سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شکل گیری نظم سه قطبی هسته‌ای در جهان

پس از هفت دهه رقابت بین آمریکا و روسیه، با قدرت گرفتن چین، جهان شاهد شکل گیری نظم سه قطبی هسته‌ای است.

پکن گزارش پنتاگون را که در آن پیش بینی کرد، تعداد کلاهک‌های جنگی هسته‌ای چین تا سال ۲۰۳۵ سه برابر خواهد شد، تکذیب کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت، کشورش برای مسابقه تسلیحات هسته‌ای تلاش نمی‌کند و بر حق خود برای حفظ حداقل قدرت هسته‌ای در چارچوب سیاست امنیت ملی، تاکید می‌کند. واشنگتن پیش از این، چین را بزرگترین چالش نظامی برای آمریکا توصیف کرده بود.

براساس گزارش الجزیره، زرادخانه هسته‌ای چین بین واقعیت و ارزیابی‌های آمریکا؛ آیا جهان در آستانه شکل گیری نظم هسته‌ای سه قطبی قرار دارد؟ پس از گزارش‌های آمریکا که پکن را بزرگترین چالش نظامی برای واشنگتن توصیف کرد، پنتاگون درباره روند توسعه زرادخانه هسته‌ای چین هشدار داد.

گزارش اخیر وزارت دفاع آمریکا پیش بینی کرد ممکن است تعداد کلاهک‌های هسته‌ای چین تا سال ۲۰۳۵ به حدود ۱۵۰۰ کلاهک جنگی برسد. پنتاگون تاکید کرد چین هم اکنون در زرادخانه خود بیش از ۴۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد. گزارش پنتاگون، به اقدام پکن به آزمایش ۱۳۵ فروند موشک با قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای در سال ۲۰۲۱ اشاره کرد. هر نوع نوسازی ارتش چین، بحرانی برای آمریکا ایجاد می‌کند و واشنگتن نارضایتی خود را از پیشرفت زیاد نیروی هوایی چین پنهان نمی‌کند و می‌ترسد به سرعت به سطح نیرو‌های هوایی غربی برسد.

چین با تکذیب اتهامات آمریکا، از سیاست‌های خود دفاع و تاکید کرد تمایلی به مسابقه تسلیحاتی ندارد. سخنگوی وزارت امور خارجه چین بر سیاست کشورش برای دفاع از خود تاکید کرد و افزود: چین به دکترین نظامی‌اش پایبند است که بر اساس آن، استفاده از سلاح هسته‌ای را آغاز نخواهد کرد. با گذشت سه دهه از پایان کابوس هسته‌ای در زمان جنگ سرد، واشنگتن از تلاش پکن برای دستیابی به قدرت عظیم هسته‌ای می‌ترسد و در این باره هشدار می‌دهد.

حتی اگر پیش بینی پنتاگون عملی شود، چین از رقابت با قدرت هسته‌ای آمریکا فاصله خواهد داشت. بر اساس گزارش پنتاگون، تعداد کلاهک‌های هسته‌ای آمریکا در سال ۲۰۲۰ به بیش از ۳۷۵۰ کلاهک فعال و غیرفعال رسید. این تعداد کمترین تعداد کلاهک‌های هسته‌ای آمریکا در مقایسه با زمانی است که تعداد این کلاهک‌ها در اوج جنگ سرد در سال ۱۹۶۷ به حداکثر خود رسیده بود و آمریکا ۳۱ هزار و ۲۵۵ کلاهک هسته‌ای در اختیار داشت.

از نظر واشنگتن، راهبرد چین برای تشکیل ارتش جهانی تا سال ۲۰۴۹، مقدمه‌ای برای مسابقه تسلیحاتی سه جانبه است. مسابقه‌ای که در طول ۷۳ سال گذشته، منحصر بین آمریکا و روسیه بود. اعلام موضع اخیر روسیه درباره توجه ویژه به ایجاد زیرساخت‌های مرتبط با نیرو‌های هسته‌ای این کشور، در سایه جنگ اوکراین، نگرانی‌های متعارف و جدید واشنگتن را تشدید کرده است. زرادخانه هسته‌ای احتمالی چین بر اساس گزارش‌های پنتاگون، آیا اهرم فشاری مربوط به سیاست پکن در دو اقیانوس هند و آرام نیست؟

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۵۶ ۱۲ آذر ۱۴۰۱
نظام جهان دو قطبیه ایران و آمریکا
لویزانی
۲۲:۲۰ ۱۱ آذر ۱۴۰۱
من فکر میکنم چین. قدرت اول نظامی در جهان است چینیها سخت کوش. و متعصب هستند
ناشناس
۱۱:۴۵ ۱۱ آذر ۱۴۰۱
استفاده و به کار گیری سلاحی چون سلاح اتمی حرام است