سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تهیه کتابچه راهنمای حفاظت بنای تاریخی در برابر آتش‌سوزی

طرح تهیه کتابچه «راهنمای حفاظت بنای تاریخی در برابر آتش‌سوزی» در پژوهشکده بافت‌های فرهنگی‌تاریخی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری انجام شد.

مهنار اشرفی مجری طرح و عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری گفت: با توجه به آسیب‌پذیر بودن میراث‌فرهنگی در برابر اثرات بلایای طبیعی، بهتر است برای مدیریت این رویداد‌های اجتناب‌ناپذیر آماده بود.

رئیس پژوهشکده ابنیه و بافت‌های تاریخی‌فرهنگی تصریح کرد: در این میان موضوع آتش‌سوزی در بنا‌های تاریخی که می‌تواند در صورت وقوع، آسیب‌های جدی بر بنا وارد کند از مواردی است که با کم‌توجهی خاصی روبرو بوده است به‌ویژه آنکه عواملی همچون فرسودگی تاسیسات و تجهیزات، مصالح، تغییرکاربری‌ها و دخالت‌های غیر اصولی در طول زمان، چالش بین اصول حفاظتی و اقدامات لازم خدمات ایمنی و ... زمینه‌های خطر آتش‌سوزی را در بنا فراهم می‌کنند.

اشرفی هدف از این پژوهش را تهیه کتابچه «راهنمای حفاظت بنای تاریخی در برابر آتش‌سوزی» اعلام کرد که می‌تواند از وقوع آتش‌سوزی پیشگیری و یا در صورت حادثه آمادگی لازم را برای کنترل هرچه سریع‌تر آتش و کاهش خسارت‌ها فراهم کند.

او گفت: روش تحقیق کیفی است و با بررسی تعداد قابل‌توجهی از مقالات و گزارش‌های تحقیقاتی، منشور‌های حفاظتی و دستورالعمل‌های تدوین شده و سایر اسناد مرتبط به بررسی و تحلیل مفاهیم، ضرورت‌ها، مسائل و چالش‌ها پرداخته است.

عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری افزود: سپس با توزیع پرسشنامه در بین جامعه علمی و متخصصان میراثی، مدیران و مجریان حفاظت و خدمات و ایمنی آتش‌نشانی، آنان را برانگیخت تا تجارب، پیشنهاد‌ها و نظرات تخصصی و اجرایی و راهکار‌های مربوط به دو حوزه آتش‌نشانی و حفاظت را به اشتراک گذارند.

او در پایان خاطرنشان‌کرد: نهایتا با استفاده از مطالعات اسنادی، کتابخانه‌ای و برداشت و تحلیل پرسشنامه‌ها به ارائه راهنمای عمل، شامل سه بخش اصول و سیاست‌ها، راهنمای عمل و واژه‌شناسی اقدام شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.