محمدخلیل عسکری با بیان اینکه عادت به کتابخوانی از کودکی شکل میگیرد و نقش مدرسه در ایجاد این عادت بسیار مهم است، گفت: در واقع کتابخانۀ مدرسه مرکزی برای انواع فعالیتهای آموزشی محسوب میشود که برای پرورش همۀ جانبۀ کودکان ضروری است.
مدیر کل آموزش و پرورش فارس گفت: کتابخانه قلب مدرسه به حساب میآید و مدرسه بدون کتابخانه کالبدی بی جان است. عادت به خواندن از کودکی شکل میگیرد و بعد از خانواده مدرسه دومین محیطی است که باید مقدمات ایجاد این عادت را در کودک ایجاد کند.
عسکری یکی ازشاخصههای ارزیابی رشد، توسعه و پیشرفت فرهنگی هر کشوری در عصر حاضر میزان مطالعه و کتاب خوانی مردم آن جامعه دانست و گفت: در چنین شرایطی کتابخانههای کلاسی و مدرسهای "قلب آموزش و پرورش" تلقی میشود و همۀ فعالیتهای جاری و ساری و آتی یک مدرسه در کتابخانۀ آن مدرسه سازماندهی میشود.
او گفت: ترویج و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی باید از مدارس شکل بگیرد تا بتوانیم نسلهای آینده را بیش از پیش با کتاب مانوس کنیم که این موضوع در حال حاضر جزء اولویتهای اساسی و مهم است.
مدیر کل آموزش و پرورش فارس گفت: استفاده از کل ظرفیت و بسترها برای توسعه و ترویج امر کتاب و کتابخوانی در فضاهای علمی و مدارس جزو اولویتهای اساسی است که در این زمینه به دنبال تحقق شعار «ما همانیم که میخوانیم» هستیم.
عسکری اعلام کرد: در حال حاضردر مدارس ابتدایی استان فارس ۹ هزار و ۲۰۱ کتابخانه کلاسی فعال میباشد و این کتابخانهها مجهز به ۷۲۳ هزار و ۳۹۸ جلد کتاب میباشد.
او گفت: تعداد ۴۶۳ کتابخانه آموزشگاهی در مدارس ابتدایی و تعداد ۳۴۴ متوسطه اول، تعداد ۸۳۱ متوسطه دوم فعال میباشد که دراین کتابخانهها ۱۵۶ میلیون و پانصد و یک هزار و ۷۳۵ جلدکتاب موجود میباشد.
مدیر کل آموزش و پرورش فارس با اشاره اینکه وضعیت کتاب و کتابخوانی در کشور یکی از دغدغههای مهم مقام معظم رهبری در چند سال گذشته بوده است گفت: رهبر معظم انقلاب همواره توجه جدی به کتاب داشته اند و در مناسبتهای مختلف بیاناتی را در زمینه فرهنگ کتابخوانی و مطالعه ایراد فرموده اند.
عسکری با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری اعلام کرد: کتابخوانی در جامعه باید ترویج پیدا کند و این کار بر عهده همه دستگاههایی است که در این زمینه مسوولند.
او گفت: کتاب سرچشمه حرکت بشریت در جهت تکامل علمی و معنوی میباشد؛ تا جاییکه خداوند سبحان معجزه پیامبر اعظم (ص) را کتاب قرار داد؛ از اینرو ارج نهادن به کتاب و ارتقای جایگاه علم و دانش از مبانی اصلی دین اسلام میباشد.
مدیر کل آموزش و پرورش فارس، تاثیر عمیق کتاب در گسترش فرهنگ جامعه و سرعت بخشیدن به پیشرفت روزافزون آن، را انکارناپذیر دانست و گفت: نمیتوان توسعه و رشد همهجانبه جامعه را بدون مطالعه و کتاب مورد بحث و نظر قرار داد.
عسکری گفت: آموزش و پرورش استان فارس با همکاری شهرداری شیراز همزمان با سی امین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران اقدام به تجهیز بیش از ۱۷۰ کتابخانه مدارس کم برخوردار نواحی شیراز با مبلغ ده میلیارد ریال نموده است که با مساعدت اعضای محترم شورای اسلامی و شهرداری شیراز این مهم در جهت تجهیز و ترمیم کتابخانههای کلاسی و آموزشگاهی تداوم خواهد داشت.