تیم ملی فوتبال کشورمان با وجود شکستی تلخ در گام نخست جامجهانی، با اقتدار به مسابقات برگشته و حالا حتی امید خوبی برای صعود از گروهش دارد. ولز در روزی که تیم ایران با ۵ تغییر نسبت به بازی نخست خود راهی زمین شده بود حرف چندانی برابر شاگردان کیروش نداشت و درنهایت این بازی دراماتیک و تاریخی را واگذار کرد. سرمربی پرتغالی ایران تجربه بالای خود در مربیگری را به رخ کشید و نشان داد که سالهای حضور روی نیمکت تیمهای مختلف در چنین تورنمنتی و چنین مسابقه حساسی تا چه اندازه میتواند به کمک او بیاید.
شاید هر مربی دیگری جای او روی نیمکت تیم ایران بود با توجه به شکست پرگل بازی نخست و همچنین شرایط روحی تیمش کار را تمامشده میدانست، اما شاگردان کیروش زمانیکه وارد زمین شدند هیچ نشانی از تیمی که در بازی نخست مقهور قدرت انگلیسیها شد نداشتند و تغییرات او هم بهخوبی به تیم ما کمک کرد تا درنهایت سه امتیاز بازی را کسب کند. درست است که تیم ما در وقتهای تلف شده بازی به دو گل رسید، اما در طول مسابقه بارها فرصتهای خوب گلزنی داشت و با ارائه نمایشی تهاجمی، میتوانست در همان زمان معمول بازی کار را تمام کند و اینهمه استرس و دلشوره به هوادارانش وارد نکند.
نخستین فرصت جدی برای تیم ما در همان نیمه نخست بهدست آمد جایی که سردار آزمون در موقعیتی تکبهتک ترجیح داد پاس گل بدهد و قلیزاده هم توپ را به گل تبدیل کرد تا هواداران ایران خیلی زود روی هوا بروند، اما غافل از اینکه ثانیههایی بعد VAR اعلام آفساید میکند و این گل که میتوانست سریعترین گل ایران در تاریخ جامهای جهانی باشد مورد قبول قرار نگرفت.
علی قلیزاده را میتوان سورپرایز کیروش در این مسابقه نامید. وینگر تکنیکی در این بازی بارها سمت چپ خط دفاعی ولزیها را آزار داد و اگر کمی خوششانس بود میتوانست حتی گل هم بزند، اما ضربه فوقالعاده او که کات زیادی هم داشت به تیر دروازه حریف برخورد کرد تا این فرصت از دست برود. او در اواخر نیمه دوم جای خود را به جهانبخش داد.
حسین حسینی در دیدار برابر انگلیس پس از مصدومیت شدید بیرانوند وارد زمین شد تا نخستین بازی خود در جامجهانی را تجربه کند، اما ۶ گل خورد که البته نمیتوان او را روی این گلها مقصر دانست، اما گفته میشد ممکن است کیروش برای این دیدار به سراغ یک گلر دیگر برود، اما حسینی مقابل ولز نمایش خوبی داشت و در چند صحنه با واکنشهای خوبش مانع از گلزنی حریف شد.
در اواسط نیمه دوم اوج بدشانسی ستارههای تیم ایران به تصویر کشیده شد جایی که دو ضربه پیاپی آزمون و قلیزاده به تیر دروازه حریف خورد و در ادامه ضربه سر آزمون هم توسط گلر حریف مهار شد تا تیم ایران همچنان در حسرت گل باقی بماند. آزمون اگرچه در این مسابقه همچنان نشانههایی از مصدومیت اخیرش را داشت، اما تلاش زیادی برای باز کردن دروازه حریف داشت و یکی از بازیکنان موثر تیم ما بود.
مهدی طارمی تخصص خوبی در گرفتن خطا بهخصوص در محوطه جریمه حریفان دارد، اما او این بار خارج از ۱۸ قدم و روی یک فرار عالی گلر حریف را مجبور به یک خطای غیرورزشی کرد که در همان صحنه نخست مشخص بود که جریمه آن کارت قرمز است، اما داور ابتدا اخطار داد و سپس با بررسی صحنه در VAR رنگ کارتش از زرد به قرمز تغییر کرد. این نقطهعطف بازی برای ما بود.
