مجتبی دهقان پور در نشست ستاد گیاهان دارویی استان فارس گفت: بر اساس اطلس سرمایه گذاری میتوانیم به سرمایه گذار مشخصا بگوئیم در چه منطقهای چه نوع و به چه میزان سرمایه گذاری کند، نرخ بازگشت سرمایه چقدر است، ارز آوری برای کشور چگونه هست و چه فرصتهای بازاریابی پیش روی او وجود دارد.
به گفته او؛ تدوین اطلس سرمایه گذاری موضوعی است که باید فرا دستگاهی دنبال شود و سازمانهای مرتبط و دخیل در آن با هم تعامل کنند تا به یک ادبیات مشترک دست یابند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با تاکید بر اینکه پیش از این نگاهها به حوزه گیاهان دارویی بیشتر نگاه تولیدی بوده است به این معنا که به دنبال سطح زیر کشت و میزان تولید این محصولات بوده ایم، اظهار کرد: باید تمام عوامل مترتب بر زنجیره تولید مد نظر و مورد توجه باشد تا توسعهی متوازنی حاصل شود.
دهقان پور با بیان اینکه باید نقاط ضعفمان را بپذیریم و در راستای تقویت آن بکوشیم، ابراز کرد: فرصتهایی که در حوزهی گیاهان دارویی در استانهای دیگر کشور پیش آمده باید ارزیابی شوند تا به منظور الگو برداری و پیاده سازی در استان فارس مورد توجه قرار گیرند.
او با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیتهای سرمایه گذاری معطوف به دو بخش سرمایه گذاریهای کلان و سرمایه گذاری جوامع محلی میشود، افزود: صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی میتوانند در حوزهی گیاهان دارویی ورود کنند.
به گفته دهقان پور؛ صندوقهای اعتباری خرد زنان روستایی بیش از ۲۰ سال سابقه دارند؛ زنان عضو این صندوقها یک دستتر و مسئولیت پذیرتر بوده، نگاه تیمی منسجم تری دارند و به دنبال تامین معیشت خود هستند، میتوانند به عنوان جوامع محلی در حوزهی گیاهان دارویی به خوبی عمل کنند.
او با تاکید بر اینکه سیاست گذاریهای حوزهی گیاهان دارویی باید با ثبات بیش از پیش اتخاذ شود، گفت: دستگاههای اجرایی مرتبط باید متولی باشند و به ایفای نقش خویش بپردازند. باید به یک صدای واحد برسیم تا نتیجه بخش باشد.