سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استقرار جنگنده‌های رادارگزیر آمریکا در ژاپن

آمریکا روند جایگزینی جنگنده‌های قدیمی F-۱۵ را در پایگاه‌های خود در اوکیناوا با جنگنده‌های رادارگریز پیشرفته‌تر اف ۲۲ رپتر آغاز کرده است.

نشریه چاینا مورنینگ پست در گزارشی به اقدام آمریکا در استقرار جنگنده هایش در ژاپن پرداخت و نوشت کارشناسان می‌گویند این اقدام بخشی از روند آمادگی برای وقوع درگیری احتمالی با نیرو‌های چین بر سر تایوان محسوب می‌شود.

 آمریکا روند جایگزینی جنگنده‌های قدیمی F-۱۵ را در پایگاه‌های خود در اوکیناوا با جنگنده‌های رادارگریز پیشرفته‌تر اف ۲۲ رپتر آغاز کرده است. این اقدام به عنوان بخشی از استقرار مجدد دارایی‌های آمریکا در منطقه به قصد آماده شدن برای حادثه مرتبط با تایوان تلقی می‌شود.

کارشناسان دفاعی می‌گویند این اقدام می‌تواند از تبدیل شدن دارایی‌های گران قیمت آمریکا به اهدافی برای موشک‌های چینی جلوگیری کند، زیرا این جت‌های پیشرفته به طور دائم در اوکیناوا مستقر نخواهند شد. برخی دیگر نیز اعلام کردند این اقدام می‌تواند تلاش‌های پنتاگون را برای مقابله با چین تضعیف کند بدین گونه که به حضور دائمی نیروی هوایی آمریکا در منطقه بدون برنامه بلندمدت مشخص پایان دهد.

استیو گانیارد خلبان و دیپلمات جنگنده سابق تفنگداران دریایی آمریکا گفت این اقدام نشانه آن است که نگرانی‌ها درباره چین بر درگیری احتمالی در کره شمالی که نقطه تمرکز نیروی هوایی آمریکا در منطقه است، غلبه کرده است.

وی گفت: شما می‌توانید ببینید که نیروی هوایی آمریکا در حال مواجه شدن با این واقعیت است که در صورت وقوع درگیری با چین هیچ اقدامی به ویژه در پایگاه هوایی در کادنا در اوکیناوا دائم نیست.  

نخستین زنجیره از مجمع الجزایر ژاپن از طریق تایوان تا فیلیپین امتداد دارد و به عنوان کلیدی برای بازدارندگی چین قلمداد می‌شود. گانیارد معاون سابق دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در سخنانی گفت استقرار نیروی هوایی با تمرکز بر درگیری احتمالی در کره شمالی است، سناریویی که بر اساس آن برخی پایگاه‌ها در زنجیره ایمن فرض می‌شوند.

ژو چنمینگ از اندیشکده علوم و فناوری نظامی یوان وانگ مستقر در پکن در سخنانی گفت: انتقال اف-۲۲‌های برتر از آلاسکا به منطقه پشتیبانی بیشتری برای پایگاه‌ها در این جزیره فراهم می‌کند.  این چرخش بدین معناست که آمریکا نمی‌خواهد جت‌های F-۲۲ خود را که با ارزش است زیر برد رزمی موشک‌های ارتش آزادیبخش خلق قرار دهد.

آنتونی وونگ تانگ ناظر نظامی مستقر در ماکائو هم در سخنانی تاکید کرد ورود F-۲۲‌ها می‌تواند بخشی از پاسخ پنتاگون به اقدام ارتش آزادیبخش چین باشد که به طور فزاینده‌ای جنگنده‌های جت‌های جی ۲۰ مایتی دارگون را در سواحل شرقی این کشور مستقر کرده است، جایی که آن‌ها می‌توانند هر گونه مداخله نظامی خارجی را بر سر تایوان هدف قرار دهند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.