سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رییس بنیاد نخبگان اصفهان:

نُخبه‌گُماری مانع مهاجرت می‌شود

رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان گفت: نُخبه‌گُماری و قرار گرفتن افراد مستعد در جایگاه واقعی خود در کشور، مانع مهاجرت می‌شود و این موضوع در دولت سیزدهم مورد تاکید بنیاد ملی نخبگان است.

حسین ربانی امروز در همایش آشنایی با تسهیلات و حمایت‌های بنیاد ملی نخبگان در اصفهان گفت: اگر نخبگان جامعه شناسایی و حمایت شوند، اما نتوانیم از آن‌ها در جایگاه واقعی خودشان استفاده کنیم، به مهاجرت آن‌ها کمک شده است به‌همین دلیل امروزه نخبه گماری و استفاده از ظرفیت آن‌ها در کشور از اهمیت خاصی برخوردارست.

رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان نخبه شناسی، نخبه گزینی، نخبه پروری و نخبه گماری را چهار گام اصلی فعالیت‌های بنیاد ملی نخبگان عنوان کرد و گفت: این چهار گام باید بطور کامل انجام شود و اگر زنجیره آن تکمیل نشود، کارآمد نخواهد بود.

ربانی یکی از برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان را حمایت از دانش آموزان نخبه در قالب طرح " شهاب " دانست و اظهار داشت: در این طرح دانش آموزان پایه‌های چهارم تا هفتم، پایش اولیه و برترین‌های آن‌ها در هوش‌های هشت‌گانه شناسایی می‌شوند.

او با اشاره به اینکه بنیاد نخبگان، این کار را انجام داده و فهرست دانش آموزان نخبه تهیه شده است، ادامه داد: لازم است که با همکاری آموزش و پرورش و سازمان‌های مردم نهاد، زمینه‌های رشد و شکوفایی این دانش آموزان فراهم شود و امیدواریم بتوانیم در اصفهان در این زمینه کار‌های ویژه‌ای انجام دهیم.

رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان پر مخاطب‌ترین و بیشترین برنامه‌های این بنیاد را مربوط به دانشجویان دانست و تصریح کرد: رتبه‌های برتر کنکور و المپیاد‌های مختلف از جمله افراد تحت پوشش بنیاد هستند و از امسال نیز برنامه‌هایی برای حمایت از طلبه‌های نخبه در نظر گرفته شده است.

او یکی از طرح‌های حمایتی این بنیاد را شهید احمدی روشن عنوان و اضافه کرد: در این برنامه، یک طرح پژوهشی بطور مشترک بین استادان، دانشجویان و شرکت‌ها به مدت ۹ ماه اجرا و به اعضای گروه پژوهشی ماهانه مبلغی پرداخت می‌شود که ۵۰ درصد آن به عهده بنیاد نخبگان و ۵۰ درصد به عهده صنعت است.

ربانی خاطرنشان کرد: در طرح احمدی روشن اگر موضوع پژوهش، علوم انسانی یا نیاز‌های خاص استان باشد ۱۰۰ درصد هزینه آن توسط بنیاد نخبگان تامین می‌شود.

رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰ عنوان پژوهشی در قالب طرح "شهید احمدی روشن" در بنیاد نخبگان استان اصفهان معرفی شده است، افزود: دانشجویان می‌توانند با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی بنیاد اصفهان با این طرح‌ها آشنا شوند و برای شرکت در آن ثبت نام کنند.

او به ۲ طرح "رفعت" و " شرکت‌های نخبه پرور" نیز اشاره کرد و گفت: بیشتر مخاطبان طرح رفعت، دانشجویان سال‌های اول و دوم دانشگاه هستند که می‌توانند با همکاری استادان دانشگاه، طرح‌های پژوهشی را با حمایت بنیاد نخبگان انجام دهند و از شروط حضور در آن معدل بالای ۱۷ و رتبه زیر پنج هزار کنکور است.

ربانی با اشاره به اینکه طرح شرکت‌های نخبه پرور نیز برای دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی است، افزود: در استان اصفهان ۱۰۰ شرکت و طرح‌های پژوهشی آن‌ها مشخص شده و دانش آموختگان نخبه می‌توانند در این طرح‌ها شرکت کنند و ماهانه حقوقی معادل مربی و استادیار دانشگاه دریافت می‌کنند.

او همچنین طرح "شهید صیاد شیرازی" را برای ارائه تسهیلات دوران خدمت سربازی به نخبگان دانست و خاطرنشان کرد: در طرح " شهید رهنمون" به مباحث رفاهی از جمله مسکن برای نخبگان پرداخته می‌شود و در استان اصفهان در تلاش هستیم تا مجموعه مسکونی برای نخبگان و استادان جوان دانشگاه با هزینه کمتر احداث شود و مبلغ وام مسکن برای نخبگان به یک میلیارد تومان افزایش یابد.

رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان به طرح تسهیلات جذب در دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و گفت: این طرح در دوره جدید بنیاد ملی نخبگان مورد تاکید است و در آن نخبگان با توجه به نیاز‌های دستگاه‌های اجرایی در اولویت جذب قرار می‌گیرند.

او با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد از پُست‌های اداری در استان اصفهان خالی است، افزود: در تلاش هستیم تا زمینه‌های لازم برای معرفی استعداد‌های برتر جهت جذب در دستگاه‌های اجرایی استان متناسب با امتیاز آن‌ها فراهم شود و استاندار اصفهان در نامه‌ای به سازمان امور استخدامی کشور درخواست کرده است تا فرایند انجام این کار به استان واگذار شود.

ربانی ادامه داد: این کار در استان اصفهان در زمان حاضر با تعامل با بخش خصوصی در حال اجراست و در همکاری با یکی از واحد‌های صنعتی بزرگ، زمینه جذب و استخدام تعدادی از نخبگان فراهم شد.

او به راه اندازی مرکز مدیریت عالمانه در اصفهان نیز اشاره و خاطرنشان کرد: در این اقدام تلاش می‌شود تا با تشکیل هیات‌های اندیشه ورز نخبگانی، راهبرد‌های آن‌ها به مدیریت استان منتقل شود و تا کنون حدود ۳۰۰ نفر از نخبگان زیر پوشش بنیاد در این کارگروه‌ها ثبت نام کرده اند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.