سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران:

بانک‌ها به بهانه نبود منابع به تولید تسهیلات نمی‌دهند

غزنوی گفت: بانک‌ها به بهانه نبود منابع به تولید تسهیلات نمی‌دهند که یکی از راه‌های حل این مسئله فروش ساختمان‌های در اختیار بانک ها است.

حمیدرضا غزنوی در نشست خبری گفت: برآورد‌های جدید سازمان تجارت جهانی، نشان می‌دهد که رشد واردات خاورمیانه بسیار چشم‌گیر است. در بحث اروپا هم که نگاه کنیم، سه گروه اصلی که واردات ایران از اروپا بوده بیش از ۶ درصد افزایش یافته است. آمار‌های گمرک هم شرایط چندان بهتری را نشان نمی‌دهد.

او  گفت: صادرات زغفران در ۵ ماه نخست امسال افت مشخصی نسبت به سال گذشته داشته است که می‌دانیم زغفران یک شاخص است. همه این آمار از یک بی‌ثباتی در شرایط اقتصادی کشور حکایت دارد که باعث خروج سرمایه از کشور شده است. حجم نقدینگی هم که ۵هزار و ۵۰۰ میلیاردتومان است. در شرایط رکود تورمی و چنین حجمی از نقدینگی در کنار شرایط تورمی دنیا، نشان می‌دهد که شرایط و سال سختی پیش‌رو است.

غزنوی در ادامه و درباره شرایط بخش صنعتی هم گفت: در بخش کشاورزی،‌های تک و دیگر حوزه‌های مشابه هم که شرایط چندان مساعد نیست و این را آمار هم نشان می‌دهد.

لزوم تهیه برنامه پنج ساله صنعت

دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران به راهکار‌های توسعه کشور پرداخت و گفت: توجه به صنایع خرد و متوسط هیچ‌گاه زمینه‌ساز توسعه کشور ما نخواهد شد و کشور نیازمند تولید انبوه است که ضرورت آن توجه به صنایع مزیت‌دار و پیشران‌های اقتصادی است. ما برنامه پنج ساله صنعت برای حمایت از صنایع مختلف نداریم و این سوال است که چرا نداریم؟ دلیل اینکه صنایع ما آنقدر بزرگ نیست تا در دنیا عرض اندام کند هم همین موضوع است و این درحالی است که تجربه کشور‌های توسعه‌یافته می‌گوید که راهکار در حمایت از صنایع پیشران است.

بانک‌ها اگر منابع ندارند برج‌هایشان را بفروشند

غزنوی در تشریح موضوع تسهیلات هم گفت: الان گفته می‌شود بانک، سرمایه برای تسهیلات به صنعت ندارد و می‌گویند سرمایه نداریم و این درحالی است که پرسش اینجاست که چرا افزایش سرمایه نمی‌دهید؟ چرا بانک‌ها افزایش سرمایه نمی‌دهند یا وارد بورس نمی‌شوند؟ موضوع دیگر هم منابع بانک‌ها است که بانک‌ها انواع و اقسام برج‌ها را دارند، اما حاضر به فروش به این ساختمان‌ها نیستند. چرا این‌همه ساختمان را نمی‌فروشید که به حوزه تولید تسهیلات دهید؟ بروید ببنید این همه برج که هر روز سبز می‌شود متعلق به کدام بانک‌ها است؟ ما به عنوان مجمع کارآفرینان می‌گوییم یکی از راه‌های حل مسئله تسهیلات بانک‌ها فروش این‌همه برج و ساختمان است.

دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران درباره مسائل صنایع و پیشران‌های اقتصادی ایران گفت: «یک مسئله مهم دیگر موضع ذی‌نفع واحد است که الان معیار ذی‌نفع واحد ۵ درصد است که اصلا عدد منطقی نیست و خواسته مجمع افزایش این عدد به بالای ۲۰ درصد تا نزدیک به ۵۰ درصد است. درباره همین موضوع می‌دانیم که بانک‌ها درصدی از سرمایه ثبتی را برای تسهیلات لحاظ می‌کند، اما می‌توان معیار‌های یگری را هم لحاظ کرد. علاوه‌براین وام سندیکایی، وام‌های تشویقی در حوزه‌های مختلف و چندین مورد دیگر می‌تواند به حل مسئله تسهیلات بخش تولید کشور کمک کند. برخی بانک‌ها الان می‌گویند که وام نمی‌دهند، اما بخش صنعت را به سمت صندوق‌های ایجادشده از سوی خود سوق می‌دهند که درصد آن بالاتر است. با این روش می‌شود به حمایت از صنعت کشور پرداخت؟

دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران در پاسخ به پرسشی درباره امکان ایجاد انحصار هم گفت: معمولا رسم است که دیگر صنایع کشور را بلافاصله با خودرو مقایسه می‌کنند که به گمانم بررسی و مثال درستی نیست. همین الان در برخی حوزه‌ها مانند لوازم خانگی با وجود ممنوعیت واردات شاهد رقابت شدید برند‌های مختلف در کشور هستیم.

وضعیت صنایع کشور در صورت تحقق یافتن توافق هسته‌ای هم پرسش دیگری بود که غزنوی در پاسخ گفت: ظلم به همه دستگاه‌ها است که منابع ارزی کشور را صرف واردات کنیم چه برجام انجام شود و چه نشود. باید به سمت تولید داخل و واردات ماشین‌آلات سنگین یا ضروری برویم آن‌هم ماشین‌آلاتی که در کشور تولید نمی‌شود. ما برای هر شرکت و صنعت باید تصمیم مشخص و خاص بگیریم و نمی‌شود برای همه صنایع و شرکت‌ها یک تصمیم مشخص گرفت. من هم در صنعت فولاد، هم نساجی و هم لوازم خانگی کار کردم و می‌دانم که باید برای هر صنعت و هر شرکت پیشران یک تصمیم خاص گرفت و حاکمیت باید در همین حد برای صنایع و شرکت‌های پیشران مختلف وقت بگذارد و تصمیم بگیرد.

جشنواره «ترنج» برای زنان کارآفرین اجتماعی برگزار می شود

دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران با اشاره به برگزاری جشنواره ترنج، خاطرنشان کرد: به نظر ما رسید که در شرایط فعلی مجمع هم نسبت به کارآفرینی و هم بانوان وظیفه خاصی دارد؛ بنابراین هم این جشنواره را برگزار کردیم و هم یه کارگروه مخصوص در مجمع برای بانوان تشکیل دادیم. چون دیدیم این بانوان کارافرین پناهی ندارند؛ بنابراین امروز فراخوان جشنواره را اعلام کردیم که هرکسی که در زمینه کارآفرینی بانوان فعالیت دارد خبردار شود. این‌ها زنانی هستند که خیلی موثر بودند و باید کمک کنیم اتفاق خوبی برای بانوان کشورمان بیفتد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.