشی به دفتر رهبر معظم انقلاب ارسال کردیم که مورد استفاده قرار گرفت و کار به شورای عالی امنیت ملی ارجاع شد و در ادامه نیز دوستان دفتر رهبر معظم انقلاب پیام ایشان را به بنده ابلاغ کردند مبنی بر اینکه «نماینده من بدون هیچ ملاحظهای باید مدافع حقوق مردم باشد».
امام جمعه زاهدان گفت: در جلسه شورای عالی امنیت ملی مطالبات خود را مطرح کردیم که تصویب و بعد نیز به تأیید رهبر معظم انقلاب رسید اما حضرت آقا به اینجا اکتفا نکرده و هیئتی را به منطقه فرستادند تا حرفهای مردم را شنیده و ابلاغ سلام و محبت ایشان را داشته باشند.
محامی خاطر نشان کرد: ما طلبهها باید با افزایش دانش، تذهیب نفس و مسلح شدن به ابزارهای لازم خود را برای دفاع از حق و حقیقت آماده کنیم.