سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش (اوپک پلاس) ممکن است در این هفته کاهشهای بیشتری را در تولید نفت اعمال کنند و این در حالی است که این گروه تأثیر تحریمهای قریبالوقوع اتحادیه اروپا را بر نفت خام روسیه بررسی میکند.
انتظار میرود این گروه از کشورهای تولیدکننده نفت به ریاست عربستان سعودی و روسیه روز یکشنبه برای تصمیمگیری درباره مرحله بعدی سیاست تولید خود تشکیل جلسه دهد.
این نشست یک روز قبل از شروع دور جدید تحریمهای اتحادیه اروپا ضد روسیه برگزار میشود. بنا بر گزارشها، این اتحادیه به طور آزمایشی بر روی سقف قیمتی ۶۰ دلاری در هر بشکه برای عرضه نفت روسیه از طریق دریا به توافق رسیده است. تحلیلگران گروه اوراسیا در یادداشتی پژوهشی نوشتند: " در نهایت، این تصمیم به وضع قیمت نفت در زمان نشست اوپک پلاس و میزان اختلال مشهود در بازارها به سبب تحریمهای اتحادیه اروپا بستگی خواهد داشت. "
به گفته کلودیو گالیمبرتی، معاون ارشد تجزیه و تحلیل در دفتر مشاور انرژی ریستاد، اوپک پلاس "بهتر است در مسیر خود باقی بماند" و سیاست فعلی خود را در زمینه تولید تمدید کند.
او به سیانبیسی گفت: " چند روز گذشته شایعه شده است که اوپک پلاس با توجه به کاهش تقاضا، به ویژه در چین، کاهش مجدد تولید را در نظر گرفته است. "
در عین حال، تقاضای نفت چین در سطح ملی به طور چشمگیری کاهش نیافته است.
گالیمبرتی خاطرنشان کرد عامل دیگری که اوپک پلاس باید در نظر بگیرد سقف قیمت است. او گفت: "هنوز سقف قیمت قطعی نشده و این مساله نبود قطعیت را تشدید میکند. "
حلما کرافت از موسسه آر بی سی کپیتال مارکت RBC Capital Markets نیز تایید کرد انتظاری برای افزایش تولید نفت از نشست آینده اوپک پلاس وجود ندارد، در مقابل شانس کاهش تولید بیشتر است.
کرافت هشدار داد: "ابهامات زیادی وجود دارد". وی افزود نمایندگان اوپک "باید روی اتفاقی که با چین میافتد و همچنین به تولید روسیه نیز توجه کنند. " انتظار من در حال حاضر این است که اگر قیمتها با نفت برنت به دهه ۷۰ کاهش یابد، قطعا اوپک کاهش بیشتری خواهد داشت، اما مساله این است آنها آنچه را که قرار است در آینده اتفاق بیفید، چگونه ارزیابی میکنند.
کرافت گفت: "بنابراین، من هنوز فکر میکنم که این موضوع قابل قبول است. " در ماه اکتبر، اوپک پلاس تصیم گرفت به طور غیرمنتظره تولید خود را دو میلیون بشکه در روز با هدف تثبیت قیمتهای نفت کاهش دهد.
روز جمعه، بهای هر بشکه نفت برنت به ۸۶.۸۲ در برابر ۱۲۳ دلار در اوایل ژوئن رسید.
نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) نیز به ۸۱.۱۹ دلار در مقایسه با سطح ۱۲۲ دلار شش ماه پیش رسید.