سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از خصوصی‌سازی رانتی به جای مردمی‌سازی اقتصاد تا خداحافظی با بنگاه‌داری

جلسه شورای هماهنگی دستگاه‌های زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در فارس تشکیل و در آن مباحثی از جمله خصوصی سازی رانتی به جای مردمی سازی اقتصاد تا خداحافظی با بنگاه داری مطرح شد.

معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه شورای هماهنگی دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در فارس، گفت: دولت و مجلس به دنبال پویا کردن تعاونی‌ها هستند.

ضرغام صادقی گفت: دولت و مجلس در برنامه هفتم توسعه و بودجه سنواتی به دنبال این هستند که سهم بخش تعاون در حوزه تسهیلات و اعتبارات افزایش یابد.

او گفت: مدیریت متمرکز و یکپارچه تعاون مدنظر دولت است تا این حوزه در اقتصاد اثربخش واقع شود.

رئیس کمیسیون اجتماعی و فراکسیون بازنشستگان و امور اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: پیگیری‌هایی در خصوص قانون استخدام ٥ درصدی معلولان، مطالبات و درمان آن‌ها انجام شده که همچنان ادامه دارد.

مهدی عیسی‌زاده به مشکلات اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: این موانع نمی‌تواند سد راه خدمت رسانی به مردم شود.

او با بیان اینکه اعتباراتی امسال برای ساماندهی آسیب‌های اجتماعی و معتادین متجاهر پیش‌بینی شده است، گفت: برنامه محوری زیربنای حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی‌ست و اعتبار تخصیص یافته در این حوزه به وزارت کشور داده شده و همچنین اعتبار جداگانه‌ای نیز برای ساماندهی معتادین متجاهر پیش بینی شده است.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه ساماندهی رتبه بندی مربیان آموزش فنی و حرفه‌ای نیز جلساتی در مجلس برگزار شده که هنوز به نتایج قطعی نرسیده است.

به گفته عیسی‌زاده، اعتبار قابل توجهی نیز امسال در بودجه برای صندوق اجتماعی بیمه روستاییان، کشاورزان و عشایر پیش بینی شده است.

خصوصی سازی رانتی به جای مردمی سازی اقتصاد

رئیس کمیته تعاون مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست گفت: ظرفیت‌های زیادی در بخش تعاون کشور وجود دارد که اظهارات کنشگران این حوزه گواه آن است.

مجید انصاری با بیان اینکه ۲ مرکز درمانی مهم شیراز شامل بیمارستان دنا و اردیبهشت تعاونی است، گفت: این بخش کوچکی از ظرفیت بخش تعاون در سطح کلانشهر شیراز و استان فارس است.

او با تاکید بر اینکه اگر قرار است راهبرد و رویکرد بخش تعاون، مدیریت کلان این حوزه باشد، باید چاره‌ای برای تشکیلات موازی اندیشید، گفت: ایراد و اشتباه این بوده که در گذشته به جای مردمی سازی اقتصاد، به سمت خصوصی سازی برای گروهی خاص پیش رفته‌ایم.

انصاری گفت: در آستانه اجرای برنامه پنج ساله هفتم توسعه باید نوع نگاه و رویکرد‌ها نسبت به بخش تعاون کشور تغییر یابد.

رئیس کمیته تعاون مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اگر می‌خواهیم اقدامات بر زمین مانده در کشور به نتیجه برسد، راهی جز بهره از بخش تعاون که درواقع حوزه مردمی اقتصاد است نداریم، گفت: باید حداقل سهم بخش تعاون در اقتصاد دیده شود.

او گفت: تعاون این ظرفیت را دارد که کالبد نیمه جان اقتصاد ایران را از این وضعیت نجات دهد که برای تحقق این هدف باید از خود وزارت تعاون شروع کرد و شرکت‌های زیرمجموعه این وزارتخانه به تعاونی تبدیل شود تا الگویی برای سایر وزارتخانه‌ها نیز باشد.

