سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

دانه‌های یاقوتی که در نبود سردخانه دل خون می‌شوند

دسترنج یکساله کشاورزان فردوسی امسال هم در نبود سردخانه و فراوری در حال پوسیدن است و ارزان فروخته می‌شود.

شهرستان فردوس قطب تولید انار خراسان جنوبی، دارای هزار و ۹۰۰ هکتار باغ انار است و امسال نیز پیش بینی شده ۲۸ هزار تن از این محصول برداشت شود، اما به دلیل نبود سردخانه، این یاقوت‌های سرخ خراب می‌شوند و ارزش خود را از دست می‌دهند.

در شهرستان فردوس ۳ هزار و ۵۰۰ بهره بردار انار مشغول به کار هستند که بیشترشان از وضعیت فروش انار گلایه مندند.

آقای ترابی یکی از انارکاران روستای فتح آباد شهرستان فردوس به خبرنگار ما می‌گوید: امسال کیفیت انار نسبت به پارسال خیلی بهتر است، اما متاسفانه انار را خیلی پایین می‌خرند.

او با اشاره به اینکه امسال هر کیلو انار را از ۷ هزار تومان تا ۱۰ هزار تومان خریداری می‌کنند افزود: این در حالیست که پارسال انار را کیلویی ۱۲ هزار تومان از ما می‌خریدند و حتی نسبت به پارسال هم قیمت انار پایین‌تر آمده است.

او می‌گوید: با توجه به قیمت بالای کود، کارگر و آبیاری هر کیلو انار برای کشاورز ۱۵ هزارتومان تمام می‌شود و این درحالیست که نهایت خرید از کشاورز ۱۰ هزارتومان است.

این انارکار روستای فتح آباد فردوس می‌گوید: در این بین بیشترین سود انار به جیب دلالان می‌رود و آن‌ها انار را در بازار بین ۲۰ تا ۲۵ هزارتومان می‌فروشند.

او ادامه می‌دهد: کشاورز بیشترین زحمت را می‌کشد، اما سود دسترنج شان به جیب دلالان می‌رود و این موضوع کشاورزان را هر سال ناامیدتر از سال قبل می‌کند.

مسئولین، انار کاران را حمایت کنند

در کنار جهاد کشاورزی، سازمان تعاون روستایی نیز باید پای کار بیاید و از کشاورز محصولش را خریداری کند.

رضوی مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان جنوبی درباره خرید توافقی انار می‌گوید: بر اساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته دو مرکز خرید در شهرستان فردوس به صورت توافقی، خرید انار را از کشاورزان انجام می‌دهند.

اما آیا این خرید محدود، کفاف می‌دهد؟

آقای سلطانی باغدار باغستان فردوس می‌گوید: امسال با تنش آبی رو شدم و نسبت به سال پیش تنها یک چهارم انار برداشت کرده ام؛ بار‌ها مسئولان از باغ من بازدید کردند و قول رفع این مشکل را دادند، اما کمکی از سوی آن‌ها صورت نگرفت.

او با اشاره به اینکه وضعیت خرید انار هم مناسب نیست گفت: سردخانه مناسبی هم برای نگهداری انار در فردوس وجود ندارد و کشاورز مجبور است محصول خود را ارزان بفروشد.

شهرستان فردوس تنها دارای یک سردخانه با ظرفیت ۴ هزار تن است که جوابگوی نیاز محصول کشاورزان نیست و این موضوع می‌طلبد که چند سردخانه با ظرفیت بالا در این شهرستان احداث شود تا کشاورز به انار خود چوب حراج نزند.

انار فردوس چشم انتظار تزریق تسهیلات

گویا انار فردوس باید چشم انتظار آمدن تسهیلات به این شهرستان باشد تا شاید مشکلاتش کمتر شود.

امیرزاده مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فردوس در گفتگو با خبرنگار ما می‌گوید: علت اصلی پایین بودن قیمت انار در این شهرستان، اشباع این محصول در بازار و افزایش عرضه است.

او در ادامه گفت: بار‌ها پیگیر دریافت تسهیلات برای خرید انار از کشاورزان و احداث سردخانه بوده ایم و آخرین پیگیری ما نیز در شهریور ماه امسال بوده، اما متأسفانه تاکنون هیچ تسهیلاتی به ما داده نشده است.


