بهفرنژاد،گفت: در ششماهه سوم سال ۱۴۰۱، پرونده ۶ اثر از آیینها و مراسم، مهارت و پخت شیرینیهای سنتی و غذاهای بومی- محلی استان تهیه و پس از طرح و تصویب در جلسه شورای ثبت استان که با حضور کارشناسان، اساتید و صاحبنظران ثبت میراث معنوی برگزار شد به دفتر ثبت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ارسال شد.
او افزود: پروندههای ثبت مراسم صبح روسیا، مراسم رقص چوبازی، پخت آش لخشک، پخت شیرینی روورکرده، کله کنو، کله کنجد پس از بررسی نهایی در دفتر ثبت وزارت متبوع در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شدند.
گرچه کمی بیش از یک دهه است که خراسان جنوبی به استانی مستقل تبدیل شده است، اما تاریخ، سنت و فرهنگ این خطه از ایران قدمتی دور و دراز دارد. این استان هم مانند هر استان دیگری فرهنگ غذایی مخصوص به خود را دارد و این غذاها تنها در این استان دیده میشود.