لزوم خداحافظی با بنگاه داری و حرکت به سمت سهامداری

سرپرست صندوق بازنشستگی کشور نیز در این جلسه گفت: برنامه نویسی در کشور رواج خوبی دارد، اما در اجرا نتیجه نمی‌دهد، چون نظام برنامه نویسی ما از بالا به پایین است، در صورتی که در اکثر کشور‌های توسعه یافته این مساله بالعکس است.

نعمت‌الله ترکی با بیان اینکه نظام برنامه نویسی باید تدوین و در مجلس طرح و تصویب شود و اینگونه قابلیت اجرایی دارد، گفت: اگرچه ٢٥ درصد سهم اقتصاد کشور در بخش تعاون دیده شده، اما سوالی که مطرح می‌شود این است که از سال ٩٠ تاکنون چند درصد این مهم محقق شده است؟

ترکی با بیان اینکه ١٢ درصد از کل جمعیت دنیا در حوزه تعاون فعال هستند، عنوان کرد: باید آسیب شناسی در حوزه تعاون کشور انجام شود تا بتوان به توسعه یافتگی رسید.

او گفت: در آستانه اجرای برنامه هفتم توسعه کشور قرار داریم که به دلیل همزمانی با بودجه سال آینده می‌توان با یکسال تاخیر و تمدید برنامه قبلی برنامه مطلوبی تدوین کرد.

سرپرست صندوق بازنشستگی کشور گفت: در نظام برنامه ریزی گرفتار یکسری چالش‌ها هستیم و اگر با همین روش مدیریت در کشور ادامه یابد شاهد سیل مهاجرت به بعضی مناطق کشور خواهیم بود.

ترکی با تاکید بر این مطلب که تحقق سهم ٢٥ درصدی بخش تعاون در توسعه اقتصادی نیازمند فراهم کردن زیرساخت‌های لازم است، گفت: نظام بنگاه داری در کشور ما تقویت شده و نه سهامداری که ضروری است از بنگاه داری خداحافظی و به سمت سهامداری حرکت کنیم.

نگاه به حوزه تعاون در برنامه هفتم توسعه باید تغییر کند

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این جلسه خواستار تغییر نگرش به بخش تعاون شد و گفت: نظام برنامه ریزی، پشتیبانی و بودجه ریزی ما بر اساس یکسری شاخص‌های جمعیتی منابع و اعتبارات پیش بینی شده است.

ابراهیم عزیزی گفت: مرکز درمانی شهید بهشتی شیراز که تنها بیمارستان تامین اجتماعی در فارس است به مردم استان‌های فارس، کهگیلویه و بویر احمد، خوزستان و بوشهر خدمات ارائه می‌کند، اما نوع نگاه مرکز به این مجموعه درمانی تنها بعنوان ارایه کننده خدمات به اهالی فارس است.

او گفت: همچنین در حوزه مجموعه‌های کارگری و... نیز خدماتی فراتر از استان فارس به سایر هم وطنان اریه می‌شود، اما نگرش در این حوزه ناقص است و همین رویه موجب شده نه فارس و نه استان‌های دیگر به خوبی از این خدمات بهره‌مند نباشند، لذا انتظار می‌رود که نگرش‌ها تغییر یابد و دولت توجه ویژه‌ای به استان فارس داشته باشد.

عزیزی تاکید کرد: باید در برنامه هفتم توسعه کشور نوع نگاه به حوزه تعاون با قوانین کارآمد و اثربخش تغییر کند.

تقویت بخش درمان تامین اجتماعی در فارس ضرورت است

دیگر نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه کار جدی در بخش تعاون انجام نشده و نیاز است در کمیسیون اجتماعی اصلاح قوانین صورت گیرد، گفت: تلاشمان بر این است تا فضای مناسبی برای کسب و کار تعاونی‌ها ایجاد کنیم.

جعفر قادری در خصوص اعتبارات تبصره ١٨ قانون بودجه گفت: سال گذشته این منابع در اختیار وزارت اقتصاد بود، اما بازگشت آن به سازمان برنامه و بودجه درخواست دولت است که هنوز یک ریال هم از این بخش پرداخت نشده در حالی که نحوه توزیع و چگونگی استفاده به استان‌ها واگذار شده است.

