سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مذاکرات طالبان و پاکستان برای پایان درگیری ها در پکتیا به نتیجه نرسید

مذاکرات هیئت طالبان با طرف پاکستانی‌ برای خاتمه دادن به درگیری‌های در منطقه مرزی «دند پتان» ولایت پکتیا در شرق افغانستان به نتیجه نرسید.

 مذاکرات مقامات محلی دولت موقت طالبان و طرف پاکستانی برای خاتمه دادن درگیری‌ها در منطقه مرزی «دند پتان» ولایت پکتیا به نتیجه نرسید و طرفین نتوانستند به یک توافق دست یابند.

این مذاکرات پس از وقوع درگیری در منطقه مرزی بین پاکستان و افغانستان، آغاز شده است که دو طرف هیئت‌های مذاکره کننده خود را به دروازۀ «خرلاس» واقع در مسیر منطقۀ «اکرم اجنسی» و ولسوالی «دند پتان» ولایت پکتیا فرستاده بودند.

بر اساس اعلام منابع محلی، والی دولت موقت طالبان در ولایت پکتیا در این مذاکرات حضور داشته است.

یکی از بزرگان قومی منطقه (پاکستانی) درباره محتوای این مذاکرات گفته است: «مذاکرات طولانی انجام شد. پس از مذاکرت طالبان چیزی را که گفتند برای مردم ما قابل پذیرش نبود، چون که ما خواست مشروع داشتیم. ما به آن‌ها گفتیم که در محلۀ ما سرک ایجاد کرده‌اید. سرک‌سازی را متوقف کنید و از آن استفاده نکنید، اما آن‌ها نپذیرفتند بنابراین، جنگ شاید ادامه یابد.

مردم محلی منطقۀ «کُرم اجنسی» پاکستان ادعا می‌کنند که پس از نصب سیم‌خاردار در امتداد خط دیورند، صدها هکتار زمین‌شان در طرف افغانستان مانده است، اما مقامات طالبان این ادعا را رد می‌کنند.

حکومت پاکستان به هدف آنچه برقراری امنیت خوانده بود، در سال 2017 نصب سیم خاردار در امتداد «خط دیورند» را آغاز کرد، اقدامی که با مخالفت حکومت پیشین افغانستان به همراه شده بود.

تا کنون مقامات وزارت خارجه و وزارت دفاع طالبان درباره مذاکرات سخنی نگفته‌اند، پیش‌تر تنها ذبیح الله مجاهد از تعیین افرادی از طرف دو کشور برای انجام گفتگو خبر داده بود.

درگیری‌های مرزی در ولایت پکتیا سه روز پیش، نخست از سوی باشندگان محلی «کُرم اجنسی» پاکستان آغاز شده است و سپس نیروهای طالبان و نیروهای پاکستان در ولسوالی دندپتان ولایت پکتیا از اسلحۀ سبک و سنگین علیه مواضع یکدیگر استفاده کردند.

شماری از باشندگان دند پتان می‌گویند یک طالب و یک رانندۀ عادی در تیراندازی پاکستان کشته شدند و چند تن دیگر زخم برداشتند.

مسئولان امنیتی کرم اجنسی گفته‌اند بر اثر حملات طالبان، یک نظامی پاکستان کشته شده و هشت نظامی و چهار غیرنظامی نیز زخمی شده‌اند.

با شروع درگیری‌ها در این منطقه، دروازۀ خرلاس که مسیر اصلی تجارتی بین جنوب شرق افغانستان و پاکستان است، بسته شده است.

سید اصغر حسین، عضو شورای شاروالی خرلاس در این مورد گفته است: «به خاطر بسته شدن سرحد، خسارت زیاد رسیده است. اموال زیادی متوقف مانده. زغال، برنج، میوۀ خشک و تازه و چیزهای زیاد دیگر. بر اثر این درگیری‌ها به مردم زیان زیادی می‌رسد».

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.