سید جواد ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی در دیدار با "سرگی کاترین" رئیس اتاق بازرگانی فدراسیون روسیه بر رفع موانع و مشکلات صادرات تاکید کرد و گفت: در حوزه بهداشتی و قرنطینهای نسبت به قبل بستر برای جهش صادرات آمادهتر شده است.
وی افزود: بحثهای تعرفهای و عوارض شناور نیز باید مورد توجه قرار گیرد و کاهش تعرفهها برای کشورمان مدنظر طرف روسی قرار داشته باشد.
ساداتینژاد با اشاره به این که در حوزه لجستیک و تبادلات بانکی نیز باید مشکلات و مسایل مرتبط بین دو کشور رفع شود، تصریح کرد: ایران میتواند در بحثهای سوآپ گندم بهعنوان هاب غلات در منطقه عمل کند و ظرفیت برای این موضوع وجود دارد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که اولویت واردات گوشت گرم گوسفند به کشور وجود دارد، تصریح کرد: اگر در این زمینه قیمت مناسبی وجود داشته باشد میتوانیم توافقات لازم در این زمینه را انجام دهیم و واردات از روسیه را جایگزین برزیل کنیم.
به گفته وی، شرکتهای ایرانی میتوانند از بستر کریدور شمال- جنوب برای سوآپ در فروش محصولات روسیه کمک کنند.
ساداتینژاد با بیان این که واردات لجستیکی گوشت به ایران میتواند صادرات سبزی و صیفی را به روسیه در برداشته باشد، یادآور شد: حدود ۳ میلیون تن مرغ در کشورمان تولید میشود، اما در طول سال نیز در برخی از مواقع نیاز به واردات این محصول وجود دارد و توافقاتی نیز برای تولید واردات گوشت مرغ میتواند بین دو کشور انجام شود.
مقام عالی وزارت در بخش دیگری از سخنان خود به تولید برنج توسط روسیه نیز اشاره کرد و گفت: جنوب کشور روسیه آب و هوایی مشابه شمال کشورمان (حاشیه دریای خزر) دارد و میتواند تولید برنج را انجام دهد؛ این تولید با توجه به آب هوای مشابه با ذائقه کشورمان متناسب خواهد بود؛ کشورمان سالانه ۱ میلیون تن برنج وارد میکند.
وی با اشاره به این که در روسیه سالانه ۱.۶ میلیارد شاخه گل مصرف میشود، گفت: حدود نیم میلیارد دلار واردات به روسیه برای گل شاخه بریده است و کشورمان برای این مهم ظرفیت خوبی دارد و دو کشور میتوانند در این زمینه همکاری کنند.
نگرش و رویکرد انعطافپذیرتر برای رفع مسایل و مشکلات ایران و روسیه
"سرگی کاترین" رئیس اتاق بازرگانی فدراسیون روسیه نیز در این دیدار با اشاره به مناسبات سیاسی و اقتصادی دو کشور، گفت: پتانسیل و ظرفیتهای موجود در کشور را باید بیش از پیش افزایش دهیم.
وی ادامه داد: هدف ما کمک به ارتقای سطح اقتصادی بین تجار دو کشور است.
رئیس اتاق بازرگانی فدراسیون روسیه به اهمیت حوزه لجستیکی و تسویههای مالی دو کشور اشاره کرد و گفت: با ارز ملی تسویهحسابها شروع شده، اما هنوز مشکلاتی در این حوزه وجود دارد.
به گفته وی، در حال حاضر نگرش و رویکرد انعطافپذیرتر برای رفع مسایل و مشکلات وجود دارد.