مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان ضمن تشکر از هنرمندان، داوران و عوامل سیزدهمین جشنواره تئاتر استانی جنوب کرمان گفت: تئاتر بزرگترین و بهترین ابزار است که میتوانیم با آن فرهنگ را به نسلهای آینده منتقل کنیم.
او با بیان اینکه تئاتر یک رسانه است افزود:در حوزه هنر و رسانه فرق تئاتر ازاین جا متمایز میشود که در تئاتر مخاطب و بازیگر چهره به چهره حرف یکدیگر را میشنوند.
مسلمی مهنی تصریح کرد: تئاتر حق بزرگی به گردن فرهنگ ما دارد، فرهنگ ما زمانی در تعالی قرار می گیرد که تئاتر رونق داشته باشد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان گفت: همه افرادی که در حوزه تئاتر فعال هستند از اساتید و پیشکسوتان خود درس گرفته اند و اینجا جای تشکر از پیشکسوتان حوزه تئاتر است تمام اهالی تئاتر باید قدر آنها را بدانند.
او اظهار کرد: امروزه شاهد رویشهای تئاتر هستیم نسل جدیدی از هنرمندان تئاتر به شایستگی در جشنواره درخشیدند و ما به این رویش افتخار می کنیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان گفت: تمام هنرمندانی که در سیزدهمین جشنواره تئاتر استانی شرکت کردند هماهنگیهای لازم ثبت گروه شان را انجام می دهیم.
مسلمی مهنی تصریح کرد: گروههای منتخب جشنواره با نظر کارشناسان اجرای عمومی در شهر خود داشته باشند و برای اجرا از آنها حمایت می کنیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان گفت: خلائی در کارها وجود دارد و آن بی توجهی به آموزش است که باید همه به آموزش توجه ویژه داشته باشیم هنرمندان قلعه گنج از آموزش رایگان هنر استقبال کردند باید آموزش را دنبال کنیم هنرمندانی که در این جشنواره شرکت کردند برای آموزش آنها را، حمایت خواهیم کرد.
مهرداد بهزادی دبیر فنی سیزدهمین جشنواره تئاتر استانی جنوب کرمان گفت: فراخوان جشنواره از ابتدای شهریور اعلام شد با توجه به فرصت کم، تعدادی از هنرمندان از طرح استقبال کردند.
او افزود: ۶ متن نمایشنامه به جشنواره ارسال شد از فاریاب دو متن از قلعه گنج دو متن از جیرفت یک متن و از رودبار جنوب هم یک متن ارسال شد.
بهزادی تصریح کرد: تایید آثار منوط به بازبینی آنها شد به دلیل فرصت کم و حساسیت این جشنواره تصمیم گرفته شد در دو مرحله بازبینی شود که هدف از این پیشنهاد این بود که آثار به صورت کارشناسی ارزیابی شوند در مرحله اول بازبینی پنج کار انتخاب و در مرحله دوم چهار کار مورد تایید قرار گرفت و وارد جشنواره شدند.
دبیر فنی سیزدهمین جشنواره تئاتر استانی جنوب کرمان با معرفی آثار مورد تایید و راه یافته به مرحله نهایی گفت: از شهرستان قلعه گنج نمایشهای خودکشی روی خط مرزی به کارگردانی خانم مرضیه چمک و نمایش آن نیمروز طولانی زهرا به کارگردانی خانم ام البنین توریگی محمدی، از شهرستان جیرفت نمایش کشتی حیوانات به کارگردانی آقایان بهنام مقبلی و احسان بحرینی و از شهرستان فاریاب نمایش ناخدا عبدو به کارگردان محمود اصغری به مرحله نهایی جشنواره راه یافتند.
بهزادی گفت: این جشنواره از تاریخ ۹ آذر کار خود را آغاز و در عصر ۱۰ آذر به کار خود پایان داد.
نمایش آن نیمروز طولانی زهرا نمایش برگزدیده سیزدهمین جشنواره تئاتر جنوب کرمان شد.
طبق نظر هیئت داوران سیزدهمین جشنواره تئاتر استانی جنوب کرمان در بخش نمایشنامه، نمایشنامه سگ کشی روی خط مرزی به نویسندگی هانیه رئیسی و روحالله اسکندری از قلعه گنج رتبه دوم نمایشنامه نویسی را کسب کردند، رتبه سوم نویسندگی به طور مشترک به نمایشنامه آن نیمروز طولانی زهرا نوشته لیلا میرزایی از قلعه گنج و نمایشنامه ناخدا عبدو به نویسندگی محمود اصغری از فاریاب تعلق گرفت.
در بخش بازیگری، به طور مشترک محسن طالبی فرد و علیرضا بازیگر برای ایفای نقش در نمایش آن نیمروز طولانی زهرا از قلعهگنج حائز رتبه دوم بازیگری مرد شدند، رتبه سوم بازگیری به طور مشترک به محمدعلی خانگاه برای ایفای نقش در نمایش سگ کشی روی خط مرزی از قلعهگنج و حمید رضا خرمی برای ایفای نقش در نمایش آن نیمروز طولانی زهرا از قلعه گنج و محمود اصغری برای نمایش ناخدا عبدو از فاریاب تعلق گرفت.
ام البنین محمدی برای ایفای نقش در نمایش آن نیمروز طولانی زهرا از قلعهگنج رتبه دوم بخش بازیگری زن را از آن خود کرد و همچنین به طور مشترک پریماه شکفته و ام البنین افتخاری برای ایفای نقش در نمایش کشتی حیوانات از جیرفت رتبه سوم بازگیری زن را کسب کردند.
رتبه دوم طراحی صحنه به نصرت محمدرضا خانی برای طراحی صحنه نمایش کشتی حیوانات تعلق گرفت و امین نیک خو و ام البنین تشت زر برای نمایش سگ کشی روی خط مرزی از قلعهگنج حائز رتبه سوم طراحی صحنه شدند.
همچنین هیئت داوران برای طراحی صحنه نمایش آن نیمروز طولانی زهرا از علیرضا بازیگر و خانم ام البنین محمدی توریگی تقدیر به عمل آورد و در بخش طراحی لباس رتبه اول و دوم به ام البنین محمدی توریگی برای نمایش آن نیمروز زهرا از قلعه گنج تعلق گرفت؛ و در این بخش داوران از علی چتر زرین برای طراحی صحنه نمایش ناخدا تقدیر کردند.
در بخش کارگردانی رتبه دوم به ام البنین محمدی توریگی برای کارگردانی نمایش آن نیمروز طولانی زهرا از قلعه گنج و رتبه سوم نیز به مرضیه چمک برای کارگردانی نمایش سگ کشی روی خط مرزی از قلعهگنج تعلق گرفت.
در نهایت نمایش آن نیمروز طولانی زهرا به کارگردانی ام البنین توریگی محمدی اثر برگزیده سیزدهمین جشنواره تئاتر استانی جنوب کرمان شد.