سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مراجعه بیش از ۲۶ هزار نفر به بیمارستان امام موسی کاظم (ع) اصفهان

رئیس بیمارستان سوانح سوختگی امام موسی کاظم (ع) اصفهان گفت: ۲۰ درصد از بیمارانی که دارای سوختگی بالای ۴۰ تا ۵۰ درصد هستند جان خود را از دست می‌دهند.

علی اکبر جنگجو گفت: در سال گذشته بیش از ۲۶ هزار نفر به بیمارستان امام موسی کاظم اصفهان به عنوان تنها بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی درمان سوختگی مراجعه کردند که بالغ بر ۶۰ درصد بیماران از استان اصفهان و ۴۰ درصد از سایر استان‌ها از جمله لرستان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، کهکیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، کردستان، مرکزی، هرمزگان، فارس، ایلام، کرمان و قم است.

او بیان داشت: اگرچه ۲۵ درصد ابتلا به سوختگی را در زنان داریم، اما عوارض و آسیب‌های درازمدت سوختگی در آن‌ها بیش از مردان است که به دلیل تماس بیشتر آقایان با مواد شیمیایی و صنعتی شاهد ابتلای ۷۵ درصدی سوختگی درآن‌ها هستیم.

رئیس بیمارستان سوانح سوختگی امام موسی کاظم (ع) تصریح کرد: بیشترین درصد سوختگی را به ترتیب در سنین بین ۳۰ تا ۴۰ سال و ۲۰ تا ۳۰ سال داریم که نشان از درگیر شدن نیروی کار است و مستلزم ایمنی سازی محیط کار است و پس از آن بیشترین ابتلا را در سنین ۴۰ تا ۵۰ سال و اطفال تا ۱۰ سال گزارش شده است که آموزش و پرورش با آموزش اصول اولیه ایمنی به دانش آموزان در کاهش آمار نقش مؤثری خواهد داشت.

او ادامه داد: بالاترین موارد سوختگی به ترتیب مربوط به انفجار گاز، مواد اشتعال‌زا، آب جوش، برق‌گرفتگی، آتش و خودسوزی است که بالاترین نرخ مرگ و میر را در سوختگی حاصل از انفجار گاز و خودسوزی مشاهده می‌کنیم که به ترتیب ۴۰ درصد و ۲۴.۵ درصد را شامل می‌شود.

جنگجو گفت: در مجموع ۲۰ درصد از مبتلایان که دارای سوختگی بالای ۴۰ تا ۵۰ درصد هستند جان خود را از دست می‌دهند.

او ادامه داد: در سال ۱۴۰۰، ۲۳ مورد قطع عضو داشتیم و موارد بسیاری نقص عضو که به خاطر سوختگی عضلات و اندام‌های فوقانی و تحتانی آن‌ها دچار آسیب شده است.

رئیس بیمارستان سوانح سوختگی امام موسی کاظم (ع) اصفهان با اشاره به اینکه سوختگی علاوه بر عوارض اجتماعی، فرهنگی و بارسنگین هزینه به خانواده‌ها، هر ساله بار مالی زیادی بر دوش نظام سلامت وارد می‌کند، اضافه کرد: در سال گذشته بالغ بر ۱۲۰ میلیارد تومان هزینه به نظام سلامت تحمیل شد که معادل ماهانه ۱۰ میلیاردتومان است.

او خاطرنشان کرد: چادگان نسبت به جمعیت بالاترین آمارسوختگی را دارد و رتبه اول را در بین شهرستان‌های استان از آن خود کرده است و پس از آن نائین، برخوار، گلپایگان، فریدونشهر، نجف آباد و لنجان و ... قرار دارد.

جنگجو با اشاره به محدودیت تخت‌های بستری در بیمارستان که بالغ بر ۹۶ تخت است، گفت: پیشگیری از سوختگی با همکاری بین بخشی محقق می‌شود و برای نخستین بار جلسه‌ای با تمام دستگاه‌های مسئول از جمله صدا و سیما، صنعت، معدن و تجارت، آموزش و پرورش، شهرداری‌ها، راهداری، اتاق اصناف، شرکت شهرک‌های صنعتی، شرکت پخش فراورده‌های نفتی، شرکت برق، شرکت گاز، سازمان آتش نشانی، اتاق اصناف، آموزش و پرورش، هلال احمر، سازمان تأمین اجتماعی و بهزیستی با حضور مدیریت بحران استانداری برگزار شد و خواستار کمک آن‌ها در کاهش آمار سوختگی در سطح استان اصفهان شدیم.

او با اعلام اینکه هر پزشکی حاضر به کار درمان سوختگی نیست، چون آسیب‌های زیادی در روح و روان کادر درمان برجای می‌گذارد، گفت: در راستای تأمین نیروی انسانی مشکلی نداریم و اقدامات لازم صورت گرفته است همچنین در تأمین مواد حتی در شرایط تحریم خللی در حوزه درمان شاهد نبودیم.

منبع:ایمنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.