سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وعده‌های عمرانی که مردم همچنان چشم‌انتظار اجرایی شدن آن‌ها هستند

دولت سیزدهم و وزارت راه و شهرسازی، وعده‌هایی برای تکمیل پروژه‌های عمرانی در بخش‌های مسکن و حمل ونقل داده‌اند که بخشی از آنها به دلیل مشکلات تامین مالی هنوز به مرحله اجرایی نرسیده‌اند.

دولت سیزدهم در ابتدای کار خود  وعده‌های متعددی در حوزه‌های عمرانی و مسکنی داده بود که اکنون بعد از گذشت بیش از یک سال هنوز بخش زیادی از این وعده‌ها بر روی زمین مانده و به مرحله اجرایی و عملیاتی  نرسیده است.

یکی از وعده‌های اصلی دولت سیزدهم، طرح نهضت ملی مسکن است که به گفته بسیاری از کارشناسان اقدام موثری در این بخش انجام نشده است.

دولت وعده ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال را داده بود که از این تعداد هنوز هیچ کدام از آن‌ها به مرحله اجرایی و عملیاتی شدن نرسیده است به طوری که دولت اعلام کرده بود تا پایان شهریور ماه حدود ۱۰۰ هزار واحد مسکونی از پروژه های نهضت ملی مسکن را به بهره برداری می رساند که تاکنون هیچ یک از این پروژه ها به دلیل عدم تامین نقدینگی و همچنین عدم تامین اراضی  به مرحله اجرایی و بهره برداری نرسیده است.

برنامه های عمرانی دولت هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است

در همین خصوص محمد رضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس اعلام کرده است: پروژه‌های عمرانی عقب مانده بسیاری در کشور وجود دارد که دولت وعده‌های اجرایی آن‌ها را داده بود، اما هنوز  به مرحله اجرایی و عملیاتی شدن نرسیده است.

او می گوید: در حوزه مسکن که هیچ اقدام و یا گام موثری برداشته نشده و در حوزه‌های عمرانی از جمله افزایش حجم ترانزیت در بخش ریلی و بندری تاکنون برنامه‌ای به مرحله عملیاتی شدن نرسیده است.

یکی از این وعده‌ها حمل ۲۰ درصد از بار در حوزه ریلی بود که انجام نشده است. یکی از این پروژه‌ها راه اندازی راه آهن رشت-آستارا بوده است که  تاکنون به دلیل عدم نقدینگی و تامین مالی به مرحله اجرایی نرسیده است. یکی دیگر از این پروژه‌ها راه آهن چابهار به زاهدان است که از ۳۰۰ میلیون یورو اعتبار در صندوق توسعه ملی هنوز ۵۰ میلیون یورو مانده که باید واریز شود .

در بحث آزاد راهی هم مقرر شده بود قطعه دوم آزاد راه تهران-شمال تا پایان امسال به مرحله اجرایی و عملیاتی شدن برسد که هنوز برای اتمام آن ۱۱هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان لازم است و تاکنون هم ۱۱هزار و۵۰۰ میلیارد تومان هزینه شده و دولت بخشی از منابع مورد نیاز برای این حوزه را پرداخت نکرده است.

نامهربانی ها زمینه ساز عقب ماندگی در اجرای پروژه های عمرانی!

در خصوص عقب ماندگی های برنامه های حمل ونقلی، رستم قاسمی وزیر راه وشهرسازی هم گله مند بوده و از این عقب ماندگی به دلیل برخی از نامهربانی ها در این خصوص اظهار ناراحتی کرده به طوری که در آخرین برنامه حمل ونقلی که هفته گذشته برگزار شده بود او با بیان اینکه حال حمل و نقل کشور خوب نیست، اظهار داشت: در تمام بخش‌ها و شقوق حمل و نقل با مشکلات مواجه هستیم. به طوریکه سرعت قطار در بخش بار کمتر از ١٠ کیلومتر بر ساعت است و عمر بسیار از واگن‌ها و لوکوموتیو ها به بیش از دو برابر سن مجاز رسیده‌اید.

