سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۲۵ درصد از مولفه‌های موثر بر سلامت برعهده وزارت بهداشت است

مشاور وزیر بهداشت در امور اجتماعی گفت: در هر نقطه‌ای از کشور که حادثه‌ای رخ دهد، وزیر بهداشت باید به عنوان فرد اول پاسخگو پاسخ دهد.

به بهانه روز جهانی داوطلب، نشست هم اندیشی با حضور گروه‌های داوطلب جهادی حوزه سلامت، داوطلبان تشکل‌های مردم نهاد حوزه سلامت، نمایندگان معاونت‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مدیران و کارشناسان حوزه سازمان‌های مردم نهاد و خیّرین سلامت تعدادی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، برگزار شد. 

این نشست با هدف بررسی چالش‌های کار داوطلبانه در حوزه سلامت از سوی اداره کل سازمان‌های مردم نهاد و خیّرین سلامت وزارت بهداشت برگزار شد.

مهندس رضا محمودی، مشاور وزیر بهداشت در امور اجتماعی و دبیر کارگروه خیّرین و مشارکت‌های مردمی و مهندس حیدری پور، مدیرکل سازمان‌های مردم نهاد و خیّرین سلامت وزارت بهداشت هدایت کننده این نشست بودند.

در این نشست پیشنهادات سازنده از سوی شرکت کنندگان در راستای ساماندهی کار داوطلبانه در حوزه سلامت مطرح و مقرر شد، در اسرع وقت مصوبات نشست به منظور تدوین دستورالعمل ارائه طرح‌های حمایتی، ارائه طرح‌های توانمندسازی گروه‌های داوطلب و جهادی در قالب تشکیل دبیرخانه کار داوطلبانه حوزه سلامت و کارگروه‌های تخصصی، پیگیری شود.

در ادامه، مهندس محمودی، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۵ درصد از مولفه‌های موثر بر سلامت برعهده وزارت بهداشت است، در حالی که انتظار می‌رود این وزارتخانه در مورد مولفه‌های سلامت محور، پاسخگویی ۱۰۰ درصد داشته باشد.

وی افزود: در هر نقطه‌ای از کشور که حادثه‌ای رخ دهد، وزیر بهداشت باید به عنوان فرد اول پاسخگو، به مجلس و دولت پاسخ دهد. اما فقط ۲۵ درصد از اختیارات در اختیار وزارت بهداشت است.

وی ادامه داد: در دنیا یک قاعده وجود دارد که وقتی تولیتی به یک دستگاه سپرده می‌شود، اختیارات لازم هم داده می‌شود، اما در کشور ما اینگونه نیست؛ بنابراین این خلا را می‌توان با اقدامات خیریه، سازمان‌های مردم نهاد و داوطلبین پر کرد.

مشاور وزیر بهداشت در امور اجتماعی و دبیر کارگروه خیّرین و مشارکت‌های مردمی تصریح کرد: سهم بودجه سالیانه وزارت بهداشت از بودجه عمومی کشور، ۱۴ درصد است. با این ۱۴ درصد چه اقداماتی می‌توان انجام داد؟ ۷۵ درصد از این بودجه صرف هزینه‌های جاری می‌شود و باید با ۲۵ درصد باقی مانده، حوزه‌های آموزش، پژوهش و ... را ساماندهی کنیم، در این زمینه، جز با کمک خیّرین نمی‌توان به نتیجه مطلوب رسید. لذا، حضور داوطلبین و خیّرین تنها راه برون رفت از چالش‌های مالی حوزه سلامت است. 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.