او عنوان کرد: فارس در بخش درمان تامین اجتماعی و سرمایه گذاری مربوط به صندوق بازنشستگی جزو استان‌های ضعیف کشور محسوب می‌شود که ضروری است این حوزه تقویت شود.

تمرکزگرایی بر تداوم مشکلات دامن زده است

نماینده دیگر مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی در این جلسه گفت: تا تحول اداری در کشور ایجاد نشود مشکلات کنونی به قوت خود باقی خواهد ماند.

علیرضا پاکفطرت با بیان اینکه تمرکزگرایی بر تداوم مشکلات دامن زده است، افزود: اینکه اعلام می‌شود از سال ٩٢ تاکنون اتوبوس بین شهری وارد استان نشده جای تاسف دارد.

وحید خداپرست، رئیس شورای هماهنگی دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در فارس در ادامه این نشست با اشاره به عمر پروژه‌های عمرانی و مجموعه‌های ورزشی کارگران این استان که سال‌ها است از آغاز عملیات اجرایی آن‌ها می‌گذرد، اظهار کرد: با توجه به عملکرد خوب اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی فارس در سال جاری در جذب اعتبارات ماده ۵۶ می‌توان به بهره برداری از بخشی از پروژه‌های تکمیل نشده در این حوزه امید داشت.

محمدرضا هوشیار، مدیرکل بهزیستی فارس نیز در این جلسه به بازنگری در قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت، راه‌اندازی مرکز اورژانس اجتماعی در شهرستان‌ها و پیش بینی اعتبار لازم برای ساماندهی معتادین متجاهر در سطح پیشگیری به عنوان سه مطالبه اصلی سازمان متبوع اشاره کرد.

رهام کیائی، مدیرکل فنی و حرفه‌ای فارس نیز در این جلسه خواستار توجه ویژه به آموزشگاه‌های خصوصی به ویژه آزاد در بودجه ١٤٠٢، پیش بینی اعتبار برای تجهیز کارگاه‌های دولتی مراکز فنی و حرفه‌ای، رتبه بندی مربیان سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و الزام جذب نیرو به دارا بودن گواهینامه مهارت شد.

حسن کمالی، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایران فارس نیز در ادامه این جلسه خواستار اجرای مجدد طرح بازنشستگی پیش از موعد جامعه کشاورزان، روستاییان و عشایر و محاسبه خدمت سربازی به سوابق بیمه‌ای افراد شد.

عضو هیات رئیسه اتاق تعاون استان فارس نیز با اشاره به وجود ٦ هزار تعاونی فعال با یک میلیون نفر عضو در این استان، گفت: بخش تعاون بزرگترین تشکل اجتماعی فارس را تشکیل می‌دهد.

مجتبی محلاتی تصریح کرد: بخش تعاون به عنوان اقتصاد سوم کشور همیشه در مهجوریت بوده و در یک شعارزدگی قرار گرفته است.

به گفته محلاتی، عزم حاکمیتی برای توسعه بخش تعاون وجود دارد، اما در اجرا با مشکلاتی مواجه می‌شود.

او گفت: اگر قرار است ٢٥ درصد از اقتصاد با بخش تعاون محقق شود ضروری است از شعارزدگی خارج شویم.

مدیرعامل اتحادیه مصرف فرهنگیان فارس نیز در ادامه این نشست گفت: حدود ١١٨ هزار فرهنگی شاغل و بازنشسته زیرمجموعه عضو این اتحادیه هستند که به صورت اعتباری به آن‌ها کالا داده می‌شود، اما سال گذشته تمام پرداختی‌ها با دو تا سه ماه تاخیر انجام شده است.

سیدمحمدباقر دبیری با بیان اینکه بسیاری از تعاونی‌ها در زمینه پرداخت کسورات بازنشستگی با دو ماه تاخیر مواجه هستند، ابرازامیدواری کرد که وضعیت کسورات فرهنگیان بازنشسته به سرعت حل شود، چرا که ١٢ تعاونی زیرمجموعه این اتحادیه به همین دلیل تعطیل شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.