سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تنها ۲ درصد اراضی سیستان و بلوچستان قابل کشت است

رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: تنها ۴۱۰ هزار هکتار از وسعت ۱۸ میلیون هکتاری سیستان و بلوچستان به‌عنوان وسیع‌ترین استان کشور یعنی دو درصد مساحت کل استان اراضی قابل کشت است.

  سیدمحمدرضا سیدحسینی در همایش روز خاک با اشاره به اینکه استان چهار فصل سیستان و بلوچستان با وسعت بیش از ۱۸ میلیون هکتار وسیع‌ترین استان کشور است، اظهار داشت: سیستان و بلوچستان از این وسعت فقط ۴۱۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت دارد، یعنی دو درصد مساحت کل استان و از همه مهم‌تر اینکه از این سطح سالیانه با توجه به محدودیت منابع آبی و بر حسب میزان آب تخصیصی بین ۴۵ تا ۷۰ درصد یعنی حداکثر ۲۹۰ تا ۳۰۰ هزار هکتار زیر کشت محصولات زراعی و باغی می‌رود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: با نگاهی به این آمار اهمیت حفظ آب و خاک به‌ویژه در سیستان و بلوچستان بسیار ضروری و حیاتی است. میزان اراضی که قابلیت کشت داشته و با آن انواع محصولات کشاورزی تولید می‌شود تا نیاز جامعه را برآورده کنیم بسیار محدود است و می‌طلبد با بکارگیری دانش نوین در افزایش بهره‌وری از آب و خاک گام‌های موثری برداریم.

وی تجهیز ۴۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به سیستم‌های نوین آبیاری با ایجاد زمینه صرفه‌جویی سالیانه ۲۶۵ میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی، احداث آب‌بندان در سطح ۱۰ هکتار برای ذخیره‌سازی ۵۰۰ هزار مترمکعب آب در هر دوره آبگیری سیلاب‌ها، انجام فعالیت‌های گسترده آبخیزداری به‌منظور کاهش فرسایش خاک و رسوب‌دهی، کنترل هرزآب‌ها، کاهش سیل‌خیزی و بهره‌وری بهینه از نزولات آسمانی، طرح توسعه ۳۶۰ هکتاری کشت‌های گلخانه‌ای به‌منظور افزایش تولید و ارتقای اشتغال‌زایی و توسعه کشت گیاهان دارویی و کم‌آب‌بر در قالب طرح الگوی کشت را از شاخص‌ترین برنامه‌های در دست اجرا برای افزایش بهره‌وری آب و خاک در استان سیستان و بلوچستان برشمرد.

رئیس انجمن علمی خاک ایران نیز در این مراسم اظهار داشت: پیام روشن این همایش که با شعار "خاک سرآغاز غذا" برگزار شده، این است که ۹۵ درصد از غذای تولیدی انسان به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم از طریق خاک تولید می‌شود.

کامبیز بازرگان با ارائه مقاله اهمیت خاک در کشاورزی و جلوگیری از آلودگی آن و نقش آن در امنیت غذایی، هدف از برگزاری جهانی خاک فرهنگ‌سازی در عموم جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان در حفظ و حراست از خاک دانست و گفت: سعی داریم بتوانیم خاکی سالم و بارور به نسل‌های آینده تحویل دهیم.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.