سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حضرت زهرا (س) در خطبه فدکیه از نعمت ولایت حمایت کرد

امام جمعه قزوین در هیئت دانشجویی دانشگاه امام خمینی (ره) گفت: حضرت زهرا (س) در خطبه فدکیه از نعمت ولایت حمایت کرد.

حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم عابدینی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین، در هیئت دانشجویی دانشگاه امام خمینی (ره) با تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س)، اظهار کرد: خدای متعال قبل از به دنیا آمدن حضرت فاطمه (س) به رسول خدا (ص) فرمود به زودی هدیه‌ای به تو خواهم داد که خوشنودی تو را به همراه دارد.

وی ادامه داد: فاطمه (س) همان وعده خدا بود، خدا به همه عالم هستی می‌فرماید متاع قلیل، اما زمانی که به فاطمه (س) می‌رسد می‌فرماید تو کوثر هستی، همه عالم متاع قلیل است، ولی فاطمه (س) خیر کثیر است.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: آن خدایی که همه عالم را متاع قلیل می‌داند، راجع به حکمت که وجه مشترک امیرالمؤمنین (ع)، رسول خدا (ص)، فاطمه زهرا (س) و قرآن است می‌فرماید هر کس خدا به او حکمت بدهد، یعنی به او خیر کثیر داده است.

نماینده، ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: خطبه فدکیه به این دلیل نامگذاری شده که وقتی حضرت رفتند اعتراض خود را نسبت به غصب فدک بیان کنند گروهی از زنان که هم فکر ایشان بودند، ایشان را همراهی کردند، خطبه به معنای سخنرانی است.

وی خاطرنشان کرد: خطبه‌های امیرالمؤمنین (ع) که در نهج‌البلاغه آمده است، بسیاری از آن‌ها خطبه‌های نماز جمعه بوده است، اما هیچ‌کدام از این خطبه‌ها در زمان حیات پیامبر (ص) ایراد نشده است، چرا که حضرت معتقد بودند هر حرفی باید از مرکز مطرح شود، حضرت در آن ایام فقط حرف‌های پیامبر را تبیین می‌کردند، تمامی خطبه‌های امیرالمؤمنین (ع) مربوط به بعد از رحلت رسول اکرم (ص) است.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی تأکید کرد: محل اجرای خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) مسجدالنبی (ص) بوده است، موضوع آن هم موضوع فدک بود، البته موضوعات دیگری هم داشته است، فدک را رسول خدا (ص) به حضرت زهرا (س) سپرد برای اینکه حضرت زهرا (س) همسر امیرالمؤمنین (ع) و ام‌الائمه بودند و این سرمایه از طریق آن حضرت در پشتیبانی از ولایت و امامت که عهده‌دار استمرار رسالت رسول خداست، به کار می‌آمد.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: بنابراین حضرت زهرا (س) با عده‌ای راهی مسجدالنبی (ص) شدند و سخنرانی ایراد کردند، حضرت در خطبه فدکیه به ایمان، توحید، نبوت، وحدت جامعه اسلامی، پرهیز از نفاق و تفرقه، ولایت اهل بیت (ع) و ولایت امیرالمؤمنین (ع) اشاره کردند.

وی یادآور شد: این خطبه از جمله میراث و سرمایه‌های معنوی به حساب می‌آید که ما در تاریخ داریم، از نظر فصاحت و بلاغت نیز به گونه‌ای است که مانند خطبه‌های حضرت زینب (س) در شام و کوفه است، آن زمان نیز همه می‌گفتند اگر صدای زنانه زینب (س) نبود ما فکر می‌کردیم این خود امیرالمؤمنین (ع) است که صحبت می‌کند، یعنی از نظر محتوا، آهنگ و ادبیات مانند سخنرانی‌های امیرالمؤمنین (ع) بود.

نماینده، ولی فقیه در استان قزوین افزود: خطبه حضرت زهرا (س) خیلی جدی‌تر از خطبه‌های حضرت زینب (س) بود و سخنرانی‌های امیرالمؤمنین (ع) را تداعی می‌کرد، یعنی همان فضا و همان معنا بود.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی عنوان کرد: در کتاب بلاغات‌النساء همه سخنرانی‌های خانم‌ها در طول تاریخ جمع‌آوری شده است که مهم‌ترین آن‌ها خطبه فدکیه حضرت زهرا (س) است.

وی اظهار کرد: فدک دهکده‌ای حاصلخیز در ۱۶۰ کیلومتری شهر مدینه است که یهودیان آنجا زندگی می‌کردند، آن‌ها هم مانند یهودی صهیونیست امروزی علیه اسلام و پیغمبر فعالیت می‌کردند، یعنی فعالیتتشان علیه اسلام سابقه هزار و چند صد ساله دارد، قبل از اسلام هم علیه خدا، علیه دین، علیه مسیر درست انبیا نقشه و توطئه داشتند که قرآن درباره خیلی از این نقشه‌ها و توطئه‌ها صحبت می‌کند.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: رسول گرامی اسلام به خاطر توطئه‌ها و شیطنت‌های آن‌ها به سراغشان رفت و آن قلعه را فتح کرد، وقتی یهودی‌ها در منطقه خیبر مغلوب شدند قرار شد نصف خیبر را به رسول خدا (ص) واگذار کنند.

