سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فعالیت بخش خصوصی در ۹۸ درصد صنعت غذایی کشور

مدیرکل دفتر صنایع تبدیلی و غذایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۹۸ درصد صنعت غذایی کشور اعم از تولید، صنایع تبدیلی و صادرات متعلق به بخش خصوصی است.

چنگیز اسفندیاری مدیرکل دفتر صنایع تبدیلی و غذایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: صنایع تبدیلی و تکمیلی کشور از لحاظ احداث و فعالیت کارخانه‌ها رتبه دوم، از نظر اشتغال زایی رتبه اول و ارزش افزوده رتبه سوم را در کل کشور دارد.

وی افزود: حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی با ۱۲۰ میلیون تن ظرفیت فرآوری محصولات و بیش از ۵۰۰ هزار نفر اشتغال زایی نقش مهمی در ارزآوری، ارزش افزوده، صادرات محصول به بازار‌های داخلی و بین المللی و جلوگیری از مهاجرت ایفا می‌کند.

اسفندیاری یادآور شد: همچنین ظرفیت سردخانه‌ها ۵.۷ میلیون تن با عرضه سرانه به ازای هر نفر ۶۷ کیلوگرم است در حالی که متوسط جهانی عرضه محصولات دپو شده در سردخانه‌ها ۴۴ کیلوگرم به ازای هر نفر است و ظرفیت سیلو‌های کشور نیز بیش از ۲۰ میلیون تن است.

وی اضافه کرد: یکی از راهبرد‌های مهم وزارت جهاد کشاورزی توسعه پایانه‌های صادراتی، بارانداز‌های مبدا گیاهان دارویی، بازسازی، نوسازی یا احداث واحد‌ها در قطب‌های صنایع تبدیلی، تکمیل حلقه‌های زنجیره تولید توسط یک فرد یا اتحادیه‌ها و تشکل‌های بخش کشاورزی در حوزه فرآورده هایی، چون لبنیات و گوشت است.

وی ادامه داد: ظرفیت سازی‌های خوبی در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی در برخی حوزه‌ها مانند صنایع لبنی، آرد، خوراک دام و روغن صورت گرفته، اما برخی حوزه‌ها مانند سبزی و صیفی جات یا بسته بندی محصولات کشاورزی نیازمند سرمایه گذاری است.

اسفندیاری گفت: توسعه محصولات دانش بنیان از جمله زعفران، زرشک و زیره اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی است و هم اکنون شرکت‌های بزرگ دانش بنیان در خراسان‌های جنوبی و رضوی در زمینه زعفران در حال فعالیت هستند و از این محصولات می‌توان فرآورده هایی، چون عصاره، اسانس و کنستانره استخراج کرد.

وی افزود: هرچند بخش عمده محصولات مانند میوه جات مصرف تازه و خام خوری دارد، اما از پسماند‌ها و ضایعات برخی تولیدات کشاورزی مانند امعاء و احشاء دام و طیور، آب پنیر برای تبدیل به پودر پنیر یا ضایعات میوه‌ها برای تبدیل به خوراک و نهاده دام قابل استفاده هستند و صادرات این محصولات ارزش افزوده بالایی دارد.

به گفته مدیرکل دفتر صنایع تبدیلی و غذایی وزارت جهاد کشاورزی تکمیل حلقه‌های زنجیره تولید در استان ایلام مانند گیاهان دارویی یا آرد در صورت وجود سرمایه گذاران بخش خصوصی امکانپذیر است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.