بیشتر بخوانید

او با اشاره به اینکه ما مشکلات کشاورزان را درک می‌کنیم و پیگیر رفع آن‌ها هستیم افزود: تا زمانی که مسئولان کشوری و استانی به ما تسهیلات ندهند، دست مان بسته است و نمی‌توانیم کاری کنیم.

از او در خصوص صادرات انار به کشور‌های همسایه هم پرسیدیم که گفت: در حال حاضر صادرات انار به صرفه نیست و حتی در کشور عراق هر کیلو انار ۲۵ هزار تومان است و زمانی که بخواهیم این انار را صادر کنیم هزینه آن با احتساب حمل و تعرفه خیلی بیشتر از این رقم می‌شود و به همین دلیل نمی‌توانیم اکنون در بحث صادرات ورود پیداکنیم.

قبل از زمان برداشت انار باید به فکر چاره می‌شدیم

شهرستان فردوس دارای هزار و ۹۰۰ هکتار باغ انار است و امسال پیش بینی شده که از این باغات ۲۸ تن انار برداشت شود و این موضوع در حالیست که هم اکنون ۵۰ درصد این محصول روی دست کشاورزان مانده است.

هرچند پیگیری برای دریافت تسهیلات و تشکیل جلسات و بازدید‌ها از باغ‌های انار کار ساز است، اما نیاز بود تا قبل از آنکه فصل برداشت انار می‌رسید برای راه اندازی سردخانه و یا رایزنی برای دریافت تسهیلات فکر می‌کرد تا انارکاران فردوس اکنون با چنین مشکلاتی روبرو نشوند.

سه سال است که انارکاران فردوسی فریاد نبود سردخانه و کارخانه فراوری در این شهرستان را سر می‌دهند؛ اگر سردخانه‌ای با ظرفیت بالا در فردوس وجود داشت هم اکنون که بازار انار اشباع شده است این مقدار انار در سردخانه ذخیره سازی می‌شد و در زمان مناسبی که تقاضا نسبت به عرضه افزایش پیدا می‌کرد آن زمان با قیمت مناسب کشاورز می‌توانست محصولش را به فروش برساند و با این حجم ضرر و زیان روبرو نمی‌شد.

گزارش از زهرا رضوانیان

 

