سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید ۱سانتی مترخاک ۵۰۰ سال زمان می خواهد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان گفت:تشکیل ۱ سانتی متر خاک از بستر سنگ مادر را ۳۰۰ الی ۵۰۰ سال زمان می برد.

مهدی رجبی زاده با بیان اینکه خاک در برگیرنده ترکیبی از ارگانیسم‌های مختلفی است که با یکدیگر تعامل داشته و در چرخه‌های جهانی که ضامن تداوم حیات روی کره زمین هستند، نقش‌آفرینی می‌کند گفت: در هیچ جایی از طبیعت، گونه‌های مختلف جانوری و گیاهی مانند خاک به صورت در هم فشرده وجود ندارند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان گفت: مدت زمان تشکیل ۱ سانتی متر خاک از بستر سنگ مادر را ۳۰۰ الی ۵۰۰ سال  است، در استان کرمان به دلیل بارش‌های کم و پایین رفتن آب سفره‌های زیر زمینی در نتیجه کاهش سطح پوشش گیاهی و فرسایش خاک مسئله جدی است به گونه‌ای که متوسط میزان فرسایش خاک در جهان ۴ تن در هکتار در سال است و در ایران این عدد به ۱۶ تن و در استان کرمان متاسفانه به ۳۰ تن درهکتار در سال می‌رسد و این میزان فرسایش خاک یک زنگ خطر جدی است. 

او بیان کرد: باتوجه به اهمیت خاک در تامین امنیت زیستی، هرسال سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) برای روز جهانی خاک شعاری را اختصاص می‌دهد که این امر نشان دهنده اهمیت حفاظت و توجه به خاک است.

رجبی زاده با اشاره به شعار امسال "خاک سرآغاز غذا" گفت: سرمنشا بیش از ۹۰ درصد مواد غذایی دامی و گیاهی از خاک است و این شعار به معنی این است که امنیت غذایی و زیستی جوامع بشری در گرو داشتن خاک حاصلخیز و قابل کشت است.

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان  بیان کرد: امروزه جوامع جهانی به این نتیجه رسیده اند که خاک حاصلخیز و دارای قابلیت کشت در حال نابودی است و اهمیت حفاظت از خاک بیش از هرزمان دیگر است.

رجبی زاده بیان کرد: اداره کل منابع طبیعی استان با اجرای پروژه‌های مختلف بیابان زدایی، آبخیزداری، مرتعداری و جنگل کاری تلاش میکند ابتدا پوشش گیاهی فعلی را حفظ و سپس این پوشش گیاهی را تقویت و توسعه دهد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان با مهم خواندن پروژه‌های آبخیزداری اظهار کرد: اجرای طرح‌های آبخیزداری علاوه بر کنترل سیلاب‌ها و کاهش خسارات احتمالی، باعث رسوب خاک حمل شده توسط روان آب‌های ایجاد شده در اثر بارندگی در پشت سازه‌های آبخیزداری شده و مانع می‌شود این خاک از دسترس خارج شود؛ و از طرفی با تغذیه سفره‌های آب زیر زمینی و بالا آمدن سطح آب منجر به افزایش رطوبت خاک، توسعه پوشش گیاهی وحفاظت از خاک می‌شوند.

به گفته مدیر کل منابع طبیعی کرمان از اقدامات اساسی حفظ خاک و توسعه پوشش گیاهی مشارکت تمام اقشار جامعه است که این امر مستلزم فرهنگسازی و افزایش آگاهی جامعه می‌باشد.

برچسب ها: پوشش گیاهی ، بارش ها
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.