سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تمام چیزهایی که در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر از دست دادیم

در شرایطی که امید زیادی به موفقیت تیم ملی در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر وجود داشت اما نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه فوتبال ایران چیزهایی را از دست داد.

تیم ملی فوتبال ایران با هدایت کارلوس کی‌روش در ششمین تجربه حضورش در جام جهانی ۲۰۲۲ در گروه B این مسابقات با یک پیروزی مقابل ولز و دو شکست برابر انگلیس و آمریکا به کارش پایان داد.

این در حالی است که در این دوره اهالی فوتبال امید زیادی داشتند تا این تیم بتواند طلسم ناکامی صعود از گروهش را بشکند، ولی این اتفاق باز هم رخ نداد تا فوتبال ایران کماکان یک حسرت بزرگ را داشته باشد.

لگد به بخت صعود

تیم ملی ایران صعود مقتدرانه‌ای با دراگان اسکوچیچ از دور گروهی داشت، ولی نتوانست این روند را در جام جهانی با کارلوس کی‌روش ادامه دهد. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، تیم ملی در این دوره از شانس قابل توجه‌ای برای صعود برخوردار بود، ولی از این فرصت ایده‌آل استفاده نکرد. بعد از پیروزی مقابل ولز و رقم خوردن دیگر نتایج در گروه، ایران می‌توانست در بازی آخر با تنها یک تساوی به دور بعدی صعود کند، ولی اعضای تیم ملی به بخت‌شان لگد زدند و این فرصت طلایی را با قبول شکست مقابل آمریکا از دست دادند. این در شرایطی بود که سرنوشت و اختیار صعود در اختیار تیم کشورمان قرار داشت، اما شانس صعود را به راحتی از دست دادیم.

ثبت رکورد سنگین‌ترین شکست

تیم ملی در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر با قبول ۷ گل در سه دیدار مرحله گروهی، به رکورد بیشترین گل خورده در ادوار حضور در جام جهانی نزدیک شد. این تیم در اولین تجربه حضورش در این مسابقات در سال ۱۹۷۸، هشت گل از تیم‌های پرو، اسکاتلند و هلند دریافت کرده بود و حالا با ۷ گلی که در این دوره توسط تیمِ کی‌روش دریافت شده، این تیم از حیث گل خورده به رده دوم رسیده است. تیم ملی البته با شکست ۶ بر ۲ مقابل انگلیس، سنگین‌ترین باخت و بیشترین گل خورده در یک دیدار در جام‌های جهانی را تجربه کرد. پیش از این سنگین‌ترین شکست تیم ملی با دریافت ۴ گل از پرو در جام جهانی ۱۹۷۸ رقم خورده بود، مسابقه‌ای که با نتیجه ۴ بر یک خاتمه یافت.

هزینه به توان ۲ برای ناکامی

کسب نتایج ناامیدکننده در قطر، در حالی رقم خورد که مسئولان ورزش و فوتبال ایران بعد از همگروهی با آمریکا و انگلیس به دلیل حساسیت‌هایی که وجود داشت، تصمیم گرفتند کار را به یک مربی سرشناس‌تر بسپارند. اسکوچیچ که برخلاف پیش‌بینی‌ها نتایج درخشانی با تیم ملی گرفته بود بعد از حضور مهدی تاج در فدراسیون برکنار شد و کی‌روش دوباره به نیمکت تیم ملی برگشت. این تغییرات هزینه‌های گزافی را روی دست فوتبال ایران گذاشت. اول اینکه تمام پول اسکوچیچ تا پایان مدت قراردادش پرداخت شد و دوم اینکه قرارداد جدیدی با کی‌روش بسته شد و این یعنی تیم ملی برای رقم خوردن یک ناکامی پول زیادی را از دست داده است.

جوانگرایی، حسرت دیگر پیر‌ترین تیم جام

تیم ملی این فرصت را داشت تا با ترکیب متفاوتی به نسبت جام جهانی قبلی در این دوره از مسابقات حضور پیدا کند، اتفاقی که عملاً با بازگشت کی‌روش منتفی شد و این مربی بیشتر سعی کرد به بازیکنانی میدان بدهد که تجربه حضور در دوره قبلی جام جهانی را داشته‌اند. این اتفاق تیم ایران را در صدر پیر‌ترین تیم حاضر در جام جهانی ۲۰۲۲ قرار داد. در صورتی که این شرایط به صعود تیم ملی ختم می‌شد، اشکالی به آن وارد نبود، ولی ما در این مورد هم از دو ناحیه ضرر کردیم؛ هم در صعود ناکام ماندیم و هم فرصت تجربه حضور در جام جهانی را از بازیکنان جدید و جوان گرفتیم. این در شرایطی است که بازیکنان جوان زیادی بودند که به گواه بیشتر کارشناسان می‌توانستند در فهرست نهایی قرار بگیرند، اما این هم جزو فرصت‌هایی بود که از دست دادیم.

افتادن از بام آسیا

تیم ملی فوتبال ایران مدت‌ها بود که در رده‌بندی فیفا در جایگاه نخست تیم‌های آسیایی قرار داشت، اما با توجه به نتایج رقم خورده و البته نتایج دیگر تیم‌های آسیایی می‌توان گفت که از رتبه اول آسیا سقوط خواهد کرد. ژاپن، استرالیا و کره جنوبی با توجه به صعود به دور یک هشتم به شرایط خوبی برای سبقت گرفتن یا حداقل نزدیک شدن به ایران دارند. اگر چه همواره این نظر وجود داشته که خیلی نباید به رده‌بندی فیفا توجه کرد، اما ما مدت‌ها پُز آن را می‌دادیم!

منبع: تسنیم

برچسب ها: جام جهانی ، تیم ملی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.