نماینده، ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: در مقدمه خطبه فدکیه وقتی آن‌ها آمدند با یکدیگر جلسه گرفتند که مانع رسیدن فاطمه (س) نسبت به فدک شوند، فاطمه (س) با گروهی از زنان هم‌فکر و هم‌سال خود به سوی مسجد حرکت کردند.

وی خاطرنشان کرد: از اینجا متوجه می‌شویم که اعتراض در اسلام کد دارد، هر چیزی اعتراض نیست، خداوند از ما می‌خواهد با امر به معروف و نهی از منکر اعتراض کنیم، اگر دیدیم به معروفی عمل نمی‌شود باید اعتراض کنیم، اگر دیدیم منکری اتفاق می‌افتد باید اعتراض کنیم، امر به معروف و نهی از منکر از فروع دین و از واجبات مهم است، یعنی نسبت به هر خوبی که تعطیل می‌شود و هر بدی که دیده می‌شود باید اعتراض کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی تأکید کرد: بنابراین اعتراض چارچوب دارد و مهم است، اعتراض به‌عنوان حق خدا به گردن ماست، یعنی اگر ما اعتراض نکنیم حق الهی را رعایت نکرده‌ایم، حضرت فاطمه (س) در خطبه فدکیه نسبت به مسئله‌ای که در جامعه او اتفاق افتاده، اعتراض می‌کند، بنابراین اصل اعتراض مهم است.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: امیرالمؤمنین (ع) در نهج‌البلاغه راجع به آدم‌هایی که نسبت به بدی‌ها اعتراض نمی‌کنند، فرمود اگر کسی منکری را ببیند و قلباً از بدی منزجر نشود، در چهره‌اش این انزجار منعکس نشود، زبانش به اعتراض گشوده نشود، وقتی رشوه و خلاف و تعدی به بیت‌المال می‌بیند تماشاچی باشد، عملاً هم هیچ اقدامی نکند مرده متحرک است.

وی ادامه داد: قرآن در سوره توبه در رابطه با منافقین فرمود آن‌ها امر به منکر و نهی از معروف می‌کنند و نام آن را اعتراض می‌گذارند، منافقین پراکنده و نسبت به هم بی‌ربط هستند، آن‌ها صرفاً کنار هم چیده شده‌اند، اما قلب‌هایشان به هم گره نمی‌خورد.

نماینده، ولی فقیه در استان قزوین عنوان کرد: قرآن در رابطه با منافقین در آیه ۴ سوره منافقون می‌فرماید منافقین مانند چوب خشک هستند، درختان زنده روی شادابی و طراوت هم اثر می‌گذارند، مؤمنین نیز همین‌گونه هستند و ریشه‌دار و ثابت هستند، اما منافقین مثل چوب خشک هستند و نیاز است به یک چیز تکیه کنند، همان زمان هم که حضرت خطبه فدکیه را می‌خواند، یهودیان تکیه‌گاه منافقین بودند، استقلال نداشتند و روی پای خود نبودند.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی بیان کرد: در زمان جنگ تحمیلی نیز تکیه‌گاه منافقین داخلی صدام بود، همان صدامی که شهر‌های ما را بمب شیمیایی می‌زد، این منافقین رفته بودند با او معامله کرده بودند که ما برای تو جاسوسی نظامی می‌کنیم.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: نحوه حرکت، رفتار، وقار و هیبتی که در حضرت زهرا (س) مشاهده می‌شد یادآور شکوه و عظمت رسول خدا (ص) بود.

امام جمعه قزوین بیان کرد: بنابراین حضرت زهرا (س) در میان جماعتی از مهاجرین، انصار و دیگران وارد مسجد شدند، حضرت، چون هنوز داغ پیامبر برایشان تازه بود، وقتی نام پیامبر (ص) را آوردند از مجلس صدای گریه بلند شد، وقتی جمعیت ساکت شدند، حضرت کلام خود را آغاز کرد و فرمود خدا را شاکریم به خاطر نعمت‌هایی که به ما داد.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: تمام میراث انبیاء در غدیرخم توسط رسول خدا (ص) به امیرالمؤمنین (ع) سپره شد، حضرت در این کار مهم ولایت امیرالمؤمنین (ع) را معرفی کرد، آنجا خدا فرمود امروز کافران از دین شما مأیوس شدند، چون تاکنون تصور می‌کردند کسی غیر از امیرالمؤمنین (ع) از طرف پیامبر معرفی می‌شود، در حالی که اگر غیر از امیرالمؤمنین (ع) هر کس معرفی می‌شد دین در مخاطره بود و به دست یهودیان می‌افتد.

نماینده، ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: اکنون نیز به برکت همان روز دین از شرارت صهیونیست در امان است و برای آن‌ها به خطر تبدیل شده است و روز به روز این خطر علیه آن‌ها جدی‌تر می‌شود تا بنیان آن‌ها را نابود کند.

وی خاطرنشان کرد: خداوند در غدیر فرمود امروز دین شما کامل شد و نعمت بر شما تمام شد، یعنی اصل نعمت ولایت است، حضرت زهرا (س) نیز در خطبه فدکیه از نعمت ولایت سخن گفت و حمایت کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.