سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایلان ماسک کاشت تراشه در مغز انسان را بزودی آغاز می کند

ماسک، موسس نورالینک مهم ترین اهداف از کاشت ایمپلنت مغزی را بازگرداندن بینایی به نابینایان و ارتباط با قشر حرکتی مغز عنوان کرد.

ایلان ماسک روز گذشته میزبان جدیدترین همایش Neuralink بود که بر پیشرفت در توسعه ایمپلنت‌های بسیار پیشرفته و مقرون به صرفه رابط مغز و کامپیوتر برای انسان تمرکز داشت. Neuralink که در سال 2016 توسط ماسک تاسیس شد، به حوزه شلوغی از شرکت‌ها و سازمان‌های پزشکی پیوست که سال‌ها به سمت رابط‌های بی‌سیم انسان و رایانه گام‌هایی برداشته بودند.

در این همایش ماسک ابراز اطمینان کرد که آزمایش‌های انسانی می‌تواند ظرف شش ماه آینده آغاز شده و در انتظار تایید FDA باشد؛ اما فناوری نمایش داده شده بار دیگر با شک و تردید کارشناسان صنعت مواجه شد و آن‌ها به پروژه‌های موجود اشاره کردند که پیش از این برخی از معیارهای Neuralink را برآورده کرده یا از آن‌ها پیشی گرفته است.

ماسک روی صحنه توضیح داد که دو هدف اولیه Neuralink برای انسان‌ها، بازگرداندن بینایی، حتی برای نابینایان مادرزادی و ارتباط با قشر حرکتی برای کسانی که به قول ماسک وضعیتی شبیه به استیون هاوکینگ دارند، برای انجام کارهای شخصی بهتر از کسی که دستش کار می‌کند.

هاوکینگ در سال 1962 به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) مبتلا شد و در سال‌های بعد با استفاده از یک دستگاه تولید کننده گفتار که از طریق سیستم‌های صفحه کلید تقویت‌شده کنترل می‌شد، با تشدید فلج ارتباط برقرار کرد.

در نهایت، ماسک از دستگاه‌های Neuralink می‌خواهد که سیگنال بین مغز و نخاع را با ایمپلنت‌های اضافی پل بزنند و مطمئن است که هیچ مانع فیزیکی برای بازگرداندن عملکرد کامل بدن وجود ندارد. او همچنین به برنامه‌های Neuralink اشاره کرد که دستگاه‌های دارای قابلیت برگشت‌پذیری و ارتقای کامل هستند و فرآیند فرضی آینده را به جایگزینی آیفون‌های قدیمی برای نسخه جدید تشبیه می‌کند.

تراشه فعلی «N1» این شرکت اکنون تقریبا به اندازه یک چهارم بوده و به مغز زیر پوست متصل است. از یک جراح رباتیک برای کاشت سیم‌های انبوه تراشه استفاده می‌شود که عرض هر کدام از چند گلبول قرمز بیشتر نیست و با مغز افراد مورد آزمایش ارتباط برقرار می‌کند.

ماسک ابراز امیدواری کرد که آزمایشات انسانی Neuralink تا پایان سال جاری آغاز شود. منتقدان حوزه‌های علوم اعصاب، جراحی مغز و اعصاب و مهندسی زیست‌پزشکی، ارائه‌ اخیر را «پیشرفت‌های فزاینده» توصیف کرده‌ و افزودند که مخاطبان باید نسبت به هر وعده‌ای که قبل از تایید FDA یا هر نهاد نظارتی دیگری داده می‌شود، محتاط باشند.

موضوع اصلی این همایش بر فناوری متمرکز نبود بلکه بر مواردی تاکید داشت که در حال آزمایش بودند. Neuralink نمونه اولیه خود را در موش‌ها در سال 2019 معرفی کرد. از آن زمان، این شرکت به توسعه‌های رابط اضافی برای گوسفند، خوک و میمون‌های ماکاک روی آورد؛ زمایش‌هایی که پس از تایید ماسک در فوریه مبنی بر مرگ برخی میمون‌ها در طول آزمایش، مورد بررسی و انتقاد فعالان قرار گرفت. پیش از این ارائه، کمیته پزشکان برای پزشکی مسئول از ماسک خواست تا اطلاعات بیشتری را در مورد آزمایشات قبلی که ظاهرا منجر به عفونت، تشنج، خونریزی داخلی و فلج در حیوانات شده است، منتشر کند.

ماسک بارها بر ایمنی و راحتی حیوانات آزمایشی تأکید کرد که Neuralink «در مورد قرار دادن دستگاه‌ها در حیوانات بی‌تفاوت نیست». در یک نقطه او استدلال کرد میمونی که در یک ویدئو نشان داده شده است که با استفاده از ایمپلنت Neuralink با صفحه کلید کامپیوتری کار می‌کند، «در واقع دوست دارد دمو را انجام دهد و به صندلی یا چیز دیگری بسته نشده است».

منبع: popsci

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.