قاسمی ادامه داد: در حال حاضر ۴٠٠ هزار کامیون در حال تردد هستند که ٢٠٠ هزار دستگاه کامیون همین امروز باید از ناوگان خارج شوند و سالانه چند هزار میلیارد تومان هزینه اضافه سوخت را برای ناوگان فرسوده می‌پردازیم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وضعیت فرودگاه‌های کشور تاکید کرد: هر چند در فرودگاه‌های کشور اقدامات و کارهای بزرگی انجام شده اما وضعیت خوبی ندارند. بنده به دلیل وظایف کاریم به ۶٠ کشور دنیا سفر کرده‌ام و واقعا وقتی از فرودگاه کشورهای خارجی وارد فرودگاه امام می‌شوم گویی از یک شهر بزرگ وارد یک روستا شده‌ام.

وی افزود : هر چند در بخش هوایی در طول یک سال گذشته اقداماتی انجام شده و تعدادی هواپیما خریداری شده اما این اقدامات کافی نیست.

قاسمی با بیان اینکه از عده‌ای از دوستان نامهربانی ‌هایی می‌بینیم و اجازه انجام برخی از اقدامات را نمی‌دهند، تاکید کرد : مجوز سرمایه‌گذاری ٢٠ میلیارد دلاری در حمل و نقل را گرفته‌ام که اگر اجازه دهند با این مجوز اقدامات بنیادی در بخش حمل و نقل از جمله خرید هواپیما و ساخت لوکوموتیو می توان انجام داد.

عقب ماندگی های مسکن با طرح توسعه افقی جبران می شود

فرشید ایلاتی کارشناس مسکن هم به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تا زمانی که عقب ماندگی در حوزه تامین مالی و همچنین تامین اراضی در حوزه مسکن داشته باشیم، نمی توان امیدی به تکمیل سریع واحدهای نهضت ملی مسکن داشت.

او می گوید: دولت برای اجرای سریع تر در واحدهای نهضت ملی مسکن باید طرح توسعه افقی واحدهای مسکونی را در دستور کار خود قرار دهد تا شاهد جبران عقب ماندگی ها در این بخش باشیم.

براساس این گزارش دولت سیزدهم و وزارت راه وشهرسازی وعده هایی در حوزه مسکن و راه داده اند که تاکنون اجرایی نشده و یکی از دلایل آن عدم تامین نقدینگی بوده است. در حال حاضر در حوزه مسکن مقرر شده است که بخشی از منابع مالی برای اجرای این پروژه ها از طریق صندوق ملی مسکن تامین شود که طبق بررسی های صورت گرفته از ۳۶۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی این صندوق تنها ۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تامین شده و بخش زیادی از این عقب ماندگی مالی در این بخش خود زمینه ساز کند شدن اجرای این پروژه ها خواهد شد.

برچسب ها: بازار مسکن ، حمل ونقل
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۲۸ ۳۰ آبان ۱۴۰۱
از اون خونه خوبا که دز برنامه ثریا نشون میده بسازید
ناشناس
۱۹:۰۰ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
جک میگید
..
۱۸:۰۷ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
نیازی به انبوه سازی مسکن نیست .

خانه های خالی باید عرضه شود .

