قاسم زاده رییس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در همایش ملی شرکتهای دانش بنیان در حوزه کشاورزی گفت: با توجه به اینکه مشکلاتی در حوزه های زیست محیطی، آب و هوایی و کشاورزی برای تامین مواد غذایی و امنیت غذایی کشور وجود دارد در این همایش تلاش بر این است با استفاده ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و محققان در زمینه امنیت غذایی و کشاورزی پایدار و علمی حرکت کنیم.
قاسم زاده افزود: فقط ۳ شرکتهای دانش بنیان در استان فعالیت میکند که با توجه به اینکه این استان ظرفیتهای کشاورزی زیادی دارد بسیار ناچیز آست
رییس پارک علم و فناوری استان هم گفت: در این همایش میزبان حدود ۵۰ شرکت دانش بنیان هستیم و از ظرفیتهای شرکتها در جهت کشاورزی دانش بنیان استفاده خواهیم کرد.
احمدی تاکید کرد: باید در این جهت تسهیل گری، بستری سازی و شرایطی فراهم شود تا این شرکتها در بخش کشاورزی ورود پیدا بکنند.
وی افزود: عدم تمکن مالی بهره برداران و کوچک بودن زمینهای زراعی باعث شده که استفاده از سیستمهای هوشمند و کشاورزی دانش بنیان برای کشاورز صرفه اقتصادی نداشته باشد.
احمدی ادامه داد: یکی دیگر از علل ورود نکردن شرکتهای دانش بنیان این است که بسترهای مناسب برای پذیرش این شرکتها در بخش کشاورزی ایجاد نشده است.
دبیر همایش و رئیس دانشکده کشاورزی هم گفت: برای اینکه هم تامین غذا را داشته باشیم و هم تجارت و اشتغال را و ضمن اینکه منابع آب و خاک را نیز حفظ کنیم چارهای جز بالا بردن بهره وری در این حوزه نداریم و کلید آن تحول در حوزه کشاورزی است.
نظری گفت: با توجه به محدودیت آب و خاک در کشور، ولی ما ۳ تا ۴ برابر بیشتر از آنچه که مجاز هستیم از منابع آب استفاده میکنیم.
قرالی نماینده جهاد کشاورزی استان در ادامه این همایش به موضوع توسعه زیست بوم فناوری کشاورزی و مشکلات این حوزه پرداخت.
وی گفت: نبود زیرساخت برای علمی کردن کشاورزی، پایین بودن سطح سواد کشاورزان و بهره برداران و بالا بودن ریسک در حوزه کشاورزی از مشکلات حوزه کشاورزیست.