سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نه گفتن را تمرین کنیم!

بررسی دقیق و عمیق مشکلات و چالش‌های زندگی نشان می‌دهد که عزت نفس پایین یکی از معضلات اساسی فردی است.

 عزت نفس مربوط به حس ارزشمندی درونی است که ناشی از خودباوری، ارزیابی و تایید شخص نسبت به خودش است. همه ما گاهی در زندگی احساس بی‌ارزشی کرده‌ایم، اما تداوم چنین حسی، سلامت روانی ما را به مخاطره می‌اندازد. ما می‌توانیم با تغییر نگرش و ذهنیت خود به گونه‌ای عمل کنیم که آثار منفی ناشی از عزت نفس پایین را از بین ببریم. عزت نفس پایین در اغلب موارد از کودکی آغاز می‌شود و ناشی از پیام‌هایی است که ما از اطرافیان‌مان دریافت کرده‌ایم. استرس، مرگ عزیزان، بیماری‌های سخت، سرزنش و تنبیه‌های افراطی و ... منجر به کاهش عزت نفس می‌شوند.

عزت نفس، مهارتی اکتسابی و قابل بهبود است که شادمانی و رضایت‌مندی، زیربنای آن است؛ بنابراین اگر برای آن‌ها وقت نگذاریم، دستاورد‌های چندانی نصیب‌مان نمی‌شود و در بلندمدت باید صدمه ناشی از بی‌توجهی به آن را بپذیریم. برای دانش، نگرش، تجربه و ارزش‌های خودتان ارزش قائل باشید و خود را همان‌گونه که هستید، بپذیرید و دوست داشته باشید.

تنها شخصی که خودتان را با آن مقایسه می‌کنید خودتان باشید. نقاط مثبت‌تان را مرتب به خود یادآوری کنید. نقص‌های‌تان را بشناسید و بپذیرید، اما هرگز خودتان را سرزنش نکنید. افکار منفی‌تان را شناسایی کنید و آن‌ها را به چالش بکشید. انتقاد از خود را متوقف کنید. از خودتان قدردانی کنید. کمال‌گرایی را کنار بگذارید و با دیگران روابط مثبت برقرار کنید. از افراد منفی‌نگری که حس بدی به شما منتقل می‌کنند، فاصله بگیرید و به دنبال برقراری روابط با افراد مثبت‌اندیش باشید. هر روز ۳۰ دقیقه به خودتان اختصاص دهید و کار‌های مورد علاقه‌تان را انجام دهید. مسئولیت‌پذیری و مهارت نه‌گفتن را تمرین کنید. صبورانه ادامه دهید و خودتان را شایسته زندگی شاد بدانید و در نظر داشته باشید هر قدر بیشتر برای خودتان ارزش قائل شوید، دیگران نیز برای شما ارزش بیشتری قائل خواهند شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
علی
۱۱:۱۷ ۲۴ آذر ۱۴۰۱
ما یه کارفرما داریم هر کی میگه نه رو اخراج می کنه
وگرنه نه گفتن کاری نداره
بهتره نه شنیدن رو یاد بگیریم