سرهنگ سیدمصطفی مرتضوی گفت: مجرمان سایبری با تبلیغ کالاهای ارزان قیمت و طرحهای وسوسهانگیز فروش پوشاک، کیف، کفش و سایر کالاها به بهانه شب یلدا قصد تطمیع شهروندان و کلاهبرداری از آنها را دارند که باید در این زمینه شهروندان هوشیار بوده و فریب این تبلیغات اغواگرانه را نخورند.
او ادامه داد: مجرمان سایبری با مهندسی اجتماعی اعتماد خریدار را جلب کرده و از او میخواهند نیمی از پول کالای سفارش داده شده خود را واریز کرده و پس از دریافت کالا مابقی وجوه را واریز کند که به طور معمول بعد از واریز وجوه هیچگونه کالایی دریافت نکرده و شخص نیز پاسخگو نبوده و یا کالای تحویلی به آنها تقلبی و متفاوت با کالای انتخابی است.
رئیس پلیس فتای استان اصفهان تصریح کرد: در حال حاضر شاهد ارسال لینکهای جعلی از طریق پیامکها یا شبکههای اجتماعی برای شهروندان هستیم که حاوی تبلیغات اغواگرانه به بهانه جشنواره شب یلدا هستند و با این ترفند شهروندان را ترغیب میکنند تا اطلاعات کارت بانکی خود را در درگاه جعلی آنها ثبت کنند که با این اقدام اطلاعات کارت بانکی برای فرد مجرم ارسال و وی به راحتی میتواند حساب فرد قربانی را خالی کند.
او خاطرنشان کرد: به شهروندان توصیه میکنیم فریب برخی از پیامها و آگهیهای منتشر شده در فضای مجازی در کانالها و گروهها با وعدههای آغاز جشنوارهها، حراج آخر فصل، تخفیف ویژه و قیمتهایی باور نکردنی را نخورده و اگر قصد خرید آنلاین را دارند از فروشگاههای اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیک خرید کنند، زیرا فروشگاههای اینترنتی در عین مجاز و معتبر بودن ملزم به رعایت قوانین هستند.
رئیس پلیس فتای استان اصفهان خاطر نشان کرد: شهروندان میتوانند آخرین و به روزترین آموزشهای لازم درخصوص استفاده صحیح از ظرفیتهای فضای مجازی را از طریق سایت پلیس فتا به نشانی اینترنتی www.cyberpolice.ir دریافت کنند.