شاید اگر از خود روزبه چشمی هم سوال میشد که چه کسی طلسم دروازه ولز را در این بازی خواهد شکست او نام خود را حتی در بین ۱۰ گزینه نخست نیز قرار نمیداد. بهخصوص که هافبک آبیها کمتر از روی شوت دروازه حریفان را باز کرده، اما ضربه مهارنشدنی او گل اول ما را رقم زد تا مقاومت حریف در دقیقه ۸+۹۰ شکسته شود و گل رضائیان تیر خلاصی بر پیکر اژدهایان بود.
طارمی این روزها مورد توجه تیمهای بزرگ اروپایی قرار گرفته است و پس از زدن دو گل به انگلیس در این مسابقه هم رکوردی جالب را از خود بهجای گذاشت. او در این مسابقه ۸ فرصت گلزنی برای همتیمیهایش ایجاد کرد که این آمار در دو جامجهانی اخیر بیسابقه بوده است و در این مدت تنها اوزیل، نیمار و تریپیه با ۷ ایجاد موقعیت عملکرد خوبی را از خود نشان دادهاند.
بیرانوند غایب مهم ایران در این بازی بود. او امیدوارانه از آینده تیم صحبت کرده و میگوید: «وقتی این بازی بزرگ را بردیم فکر میکنم لیاقت این را داریم برای اولینبار در تاریخ فوتبال ایران صعود کنیم. تیم ملی واقعا اتحاد خیلی خوبی دارد. قبل از بازی با هم متحد شده بودیم تا این بازی را ببریم و نشان دهیم که چقدر تیم خوبی هستیم. اگر صعود کنیم، به یکچهارم هم میرویم.»
یورگن کلینزمن، سرمربی سابق تیم ملی آلمان که در شبکه تلویزیونی BBC کارشناسی بازیها را برعهده دارد درباره برد درخشان ایران میگوید: «کیروش خیلی خوب خودش را با تیم ملی و فرهنگ آنها وفق داده است و با وجود اینکه در کلمبیا و مصر خیلی موفق نبود، اما با ایران توانست عملکرد خوبی در این بازی داشته باشد. این روش بازی ایرانیها است که روی داوران فشار میگذارند و نتیجه آن را در این بازی گرفتند.»
بیل، ستاره نامدار ولزیها پس از بازی اینچنین درمانده روی زمین نشست. بازیکنی که احتمالا آخرین جامجهانیاش را تجربه میکند و امید داشت مشکلگشای ولزیها باشد، اما برخلاف بازی نخست نتوانست موفق باشد و در زمین محو بود. او پس از بازی گفت: «ایران مستحق برد بود و حالا کار صعودمان دشوار شده است. شرایط روحی بدی داریم، اما باید سرمان را بالا بگیریم.»
تیم ما بیش از همیشه به صعود به دور بعد نزدیک شده است و با نتایجی که در این گروه رقم خورده است حالا دیدار برابر آمریکا بسیار حساستر هم شده است. نمایش چشمنواز شاگردان کیروش هواداران تیم ملی را بسیار امیدوارتر کرده است. آیا کیروش میتواند اتفاق تاریخی دیگری را رقم بزند و در جامی که رکوردهای زیادی را در آن جابهجا کرده تیمش را به دور بعد ببرد؟
ملیپوشان فوتبال ما در تاریخ رقابتهای جامجهانی ۹ بار برابر رقبای اروپایی به میدان رفته بودند که ۷ شکست برابر هلند، یوگسلاوی، آلمان، پرتغال، بوسنی، اسپانیا و انگلیس و ۲ تساوی مقابل اسکاتلند و پرتغال حاصل نمایش یوزها در این مدت بوده است، اما حالا بالاخره تیم ما موفق شد تیمی از قاره سبز را شکست دهد. البته برد با اختلاف دو گل نیز نخستین بار در کارنامه تیم ما ثبت شد.
روزنامه آاس در گزارش خود از این بازی با تیتر «ایران از شادی گریست» نوشت: «ایران با این برد حالا سرنوشت صعودش دست خودش است و میتواند به حضور در دور بعد امیدوار باشد.» مارکا، دیگر رسانه اسپانیایی هم نوشت: «ایران با این نمایش خوب میتواند به حضور در یکهشتم نهایی جام امیدوار باشد تا برای نخستین بار در تاریخ خود این موفقیت را جشن بگیرد.»
منبع : روزنامه فرهیختگان