برچسب ها: انار ، سردخانه ، فرآوری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
حجت شجعی
۱۶:۳۵ ۰۴ آذر ۱۴۰۱
امسال انارش خوب نیست واسه همین رو دستشون مونده عزیزان
من که تو شهرمون انار زیاده و همش کاله یا بدون آبه
ناشناس
۱۸:۳۲ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
استان ایلام ما انار پوست کلفت هسته درشت و همه ریز کیلویی 20هزار تومن.یعنی تو ایران انار با کیفیت پیدا نمیشه که ما ایلامی ها با پول بخریم و بخوریم؟به خدا از ۵ انار ۴ تاش دور میندازیم
ناشناس
۱۴:۳۶ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
چرا مسولان پیگیر نیستند انوقت مردم انار را از کیلوئی ۲۰ هزار تا۵۰ هزارتومان در بازار به فروش می رود البته انار ربعی هم کیلویی ۷تا ۱۲ هزار است
ناشناس
۱۴:۲۶ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
تمومی کشاورزان و باغداران موقع برداشت محصول به مشکل برمی‌خورند و یک نوع دردسر شدید محسوب میشه چون از عده چند تا فروشنده دوره گرد این حجم تولید جوابمو نیس و خصوصا به قیمت‌هایی که حتی پول آب از کشاورز میگیرن یا پول تعمیر قنات و پمپ آب هم نیس. و تمام دسترنج کشاورز یا نصیب دلال میشه و یا فاسد میشه و مسولان دولتی هم دنبال رقابت‌های پست و مقامی و جایگاه و تبلیغات انتخاباتی و حقوق و مزایا و دلالی و گرفتن مالیات بیشتر هستن و بدنبال ثروت اندوزی جامعه نیستن بلکه بدنبال ثروت اندوزی خودشون هستن. و کار و تلاش وظایف همیشه در خواب زمستانی هستش تا وقتی مسوول پاسخگو و مجازات سختی نداشته باشه نه تنها به دنبال انجام وظایف نیس بلکه بدنبال نفع بیشتر و اختلاس کلان خواهد بود و تا سوالی میشه خودشونو طلبکار هم میدونن.
ناشناس
۱۳:۱۸ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
لعنت خدا بر مسئولین بیکفایت و خدانشناس و فاسد و لعنت به کسی که این مدیران را در سر پست و مقام میگذارد
ناشناس
۱۳:۲۵ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
لعنت بر منافقین و دو بهمزنان
سید مختار
۱۲:۳۸ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
قیمت رو پایین بیارید. والله خیلی خیلی گرونه که من حتی امسال هنوز دهن نزدم به انار. کاشکی میشد پنج کیلو بخرم بشینم با خانواده بخورم.
ناشناس
۱۳:۲۹ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
شما انار کیلویی ۷ هزار تومان میفروشید و ما برای مصرف کیلویی ۳۰ هزار تومان می‌خریم ۲۳ هزار تومان میره تو جیب واسطه ها
بیایید شما باغداران تعاونی تشکیل بدهید و در همه استان‌ها نمایندگی بزنید و ارزانتر به دست مردم برسد
یاس
۱۲:۳۷ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
سرد خانه کمه واقعا که آدم نمی دونه چی بگه خداییش داخل این مملکت این دولت چیکار کرده یعنی یه دوتا سردخانه برا میوه ها نمی تونه بزنه متاسفم متاسف
ناشناس
۱۲:۱۱ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
چرا باید قیمت انار از همه میوه ها کم تر باشه بااینکه نسبت به سایر میوه ها خواص بیشتری داره ،اصلا نظارت بر قیمت محصولات نیست
ناشناس
۱۳:۱۶ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
10 کیلو انار، 200 هزار تومان، کمه؟ خب ملت خرجهای دیگه هم دارن.
م
۱۹:۳۹ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
600 کیلو انار فروختم کیلویی2500 تومان
مریم
۱۱:۴۳ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
چرا دولت هر محصول کشاورزان رو قبل زمان برداشت با کشاورزان قرار داد نمیبنده وصادر نمیکنه میدونید فقط کشاورزی ما صادر بشه با کیفیت وبسته بندی قوی وزیبای صادراتی سر چاه نفت ما باید بسته بشه ما رو گنج هستیم اما قدر دان نیستیم
ناشناس
۱۳:۳۱ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
اگه بلدی سخنرانی نکن انجام بده این را بدان از من و تو زرنگتر زیاده اینکار را انجام بدهند
ناشناس
۰۹:۱۳ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
ساختن مسجد ثوابش بیشتر تا میتونید بسازید حتی ثوابش از ساختن

مدرسه و درمانگاه هم بیشتره ، حیفه سر خونه ساخته بشه!!!!

بدون شرح
ناشناس
۱۳:۱۲ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
چرا گودرزو به شقایق ربط میدی؟ چرا نمیگی تا می تونید به این فوتبالیستا پول بدید که 6 تا 6 تا گل بخورن
ناشناس
۰۹:۰۶ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
نمیشه تبدیل به رب انارش کرد؟!
ناشناس
۰۹:۰۰ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
خب اینا حیفه چهار تا کامیون نیست اینارو بفرسته به شهرهای دیگه؟ والا اینجا مردم در به در دنبال انارن منم خودم عشق انارم ولی انقدر کمیاب و گرونه که جرئت نمیکنیم بخریم. خب اینا اونجا زیاده و خواهان نداره بفرستید جاهای دیگه به راحتی فروش میره با سود بالا برای باغدارای عزیزش
ناشناس
۰۹:۵۴ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
دقیقا مشکل همینه هزینه بالای جابجایی و نبود وسیله لازم اگر نه انار میوه ای نیست که خراب شود موز نیست
ناشناس
۱۳:۳۴ ۰۳ آذر ۱۴۰۱
اگه میتونی آستین بالا بزنید شعار ندهید و زرر و زیان آن را هم. قبول کنید