مسکن های خالی در کشور بسیار زیاد هست .
ناشناس
۱۷:۴۴ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
ساخت ویلایی این خانه ها خود کار بزرگی در شهرهایی است که زمین دولتی فراوان دارند و این ویلاستزی بازگشت به زندگی خوب و زیبا و شیرین ایرانیان قدیم است
ناشناس
۱۶:۴۴ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
شعر نبافین
مسکن ملی هایی که پولشو گرفتین رو تحویل ندادین چی فرض کردین؟
به قیمت روز دارین پول مسکن ملی میگیرین ۷ تا قسط ۴۰ تومنی رو کدوم کارگری میتونه بده
ناشناس
۱۴:۴۶ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
هنوز آسفالت کوچه و خیابانها درست نزست و هر روز یک شرکت مخابرات اب و فازلاب برق شهرداری برا گور کردن و خرابی خیابانها تلاش دارند ولی خبر از ابادی نیست
ناشناس
۱۴:۳۳ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
آخه کی دولت بقولش عمل کرده وجدانا ی راهکار ساده اگ دولت ومسئوولین بیان قیمت کلیه اجناسو مسکن خودرو ....... ببرن ب چن سال پیش اگ دیدین کسی اعتراض کرد سرشو ببرید تموم
ناشناس
۱۴:۳۳ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
آخه کی دولت بقولش عمل کرده وجدانا ی راهکار ساده اگ دولت ومسئوولین بیان قیمت کلیه اجناسو مسکن خودرو ....... ببرن ب چن سال پیش اگ دیدین کسی اعتراض کرد سرشو ببرید تموم
ناشناس
۱۴:۲۳ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
هیچ‌وقت هم اجرایی نخواهند شد این قدر مفت خور بی عرضه اینجا هستن که مثل لاک پشت حرکت میکنه
کارمند ساده
۱۳:۲۸ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
پروژه های عمرانی در حالیکه باید 50 سال اینده بودجه برایش صرف شود به چه دردی در این 50 سال گذشته خورده است ؛ ناشکری نباشد فعلا اهم فی اهم باید کرد زندگی 65 الی 70 درصد مردم که شامل طبقه متوسط و کارمندان و کارگران ساده و کسبه و کشاورزان خرد است باید ماهی 20 میلیون تومان در ماه باشد آیا اینچنین است و یا ارزش ریالی دریافتی این عده اینقدر است یا افزایش حقوق و مزایا برابر با نرخ تورم قانونی که بانک مرکزی و یا ... اعلام می کند است ؟ پس عمران بعد از آبادی است فعلا آبادی خانوادگی در معرض خطر بسیار بسیار بدی و معیشت در وضع بسیار بسیار بدی است و ....
ناشناس
۱۲:۴۴ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
باسلام طرح ساماندهی کارکنان دولت چیشد ؟؟ اینم یکی
محمد
۱۲:۱۴ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
خدا پدر و مادر دکتر احمدی نژاد را بیامرزه که مسکن مهر ها رو ساخت و امثال منو خانه دار کرد . بقیه مسئولین فقط لب و دهن هستن . اقای yjc ...
عبدالمجید سجادیان
۱۰:۵۳ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
این یک خواب رویاست
واین اتفاق نخواهد افتاد
ناشناس
۱۰:۲۱ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
یادتون هست مجلس شورای اسلامی گفت بود که مشکل بودجه نیست.
باید تیتر اینگونه باشد: وام خرید خانه و ماشين از قیمت اصلی کمتر هست که وزیر باید امروز آن را اصلاح کند .یعنی اینکه اگر شما امروز برای وام خانه و ماشین مراجعه کنید به بانک ،بانک موظف است برای خرید و ساخت خانه ۲ میلیارد تومان و برای خرید ماشین ۱ میلیارد تومان وام فوری پرداخت کند و فقط با اقساط ۱ و ۲ و ۳ و ۴ میلیون تومان. این خدمت ساده ترین خدمت رفاهی دولت یا مجلس می‌تواند باشد که اگر فعال شود درست و صحیح و صالح و جامعه پسند است. حتما این طرح را فعال کنید.
ناشناس
۱۰:۱۷ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
مالیات خانه‌های خالی
ناشناس
۱۰:۰۲ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
مردم عمل می‌خواهند نه توجیه.. این توجیهات مردم رو عصبی میکنه، عقب ماندگیها میل به حرکت و خاستن میخواد میتونه کل جامعه رو درگیر کسب و کار و ثروت و یه تصمیم گیری بزرگ فرهنگی و اقتصادی میتونه کشور رو به اوج شکوه برسونه. و مردم همراه عزیز گردد.
ناشناس
۱۰:۰۱ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
ما پروژه دیگر عمرانی نخواستیم خونه میخواییم تا در زمین خدا اسکان یابیم .
ناشناس
۰۹:۵۰ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
اگر از فتنه ها دست بردارید دولت یک نفسی بکشه این کارها هم به موقعش انجام میشه.
منصور
۰۹:۳۶ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
مردم چشم انتظار وعده های انتخاباتی ریئس جمهور محترم هستن
ناشناس
۰۹:۳۱ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
خودرو هم از قلم افتاده.
ناشناس
۰۹:۲۸ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
همچنان وام مسکن روستایی رو هواست لحاظ بفرمایید
ناشناس
۰۸:۵۳ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
اگر عرزه دارین یه تحقیق بکنید آنقدر خانه خالی در پردیس ورند خالیه که دلالان املاک با بالا رفتن دلار معامله میکنن اگر زمانی که مسکن ملی را میدن شرایط فروش برداشته بشه آنقدر خانی ساخته شده است اظافه میاد باید جلوی این دلال‌ها گرفت این اختاپوس افتادن به جان این خانها مسکن ملی وهروزم قیمتش بالا میبرن وکالتی مفسران مالیاتی نمیدن هرخرید فروش بین ۱۰۰ تا۲۰۰ ملیون سود خالص چی بهتر ازان