میثم لطیفی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور در جلسه فوقالعاده شورای اداری استان هرمزگان گفت: ما در الگوی حکمرانی و محلی کشور باید با کمک نخبگان تحول ایجاد کنیم چرا که این الگو سالها مغفول مانده است و تنها در مرکز تصمیمگیری میشده است و به همین دلیل رغبتی وجود دارد که روستا به شهر، شهر به شهرستان و استان تبدیل شود و حل این مسئله مستلزم این است که تحولاتی در ستاد و استان ایجاد شود.
لطیفی گفت: در ستاد و مجلس ما باید بپذیریم که هر استان اقتضائاتی دارد و نباید با یک قاعده کلی همه استانها را ببینیم، به عنوان مثال میگوییم ما باید ۱۵ درصد نیروهای انسانی را طی برنامه ششم کاهش دهیم، بالای ۴۵ درصد پستهای دستگاههای اجرایی خالی است و ۴۵ درصد پستهای ما تقریبا پستهای پشتیبانی است یعنی بایستی یک نفر کار تخصصی بکند و سه نفر کار پشتیبانی انجام دهند و این امر موجب نارضایتی میشود.
لطیفی گفت: در استانها باید ظرفیت درونی شناسایی و منسجم شود و از طرفی ملاحظات ملی را نیز در تصمیمگیریها رعایت کنیم ما اگر ۲۰ درصد فرابخشی نگاه کنیم ۸۰ درصد مشکلات کشور حل میشود.
رئیس سازمان استخدامی کشور گفت: در دولت سیزدهم ظرفیت حل مسائل وجود دارد و اگر تاکنون این مهم محقق نشده است برای این است که صورت مسئله درست تبیین نشده است، معتقدیم در انقلاب اسلامی بنبست وجود ندارد و همه مشکلات قابل حل هستند.
رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گفت: دادههای پاکیزه از مبدا تولید میشود که در شهرستان و استان است باید یک الگوی حکمرانی مردم پایه متناسب با بوم هر منطقه ایجاد کنیم، اگر استانی حسب ظاهر متناسب با شاخصها رشد نکرده است برای این است که به او میدان داده نشده است.
بیشتر بخوانید
آخرین وضعیت صدور احکام رتبهبندی معلمان/ تغییر روش استخدام
جذب نیروی بومی در استخدامیهای خراسان جنوبی مورد توجه قرار گیرد
اخذ تعهد ۱۰ ساله از پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی آموزشوپرورش لغو شد
وی با تاکید بر اینکه عدالت، بهرهوری و رضایت سه شاخص مهم دولت است گفت: حکمرانی ایرانی اسلامی بر روی این سه پایه استوار است، عدالت برای همه زمینهها باید وجود داشته باشد و مردم طعم آن را بچشند، بهرهوری باید افزایش یابد و از سوی دیگر نیز مردم حق دارند که از عملکرد دستگاههای اجرایی گلایه دارند دستگاههای باید براساس ایجاد رضایتمندی مردم ارزیابی شوند.
لطیفی اظهار داشت: در بحث نیروهای مازاد مجلس کمک کرد تا بتوانیم جابهجایی بین دستگاهی داشتهباشیم و اختیارات آن را نیز ایجاد کردیم که خواهش داریم از این ظرفیت استفاده شود و نیروهای مازاد ارزیابی شوند که در کدام دستگاه کارایی بیشتری دارند تا مشکل بیکار شدن در صورت برکناری نیز حل شود.
وی ادامه داد: ما آییننامه جذب نخبگان را تدوین کردیم و باید به سمتی برویم که ورود نخبگان به دستگاههای اجرایی افزایش پیدا کند.
رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گفت: در خصوص نیروهای بومی در آزمونهای استخدامی امتیاز دادیم، اما عارضهیابی که کردیم دیدیم به اسم بومی میآیند، اما نمیمانند و منتقل میشوند که تلاش داریم به شکلی تدبیر کنیم که این مسئله هم حل شود.